Noul centru comercial de la Alba Iulia, deschis de Altex Romania a generat vanzari record in primele 4 zile de la deschidere

21 noiembrie 2011, 01.43 - Afaceri   IT&C   Evenimente

Bucureşti - 21 noiembrie 2011 - Noul centru comercial deschis de Altex Romania la Alba Iulia a atras peste 18.000 de vizitatori si a generat vanzari record, in primele patru zile de la deschidere, pentru toate magazinele reunite in incinta Alba Iulia Retail Park. Centrul comercial deschis in data de 17 noiembrie 2011 la Alba Iulia are ca ancora principala magazinul ALTEX – magazin de distributie electronice si IT&C, de mare suprafata – si gazduieste branduri internationale de prestigiu din domeniul distributiei de incaltaminte, imbracaminte, cosmetice: TAKKO Fashion, DEICHMANN, Drogerie Markt.

“Putem spune ca la Altex sarbatorile au inceput mai devreme, in sensul ca am avut volume pe care in industria noastra le inregistram de obicei in luna decembrie. Rezultatele primelor patru zile de vanzari au confirmat valoarea mixului oferit de Alba Iulia Retail Park, generata atat de complementaritatea si varietatea produselor oferite cat si de calitatea spatiilor de vanzare din acest retail strip, aerisite, oxigenate care asigura o experienta de shopping la standarde superioare”, a declarat Florin David, Director de Marketing al Altex.

In primele patru zile de la deschidere magazinul Altex a generat vanzari in valoare de aproximativ 150.000 de mii de euro, generate de numarul mare de vizitatori atrasi de noul centru comercial. Interesul vizitatorilor pentru ofertele Altex s-a reflectat in volumele de vanzari, stocurile la mai multe categorii de produse fiind epuizate din prima zi. “La magazinul Altex de la Alba Iulia am avut vanzari record, care ne-au amintit de perioada anterioara crizei. Peste 50% din volumul vanzarilor a fost reprezentat de categoria televizoare, tot stocul de LCD-uri LG fiind epuizat inca din prima zi si suplimentat cu un volum dublu de marfa. Un alt segment care a performat ca vanzari a fost cel de IT&C, laptopurile generand 20% din volumul total de vanzari, si aici stocul fiind epuizat inca din prima zi. Succesul acestei deschideri s-a datorat atat amplasarii intr-o locatie de interes, cat si entuziasmului generat de ofertele speciale”, a declarat Razvan Popescu, Director de Vanzari al Altex.

Investitia in centrul comercial a fost de 4 milioane de euro, finantata exclusiv din resurse proprii si reflecta viziunea companiei Altex de a-si dezvolta locatii in centre comerciale, proprii, in orasele medii si mari din Romania.

Inaugurarea a fost marcata de un concert Smiley, in data de 16 noiembrie, oferit de Altex Romania, la care au participat peste 7.000 de persoane.

Grupul Altex include si companiile Altex Distribution, Cometex. Altex este cel mai mare lant de magazine de mare suprafata specializat in produse electronice, electrocasnice si IT&C opereaza in prezent 90 de magazine de mare suprafata in cele mai mari orase din Romania. Mai multe detalii despre ofertele Altex accesati www.altex.ro.

Divizia de real-estate a grupului Altex are in patrimoniu 5 centre comerciale in Buzau, Brasov, Suceava, Falticeni si Alba Iulia, precum si spatii de birouri, spatii comerciale si terenuri in Suceava, Falticeni, Piatra Neamt si pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati www.cometex.ro.

Cuvinte cheie:  Altex  deschidere  centru comercial