EximBank susţine activitatea Severnav

11 octombrie 2011, 02.50 - Afaceri   Bănci / Asigurări

Bucureşti - 11 octombrie 2011 - EximBank a acordat constructorului de nave Severnav Drobeta Turnu-Severin instrumentele financiare necesare pentru finalizarea unui contract de export încheiat de societate cu un partener comercial din Olanda.

Datorită mix-ului de produse oferit de EximBank, Severnav a finalizat construcţia unui corp de circa 107 metri, pentru o navă Bodewes Trader 5400 DWAT în valoare de 2,5 milioane de euro, a cărui lansare la apă a avut loc la finele săptămânii trecute.

“Domeniul construcţiei navale presupune o producţie cu un ciclu lung de fabricaţie, iar EximBank este una dintre puţinele instituţii bancare care, în această perioadă economică dificilă, s-a încumetat să susţină această activitate. Acest mesaj l-am transmis şi Asociaţiei Naţionale a Constructorilor de Nave din România care ne-a invitat la sfârşitul săptămânii trecute la cea de-a 50-a Adunare Generală pentru o prezentare a produselor şi serviciilor pe care le oferim acestui sector”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

Pentru derularea acestui contract extern, constructorul de nave din Drobeta Turnu-Severin a accesat de la EximBank un plafon multiprodus care a constat în credite de export şi scrisori de garanţie bancară.

“EximBank ne-a ajutat în asigurarea de fonduri pentru contracte vitale pentru şantier. Banca ne-a oferit anul trecut un plafon multiprodus în valoare de 7 milioane de euro care a constat în credite de export de un milion de euro şi scrisori de garanţie bancară de 6 milioane de euro”, a spus Cleonia Copaci, directorul general al Severnav.

Cele două părţi au continuat colaborarea şi în acest an, EximBank acordând societăţii din Drobeta Turnu-Severin încă un plafon multiprodus în valoare de 2,75 milioane de euro.

EximBank este o instituţie bancară specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare, asigurare, îi permite să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa unităţilor teritoriale ale băncii sau pot obţine informaţii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

EximBank
Splaiul Independenţei, Nr. 15