PCC SE dezaproba strategia conducerii Oltchim de a distrage atentia opiniei publice de la situatia dramatica a combinatului

06 octombrie 2011, 08.34 - Afaceri   Industrie   Social

Bucureşti - 06 octombrie 2011 - Ca raspuns la ultimele doua comunicate de presa ale Oltchim din 03.10.2011 şi 04.10.2011, PCC SE doreste sa faca urmatoarele declaratii:

In opinia PCC, declaratiile recente ale conducerii Oltchim, care susţin aceleasi acuzatii nefondate impotriva PCC SE, reprezinta o strategie a conducerii menita sa distraga atentia opiniei publice de la situatia financiara dramatica a Oltchim si de la incapacitatea conducerii actuale de a scoate compania din criza cu care se confrunta.

PCC SE nu a actionat niciodata impotriva intereselor Oltchim SA, ale Statului Roman sau ale Ministerului Economiei. Toate actiunile PCC SE au avut drept scop salvarea Oltchim de la inchidere si au indicat dezaprobarea PCC fata de acele decizii sau actiuni daunatoare ale conducerii Oltchim care au condus la deteriorarea situatiei companiei.

Solicitarea PCC SE transmisa Comisiei Europene de a investiga noile masuri de ajutor de stat preconizate pentru Oltchim SA a fost depusa ca urmare a informatiilor publicate in Cotidianul.ro, in data de 20.09.2011, unde un reprezentant al Guvernului a confirmat posibilitatea acordarii unor garantii de stat la Oltchim in vederea achiziţionarii rafinariei Arpechim de la Petrom.

PCC SE considera ca presa romana este obiectiva si independent, canalele de presa decizand singure ce informatii sa prezinte in paginile ziarelor, pentru a fi aduse în atentia opiniei publice din Romania.

Informatii despre presupuse acte de coruptie de la Oltchim au fost publicate in ziare precum: Capital, Evenimentul Zilei, National, Ziarul de Valcea, Curierul de Ramnic, Criterii Politice, Puterea, Curentul. Acesta a fost motivul pentru care PCC SE a solicitat ca aceste informatii sa fie verificate de catre autoritătile responsabile si de catre Ministerul Economiei, actionarul majoritar de la Oltchim.

PCC SE îsi desfaşoara campania de presa si de informare in mod transparent, cu scopul de a semnala neregulile de la Oltchim care afecteaza negativ compania şi situatia sa financiară. Comunicatele de presa ale PCC SE au drept scop informarea opiniei publice privind intentiile PCC SE, argumentele sale de afaceri, si pentru a atrage atentia asupra actiunilor daunatoare ale conducerii Oltchim care afecteaza si diminueaza valoarea companiei.

Comunicatele de presa ale PCC SE sunt distribuite tuturor canalelor de presa sau publicate în regim publicitar, fara a interveni in niciun fel în politica editoriala a canalelor de presa sau fara a cere exclusivitate in schimbul unor contracte de publicitate.

Scopul publicarii comunicatelor de presa de catre PCC este de a informa corect, cu fapte si cifre exacte, pe toti cei interesati de situatia de la Oltchim, unde PCC SE este actionar.

Cuvinte cheie:  PCC  Oltchim  dezacord  strategie  conducere