Teraplast va demara productia de containere pentru colectarea selectiva a deseurilor

12 septembrie 2011, 11.50 - Afaceri   Social   Tehnologie   Mediu

Bistrita - 12 septembrie 2011 - Compania Teraplast va demara pana la finele acestei luni productia de containere semiîngropate din PE (polietilena) pentru colectarea selectiva a deseurilor, fiind singurul producator din Romania al acestor produse.

Containerele semiîngropate se vor realiza prin rotoformare, in Fabrica de poliolefine, pusa in functiune in anul 2009, in Parcul Industrial Teraplast de la Saratel. Investitiile pentru lansarea in productie a containerelor semiîngropate din PE s-au limitat la achizitia de matrite, aproximativ 40.000 de euro.

Stefan Bucataru, director general Teraplast: „Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deseurilor si extinderea infrastructurii in domeniu va beneficia de finantari de peste 1 mld. de euro din partea Uniunii Europene prin POS Mediu, astfel ca aceste noi produse au fost dezvoltate pentru a raspunde unei nevoi actuale a pietei interne. Suntem in acest moment singurul producator din Romania, iar avantajul nostru competitiv consta in abilitatea de a oferi produse similare importurilor, in termeni de calitate si de performanta, insa adaptate la conditiile comerciale interne, pe fondul unui cost de transport considerabil redus.”

Containerele semiîngropate Teraplast vor fi disponibile in trei marimi: 1.200 litri, 3.000 litri si 5.000 litri, iar in prezent compania dispune de o capacitate de productie de aproximativ 15 repere/zi, cu posibilitatea de extindere in functie de cererea din piata.

Stefan Bucataru, director general Teraplast: „Principalul avantaj operational al acestor containere, in raport cu cele clasice, este faptul ca permit stocarea unui volum mai mare de deseuri pe o zona supraterana mai mica, in conditiile in care 2/3 din inaltimea acestor containere se afla sub pamant. Pe langa aspectul estetic al zonelor de colectare, cresterea volumului de stocare genereaza implicit scaderea costurilor cu transportul deseurilor, ceea ce pe termen lung aduce avantaje considerabile pentru bugetele locale”.

Compania Teraplast a realizat deja o statie de colectare selectiva a deseurilor in cadrul unui proiect pilot desfasurat in parteneriat cu Primaria din Bistrita. In acest proiect au fost montate patru containere de 3.000 l care vor colecta sticla, hartie, ambalaje din plastic si deseuri uscate.

Compania Teraplast detine in prezent la Saratel capacitati de productie pe o suprafata de peste 13.000 mp, impartite in Fabrica de produse PVC (Sectia de tevi PVC, Sectia de profile PVC, Sectia de profile de tamplarie PVC, Sectia de granule PVC) si Fabrica de poliolefine (Sectia de camine de polietilena si rezervoare, Sectia de tevi corugate din PP, Sectia de fitinguri PVC, PP si Sectia tevi PP).

Detalii Teraplast:

Compania Teraplast este cea mai mare entitate a Grupului Teraplast, iar portofoliul de produse al firmei acopera toata gama instalatiilor (mai putin cele de incalzire si ventilatie). Gama de produse Teraplast este structurata pe opt sisteme si anume: sistemul de alimentare cu apa, sistemul de canalizari exterioare, sistemul de canalizari interioare, sistemul de decoratiuni si amenajari interioare si exterioare, sistemul de profile PVC pentru tamplarie, granule din PVC, sistemul de cahle din teracota si sistemul electric.

Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusa in componenta indicelui BET-XT. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 30 iunie 2011, sunt Dorel Goia (34,27%), SIF Banat-Crisana (10,83%), Emanoil Viciu (10,15%) si Alti actionari (44,75%).

Detalii de contact:
Anca Rif
Manager de comunicare si relatia cu investitorii
Tel: +40-752-101.639
Email: anca.rif@teraplast.ro