In fruntea clasamentului: Christoph Strasser castiga competitia Race Across America 2011!

28 iunie 2011, 02.48 - Social   Sport

Bucureşti - 28 iunie 2011 - Christoph Strasser, campion Mondial Ultra Bike Marathon in 2007 si 2010, a parcurs cea mai dificila cursa organizata vreodata si este castigatorul competitiei Race Across America (RAAM).

In 2009, Strasser si-a incercat norocul in cadrul aceleiasi competitii, dar a fost nevoit sa abandoneze datorita unor grave probleme de sanatate, pneumonie. Marea realizare a venit in 2011.

Performanta si starile de spirit ale sportivului au fost prezentate non-stop de-a lungul intregii curse. Christoph Strasser si-a marit avansul constant in timpul competitiei. A fost primul care a trecut de kilometrul 2.405 ce marca jumatatea distantei de parcurs si a urcat in timp record pasul Wolf Creek cu altitudinea de 3.300 de metri. In ciuda caldurii, a vantului si a frigului pe ruta traversand Statele Unite de la est la vest, Strasser a petrecut pe bicicleta pana la 23 de ore pe zi.

Christoph Strasser nu a avut probleme cu oboseala; singura lui problema a fost statul pe bicicleta, luand in considerare faptul ca, dupa mii de kilometri, chiar si cea mai buna sa devine inconfortabila. Comentariile venite de la admiratori si din partea echipei sale i-au fost citite sportivului prin boze in timpul noptii. Pentru a parcurge acea distanta, Christoph Strasser avea nevoie sa fie motivat – dar, kilometru dupa kilometru, motivatia a venit de la el insusi.

Fundatia Child & Family l-a felicitat pe Christoph Strasser pentru victoria obtinuta. Acesta din urma a fost ambasadorul fundatiei in cadrul acestei curse si a fost de acord sa-si scoata la licitatie in scop caritabil bicicleta si costumul cu care a participat la RAAM 2011. Banii obtinuti vor merge catre Fundatia Child & Family si catre proiectele sale sociale.

Fotografii, inregistrari video si informatii suplimentare legate de competitie pot fi accesate la adresa www.lyonessfoundation.org.

Fotografia este disponibila prin amabilitatea agentiei epa european pressphoto si poate fi descarcata gratuit accesand:

Contact:
Silvia Weihs