Nici un copil nu a fost rapit din Cora Cluj Napoca !

Bucureşti - 17 iunie 2011 - Cora România îşi exprima regretul şi îngrijorarea faţă de modul în care o parte a presei clujene amplifică un zvon fără nici un fundament real, speriind populaţia cu privire la răpirea unui copil care ar fi avut loc în Cora Cluj Napoca. Acest zvon circulă, de asemenea, în instituţiile statului din Cluj Napoca pe care le rugăm pe această cale să ia atitudine şi să liniştească populaţia oraşului:
Nici un copil nu a fost răpit niciodată la Cora Cluj Napoca !

Personal, am auzit de acest zvon ieri de la un jurnalist clujean care m-a sunat să-i dau un comentariu vis-a-vis de răpirea unui copil din Cora Cluj, răpire care s-ar fi întâmplat luni, pe 13 iunie. Potrivit spuselor jurnalistului care cita surse ce ar fi asistat la eveniment, o fetiţă ar fi fost răpită la Cora Cluj, ar fi fost dusă la toaletă, tunsă şi schimbată de îmbrăcăminte pentru ca răpitorii să poată dispărea cu ea. Intervenţia forţelor de ordine, nu mi s-a precizat bine care, ar fi dejucat planurile agresorilor.
După cercetări amănunţite, i-am răspuns jurnalistului că un astfel de incident nu s-a petrecut la Cora Cluj Napoca. Departamentul nostru de securitate nu a fost sesizat, nici un părinte nu s-a plâns de dispariţia vreunui copil, iar camerele de luat vederi nu arată nimic în acest sens. Nici un client nu a depus vreo sesizare cu privire la un astfel de eveniment.
Şi totuşi, zvonistica nu s-a oprit. Mai mulţi jurnalişti clujeni ne întreabă despre această poveste, poliţia s-a interesat la rândul ei, iar telefoanele clienţilor pe această temă nu încetează.

După şi mai multe cercetări, suntem în măsură să spunem următoarele:
1. Zvonuri despre răpirea unui copil într-un magazin circulă de mai bine de doi ani pe internet. Daca scrieţi pe Google "răpire copil mall", veţi găsi aceasta poveste aprins dezbătută. Există chiar o scrisoare postată de mai multe persoane, la diferenţe de timp considerabile, care s-ar fi întâlnit în parc cu mămica unui copil, angajată în poliţie la Bucureşti, ce le-ar fi spus că "recent" a fost răpit un copil dintr-un mall. Scenariul este identic cu ce am auzit ieri de la jurnalistul clujean. Diferă datele, precum şi locaţiile. Personal am auzit astăzi că acest scenariu s-a întâmplat undeva în Ungaria.

2. Poliţia Română desfăşoara un program de informare a cetăţenilor cu privire la felul în care pot reacţiona şi contribui la strângerea de informaţii în cazul răpirii unul copil. O actiune de informare în acest sens s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în apropierea City Park Constanţa! Mai multe informaţii găsiţi la adresa următoare :
În concluzie, este vorba despre o poveste sinistră, fără nici un detaliu care să poată fi verificat, menită să înfricoşeze părinţii. Povestea circulă de mult timp pe internet, iar autorii săi nu-şi dezvăluie identitatea. Este foarte posibil ca acest scenariu să fi fost readus la viaţă cu adaptări noi din pricina acţiunii de informare desfăşurată de Poliţie la Constanţa. Suntem convinşi că graţie unei imaginaţii bogate, unii oameni se pot întreba dacă aşa ceva nu s-ar fi putut întâmpla chiar la magazinul de la care îşi fac cumpărăturile şi de aici întreaga forfotă la Cluj Napoca. Presa, însă, are la dispoziţie mijloace prin care poate verifica un zvon şi poate înlătura suspiciunile cetăţenilor. Şi nu numai că o poate face, dar prin menirea sa, de watchdog, este obligată să o facă.
Rugăm de asemenea instituţiile statului din Cluj să liniştească populaţia şi să comunice în mod eficient campania de informare cu privire la cum pot ajuta cetăţenii în cazul răpirii unui copil, pentru ca rezultatul să nu fie panica, ci înţelegerea şi sprijinul acestora.
Astfel de incidente nu numai că au ca efect sentimentul de panică al cetăţenilor, dar pot afecta serios imaginea şi activitatea unei companii transparente şi orientată către comunitate, precum Cora România care la Cluj are aproximativ 500 de angajaţi.

Cu stimă,
Ana Maria Florea
Responsabil PR Cora România
0745 664 250

cora, marca Grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai puternice branduri de retail din Europa. Grupul francez este prezent pe piaţa din România din anul 2003.
Filozofia cora este concentrată în jurul preţului şi a diversiăţii ofertei comerciale, confortului la cumpărare, serviciilor şi, mai ales, atenţiei oferite clienţilor.

Ana Maria Florea
Responsabil PR Cora România