ETA Automatizari Industriale echipeaza flota EUMM Georgia cu sisteme de monitorizare prin GPS

31 mai 2011, 03.46 - Afaceri   IT&C   Social

Bucureşti - 31 mai 2011 - In luna aprilie 2011, ETA Automatizari Industriale (ETA-AI) - unul dintre cei mai mai importanti jucatori de piata sistemelor de monitorizare a flotelor prin GPS din tara - a castigat o licitatie internationala pentru echiparea intregii flote auto a EUMM (European Union Monitoring Mission) Georgia. La licitatia organizata la Tbilisi au ofertat alte 10 companii din intreaga lume, contractul fiind atribuit de EUMM pe criteriul cea mai buna oferta tehnico-economica.

"Este un proiect de referinta pentru firma noastra. Avem satisfactia castigarii proiectului in urma unei licitatii internationale transparente, cu multi competitori de calibru. Obiectivul acestui proiect este implementarea unei solutii moderne de Fleet Management System pentru o flota de 130 de vehicule care opereaza pe tot teritoriul Georgiei. Este si o provocare tehnica pentru noi deoarece vom implementa o solutie duala de comunicatie intre echipamentele imbarcate si dispecerat: GPRS si satelit. Vom livra in cadrul acestui contract cea mai noua versiune a sistemului SafeFleet X700 pentru monitorizarea flotelor si vom instala intreaga suita de aplicatii software de dispecerizare pe serverele EUMM" - Cristian Nicolae, director vanzari ETA-AI.

Solutia de monitorizare prin GPS pregatita de ETA-AI pentru EUMM va contine si module de identificare a soferilor ce integreaza tehnologia iButton dezvoltata de compania americana Maxim pentru care ETA-AI are statut de Authorized Software Developer inca din anul 1999.

"In ceea ce priveste procedura de licitare ne-a surprins in mod placut gradul de transparenta si posibilitatea de a trimite oferta online. Firma noastra participa la multe licitatii in tara si credem ca procedura de achizitii publice se poate simplifica considerabil. In tara, o licitatie similara ar fi presupus cel putin trei exemplare din fiecare parte a ofertei (eligibilitate, oferta tehnica si oferta financiara), cateva sute de pagini printate, fuga pe la autoritati dupa documente care sa dovedeasca plata unor impozite, etc. Oferta depusa la EUMM a avut doar 1MB si nici o pagina printata" - Cristian Nicolae, director vanzari ETA-AI.

La evaluarea ofertelor a contat foarte mult si faptul ca ETA-AI a avut contracte finalizate cu succes si cu alte organizatii ale UE, in anul 2010 fiind livrate sisteme de monitorizare a flotelor auto pentru o misiune a UE in Kosovo intr-un proiect de doua ori mai mare decat cel din Georgia. "Proiectul din Kosovo este o alta mandrie a noastra, fiind castigat in urma unei aspre competitii cu alte 17 mari companii din Europa, SUA, Africa de Sud si Australia. Am livrat si instalat 250 de sisteme de monitorizare prin GPS cu comunicatie prin GSM/GPRS. In planurile noastre pe anul 2011 intra si cresterea vanzarilor pe pietele externe. Avem birouri de vanzari in Ancona, Palermo si Goiania (Brazilia) care au inceput sa inregistreze cresteri masive in vanzari. Mizam pe o pondere de 30% a vanzarilor externe in cifra de afaceri" - Cristian Nicolae, director vanzari ETA-AI.
Misiunea UE de monitorizare in Georgia (EUMM) este o organizatie civila de monitorizare a pacii. Aceasta a fost infiintata de Uniunea Europeana in 15 septembrie 2008.

In urma conflictului din august 2008, peste 200 de observatori din statele membre UE au fost trimisi sa contribuie la stabilizarea situatiei din teren. Acestia monitorizeaza respectarea Acordului in Sase Puncte incheiat la 12 august 2008, semnat de Rusia si Georgia, care a fost intermediat de UE si a Intelegerii cu privire la Punere in Aplicare a Masurilor, din 8 septembrie 2008.
Misiunea si-a inceput activitatea de monitorizare la 1 octombrie 2008, odata cu retrageriea fortelor armate ruse din zonele adiacente Osetiei de Sud si Abhaziei.

ETA-AI este unul din liderii pietei de monitorizare a flotelor prin GPS din Romania, avand peste 12.000 de vehicule monitorizate si in jur de 650 de companii-client. Cifra de afaceri inregistrata de ETA-AI in anul 2010 a fost de 7 mil lei, in crestere cu 25% fata de nivelul din 2009. Compania are 30 de angajati si puncte de lucru in Italia (Ancona si Palermo) si Brazilia (Goiania).

Cuvinte cheie:  ETA-AI  monitorizare  licitaţie