Vola.ro işi triplează cifra de afaceri graţie tehnologiei online

26 mai 2011, 04.28 - Afaceri   IT&C   Social   Turism

Bucureşti - 26 mai 2011 - Bilete de avion online.

Un business într-o creştere alarmantă!

Alarmant de bine.

Rezultatele obţinute de Vola.ro dovedesc că încrederea în agenţiile ce comercializează bilete de avion online a crescut considerabil în 2011, faţă de anul precedent, în România.

Liderul de piaţă al biletelor de avion online, www.vola.ro a avut o creştere însemnată în primul trimestru din 2011, ajungând în această perioadă la o cifra de afaceri de aproximativ 2.760.424 EURO, cu 188% mai mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea serviciilor comercializate de Vola.ro a fost de 957.517 EURO.

Totodată, cifra de afaceri din primele trei luni ale acestui an reprezintă jumătate din întreaga cifră de afaceri a anului 2010, care totaliza 5.542.945 EURO. Pentru 2011 se estimează o cifra de afaceri de 14 milioane EURO.

Alte cifre interesante

Numărul total de bilete de avion vândute în trimestrul 1, 2011 este de 11.520 în creştere cu 155% faţă de 4.517, în perioada similară a lui 2010. Numărul de căutari pentru biletele de avion pe site-ul companiei este acum de aproximativ 600.000 lunar, faţă de 200.000 de căutări lunare în 2010.

În 2011,aproximativ 40% dintre plăţile clientilor către Vola.ro au fost efectuate online cu cardul, iar restul au fost făcute prin metodele clasice: transfer bancar, depunere la bancă sau numerar la sediul agenţiei.

Cel mai ieftin bilet dus-intors achizitionat până acum de pe Vola.ro a fost de 28 EURO (Barcelona - Ibiza - Barcelona), iar cel mai scump a fost de 2.652 EURO pentru un bilet Bucureşti – Canton (China) – Bucureşti.

Iată şi un top 10 al destinatiilor de zbor preferate de clienţii Vola.ro: 1. Madrid; 2. Barcelona; 3. Londra; 4. Roma; 5. Paris; 6. Viena; 7. Valencia; 8. Amsterdam; 9. Bruxelles; 10. Milano.

Ritmul dezvoltării tehnologice este crucial in online!

“Rezultatele din Q1 2011 sunt în mare măsura rezultatul investitiilor continue pe care le facem in platforma tehnologică. Pentru o agenţie online precum Vola.ro, platforma tehnologică este probabil cel mai important activ deţinut, astfel încât strategia de a investi continuu în tehnologie şi de a lansa funcţionalităti noi într-un ritm accelerat şi-a dovedit meritele în prima parte a anului. Vom continua să ne axăm pe dezvoltare în viitorul previzibil, iar pentru anul 2011 plănuim lansarea unui nou produs şi a unor funcţionalităţi unice pe piaţa de travel din regiune.”, declară Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro.

Gadget-uri online care iţi fac shoppingul mai usor

Din capitolul tehnologie, Vola.ro a fost prima agenţie din România care a lansat două servicii online deosebit de utile: Calendarul de Tarife si Alertele de Tarif. Prin Calendarul de Tarife utilizatorii site-ului www.vola.ro pot gasi cele mai mici tarife pentru destinaţia dorită, într-un interval de până la trei luni. Prin Alertele de Tarif utilizatorii pot primi pe email alerte, conţinând variante de zbor ce se incadrează într-o suma maximă stabilită de aceştia pentru una, două sau trei destinaţii alese. Rezultatele provin din cele 600.000 de căutări lunare facute de clienţii Vola.ro pe site.

O clădire nouă merită şi o mărire de echipă

Odată cu aceste creşteri s-a mărit şi numărul de angajaţi, iar sediul din Principatele Unite nr. 48 a devenit neîncăpător, aşadar clădirea de 3 etaje ce va fi finalizată în august 2011 la aceeaşi adresă, este aşteptată cu drag de către echipa Vola.ro.

Vola.ro este in continuă căutare de personal pregătit, aşadar agenţii de ticketing sau turism interesaţi pot trimite cv-urile pe adresa info@vola.ro.

Vola.ro s-a lansat in aprilie 2007, ca şi agenţie de ticketing online, moment din care s-a investit în continuu în dezvoltarea platformei tehnologice. Incepând din iunie 2010 Vola.ro a lansat şi un departament dedicat pentru Pachete Turistice. Acum, compania oferă servicii complexe de la bilete de avion la cazări la hoteluri în toată lumea, rent-a-car, pachete turistice şi asigurări medicale de călătorie. Datorită volumului de vânzări pe segmentul biletelor de avion, Vola.ro este în continuare lider pe piaţa agentiilor de ticketing online din România.

www.vola.ro

www.facebook.com/BileteAvion

Vă stau la dispoziţie pentru intrebări,
Sol Crăiţa Sinceac