S.I.O.M - SERVICII INTEGRATE DE OCUPARE IN MUNCA IN REGIUNEA VEST

18 martie 2011, 10.37 - Social

Bucureşti - 18 martie 2011 - Asociaţia „ADL-Progres”, în parteneriat cu Fundatia Centrul de Afaceri si Meserii EUROTRAINING, implementează proiectul „S.I.O.M - SERVICII INTEGRATE DE OCUPARE IN MUNCA IN REGIUNEA VEST” finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European (FSE), Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.1, Contract nr POSDRU/103/5.1/G/78709.

Obiectivul general al proiectului reprezintă atragerea şi menţinerea unui numar cat mai mare de persoane pe piaţa muncii, creşterea ratei de ocupare şi a mobilităţii geografice şi ocupaţionale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor, în special a somerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive din Regiunea Vest.

Principalele activitati propuse a se derula in cadrul proiectului sunt:

- informare profesionala - furnizarea de informaţii legate de evoluţia pieţei muncii, analiza ocupaţională, posibilităţi de instruire, modalităţi de folosire a testelor de autoevaluare, etc;

- consiliere profesională şi orientare în carieră: - identificarea problemelor clientului; stabilirea, împreuna cu persoanele consiliate a paşilor ce trebuie parcurşi pentru alegerea ocupaţiei/meseriei, pentru încadrarea în muncă sau formarea profesională; formularea obiectivelor, scopurilor clientului; întocmirea bilantului profesional al persoanei consiliate;

- mediere pe piaţa muncii va presupune punerea în legatură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu

- organizarea gratuită a urmatoarelor cursuri: tehnicieni, echipamente calcul şi reţele (1 grupa), cosmetician, coafor (1 grupa), ospătar (1 grupa), manichiurist – pedichiurist (2 grupe), operator introducere, validare şi prelucrare date (3 grupe), competenţe antreprenoriale (2 grupe), maseur (2 grupe) şi barman (2 grupe) toate cursurile sunt cu autorizare CNFPA.

În final, estimăm că vom realiza următorii indicatori :

- 300 persoane vor beneficia de informare şi consiliere profesională şi de orientare în carieră;

- 225 de persoane înscrise la cursurile de formare profesională cu o rată de promovabilitate de 90%;

- 80 persoane vor beneficia de servicii de Mediere pe piaţa muncii şi 24 de persoane vor beneficia de servicii de plasare asistată, reprezentând 6% din grupul ţintă;

- 30 persoane vor beneficia de servicii de consultanţă şi asistenţă pentru demararea de afaceri sau activităţi independente şi 6 persoane vor crea o afacere proprie.

Bugetul total al proiectului este de 2.012.193 lei, din care, 1.897.245 lei din fonduri Europene, 39000 lei contribuţia proprie a organizaţiilor partenere si 75948 lei valoare neeligibilă a proiectului.

Presedinte,
Maria Talpă

Pentru relatii si detalii:
e-mail: office@adl-progres.ro;
telefoane: 0233/210678; 0728/891972; 0745/774795.
Persoană contact:– Talpa Maria, manager proiect
e-mail: office@scoalademeserii.ro;
telefon 0256/220357; 0256/220357
Persoană contact: Cirţ Stelian