School for Startups Romania si Banca Transilvania sustin tinerii antreprenori

04 februarie 2011, 12.45 - Afaceri   Bănci / Asigurări

Bucureşti - 04 februarie 2011 - School for Startups (S4S) Romania anunta parteneriatul cu Banca Transilvania, pentru lansarea primului program de educatie antreprenoriala din Romania, dedicat celor cu spirit intreprinzator, aflati la inceput de drum. Programul este oferit de Fundatia Post-Privatizare si se deruleaza cu sprijinul a doi antreprenori si investitori de succes: Marius Ghenea si Doug Richard (UK), in perioada 21 februarie – 25 noiembrie 2011, la Bucuresti si la Cluj.

School for Startups este un program unic, dezvoltat in Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor de notorietate, angel investor si invitat la emisiunea difuzata de BBC, Dragon’s Den – similara celei numite “Arena Leilor”, din Romania. Doug Richard este un intreprinzator californian de succes, cu 20 de ani de experienta in dezvoltarea si conducerea companiilor care au ca obiect de activitate tehnologia si software-ul. In 2005, Doug a aparut in primele doua serii ale emisiunii televizate in Marea Britanie „Dragon’s Den”. Acum trei ani, Doug a fondat School for Startups, liderul programelor de educatie antreprenoriala din Marea Britanie. Doug este un investitor activ si co-fondator al Cambridge Angels. In 2010, Doug a fost primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, declară: “Ca banca a oamenilor intreprinzători, sustinem spiritul antreprenorial romanesc. School for Startups, datorita punctelor sale forte, va fi – cu siguranta – deschizator de drumuri in ceea ce priveste educatia antreprenoriala. Cu alte cuvinte, va fi un start bun pentru viitorii oameni de afaceri şi pentru idei care aşteaptă să fie descoperite. Am simtit ca este locul nostru, ca banca, in acest proiect alaturi de Fundatia Post-Privatizare. Si povestea Bancii Transilvania, cea mai mare banca romaneasca de acum, a inceput de la o idee si din spirit antreprenorial”

Programul S4S Romania se desfasoara cu sprijinul lui Marius Ghenea, cunoscut antreprenor si “business angel”. Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Romania si presedinte al Fit Distribution, Marius Ghenea preda cursuri de antreprenoriat in cadrul programului EMBA al CEU Business School si Maastricht School of Management si este Presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online. De asemenea, este invitat permanent in cadrul emisiunii TV “Arena Leilor” si a fost inclus in Top 500 al revistei Forbes Romania.

“Banca Transilvania este un partener pe termen lung al Fundatiei Post-Privatizare. Suntem deosebit de bucurosi ca au ales sa fie din nou alaturi de noi intr-un program menit sa incurajeze spiritul antreprenorial si creativitatea in afaceri, in randul start-up-urilor si al celor care au idei de business care merita sa fie transformate in afaceri de succes”, declara Peter Barta, director executiv al FPP. “Atat Banca Transilvania, cat si FPP au un scop comun, acela de a promova dezvoltarea antreprenoriala, iar acest parteneriat dovedeste inca o data compatibilitatea celor doua organizatii in acest sens”.

Informatii privind conditiile de participare si intregul program sunt disponibile pe site-ul programului, www.schoolforstartups.ro.

Despre FPP:
Fundatia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de Comisia Europeana, FPP este o organizatie privata care promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenoriala, imbunatatire a mediului de afaceri si promovare a responsabilitatii sociale a intreprinderilor.

Despre Banca Transilvania:
Banca Transilvania® se numără printre primele bănci din România, în funcţie de active. Misiunea sa, ca bancă privată cu capital majoritar românesc, este să sprijine mediul de afaceri prin produse şi servicii inovatoare. Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 540 de sedii şi 1,5 milioane de clienţi activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997. Strategia sa este susţinută de acţionari puternici, precum: BERD - care deţine 15% din capitalul social, Bank of Cyprus şi IFC – Divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

Persoana de contact, School for Startups Romania:
Alina Coman
Email: alina@s4s.ro