Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază cele mai bune 260 de companii din ţară

15 noiembrie 2010, 02.40 - Afaceri

Bucureşti - 15 noiembrie 2010 - Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) organizează joi, 25 noiembrie, Topul Naţional al Firmelor, ediţia a XVII-a 2010, cel mai mare eveniment anual de premiere a elitei economiei româneşti.

Topul Naţional al Firmelor, ediţia a XVII-a, 2010 are reprezentativitate pentru întreg mediul de afaceri românesc. Cei 260 de laureaţi sunt companii de dimensiuni diferite, cele mai bune dintre câştigătoarele locurilor întâi la Topurile organizate în toate judeţele României.

Clasificarea pe clase de mărime:

Întreprinderi foarte mari 40
Întreprinderi mari 53
Întreprinderi mici 56
Întreprinderi mijlocii 55
Microîntreprinderi 56

Clasificarea pe domenii:

Cercetare-dezvoltare şi High Tech 23
Industrie 103
Agricultură, Pescuit, Piscicultură 15
Construcţii 10
Servicii 70
Comerţ, Turism 39

Clasamentul Topului a fost realizat pe baza topurilor judeţene, determinate de către cele 42 de Camere de Comerţ şi Industrie judeţene folosind o aplicaţie informatică unitară, care a procesat datele financiare depuse de cei 617.657 de agenţi economici pentru anul financiar 2009, la nivelul întregii ţări. Indicatorii de ierarhizare a competitorilor sunt cifra de afaceri netă, profitul brut din exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării capitalului angajat şi cea a resurselor umane.

Vor participa, pe bază de invitaţie, laureaţii Topului, personalităţi ale vieţii politice, economice şi sociale, reprezentanţi ai mass-media.

Începând cu ziua premierii este disponibil catalogul Topul Naţional al Firmelor 2010, editat de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi care cuprinde baza de date completă a celor 2143 de companii clasificate pe primele 10 locuri în Top.

Evenimentul se va desfăşura joi, 25 noiembrie 2010, la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Aula Candelabrelor, începând cu ora 18.00.

Cuvinte cheie:  CCIR  firme  top