ARIA DE ACOPERIRE A SERVICIILOR ITELLA INFORMATION SE EXTINDE IN EUROPA, PRIN SEMNAREA PARTENERIATULUI CU INDICOM ITALIA

11 noiembrie 2010, 01.22 - Afaceri   Finanţe / Contabilitate   IT&C

Bucureşti - 11 noiembrie 2010 - Itella Information anunta semnarea acordului de parteneriat cu compania Indicom (www.indicom.biz) din Italia, companie specializata in managementul de documente. Prin acest parteneriat, in calitate de furnizor de top pentru externalizarea informatiilor si fluxurilor cu caracter financiar din Europa, Itella Information isi extinde reteaua de operatiuni in Italia si Elvetia.

Scopul acestui parteneriat este de a preintampina cererea de servicii BPO a clientilor cu activitate internationala. Prin parteneriatul cu Indicom, companie italiana cu experienta in serviciile de externalizare a managementului de documente, solutiile Itella vor fi accesibile in Italia si Elvetia, in completarea retelei formate din cele 15 tari din Europa in care Itella Information desfasoara operatiuni directe si a retelei de parteneri din Marea Britanie, Franta, Olanda, Portugalia, Spania. Retelei europene i se adauga reteaua de parteneri cu activitati de scanare documente din America de Nord (Statele Unite si Canada).

Itella Information ofera servicii specializate in managementul informatiilor si fluxurilor cu caracter financiar. Aceste solutii sunt dedicate proceselor de facturare, inclusiv pentru facturarea electronica, respectiv activitatilor de ordin financiar-administrativ ce pot fi externalizate (scanare, digitizare, arhivare de date si documente etc.). Itella Information este una dintre cele trei linii de business ale Itella Group, grup detinut de Statul Finlandez si cunoscut anterior ca “Posta Finlandeza”.

“Indicom este o companie a carei crestere poate fi urmarita zilnic. Suntem prezenti pe piata din Italia prin sase birouri, in locatii din partea centrala si de nord a tarii. Datorita parteneriatului cu Itella, avem o oportunitate excelenta de dezvoltare si a fost posibila deschiderea unei reprezentante in Chiasso, Elvetia”, declara Gigi Porro, CEO Indicom Italia.

Serviciile de baza promovate prin intermediul acestui parteneriat se inscriu in solutia Itella Information denumita “inChannel”. Prin apelarea la InChannel, companiile-client isi primesc facturile de achizitie – indiferent de modalitatea de transmitere – in formatul pe care il prefera in vederea procesarii ulterioare a facturilor. Itella scaneaza facturile pe suport de hartie si utilizeaza un soft de recunoastere a caracterelor, de tip OCR (Optical Character Recognition) pentru a interpreta informatiile continute de facturi. Facturile livrate prin e-mail, in format XML sau EDI, sunt procesate prin intermediul aceluiasi serviciu (inChannel). Pentru companii, serviciul inChannel presupune utilizarea unui singur canal de primire a facturilor de achizitie si, concomitent, marirea vitezei de receptionare a facturilor, eliminarea cheltuielilor inutile si cresterea calitatii documentelor.

Alegerea solutiei Itella inChannel se explica si printr-o nevoie tot mai acuta manifestata de companii, in mod predilect de catre companiile cu operatiuni transnationale:
“Companiile isi exprima din ce in ce mai ferm disponibilitatea de a automatiza intregul proces de facturare. In Europa, durata procesarii unei facturi pe suport de hartie este de 5 ori mai mare, in medie, decat durata procesarii unei facturi electronice. Costurile se reduc proportional, prin transferul de la factura clasica, pe suport de hartie, la factura in format electronic. Obiectivul Itella Information este de ajuta companiile-client sa faca transferul de la facturarea pe suport de hartie la procesarea eletronica, intr-un timp cat mai scurt si intr-un mod cat mai eficient”, adauga Marius Gavrilescu, Business Manager Itella Information Romania.

Solutiile Itella Information contribuie la cresterea productivitatii fluxurilor de informatii cu caracter financiar, Itella fiind un pionier al facturarii electronice, la nivelul Europei. Serviciile Itella Information includ solutii pentru procesarea cat mai eficienta a facturilor primite sau emise de o organizatie, fie in format electronic, fie pe suport de hartie. Itella Information desfasoara operatiuni directe in 15 tari din Europa si numara peste 2000 de angajati. Vanzarile nete aferente anului 2009 se ridica la valoarea de 247 milioane euro. Linia de business Itella Information este parte a Itella Group. Pentru informatii suplimentare, accesati www.itella.ro.

Date de contact Itella Information Romania
Telefon: 021 318 33 95