Absolvenți de master de la FIFIM din USAMV Bucureşti au fost premiați de Brother România în cadrul programului „Life on Land” 2024

02 iulie 2024, 05.57 - Afaceri   Social   Tehnologie

București - 02 iulie 2024 -

Compania a acordat două premii pentru specialiștii cu o abordare practică din domeniul ingineriei mediului de la USAMVB – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului

Brother România în colaborare cu Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului (FIFIM) din Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) a premiat la finalul săptămânii trecute, doi dintre absolvenții programelor de master ale Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului care s-au remarcat prin proiecte și soluții inovatoare, sustenabile și cu grad mare de aplicabilitate.

Compania Brother se implică constant și investește în programe de cercetare și inovare, care contribuie la crearea unei lumi mai bune, cu tehnologii verzi, economie circulară și soluții sustenabile. Brother promovează protecția mediului, utilizarea eficientă a resurselor și reducerea deșeurilor, iar parteneriatul cu FIFIM-USAMVB reprezintă o modalitate de a fi aproape și de a susține tinerii profesioniști care sunt la început de drum și care fac eforturi să devină experți în asigurarea unui viitor verde și durabil.

Anul acesta, lucrările înscrise în programul „Life on Land” au confirmat încă o dată că studenții se pregătesc intens să abordeze corect și corespunzător provocările viitorului și să ofere direcții durabile pentru dezvoltarea politicilor de mediu. Ionela Alexandra Ion, absolvent al programului de master „Ingineria și protecția mediului în spațiul rural” din cadrul FIFIM a obținut premiul Brother ”Life on Land 2024” pentru lucrarea „Impactul schimbărilor climatice asupra unui proiect de reabilitare și modernizare a unui drum județean și măruri compensatorii”. Lucrarea propune evaluarea vulnerabilității și riscului proiectului față de schimbările climatice și oferirea unor măsuri de adaptare și atenuare.

De asemenea, Alexandra Cristina Aga, absolvent al programului de master „Geomatica pentru ingineria mediului” din cadrul FIFIM a primit premiul pentru lucrarea „Dinamica lacurilor de acumulare - Secarea lacului Amara, județul Buzău”, care prezintă aspectele generale ale secării lacurilor și este urmărită secarea lacului Amara cu ajutorul imaginilor satelitare și a indicelui de apă.

A fost din nou sărbătoare în Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din USAMV București! Promoția de studenți ai domeniului de masterat „Ingineria mediului” a susținut Lucrarea de absolvire! Alături de noi, cadre didactice și studenți, au fost reprezentanții firmei Brother care au premiat cele mai bune lucrări - prin originalitate și aplicabilitate. Pentru studenți, aceste premii reprezintă o recunoaștere și un impuls în dezvoltarea profesională ulterioară. Vreau să menționez că este al șaselea an consecutiv de când compania Brother- care stimulează, promovează și desfășoară activități de protecția mediului - este prezentă la examenul de absolvire și premiază excelența. Pentru acest lucru, vă mulțumesc, în numele colectivului de cadre didactice și al studenților!” a declarat dna. Prof.univ.dr. Ana Virsta, Director al Departamentului de Mediu şi Ingineria Mediului al FIFIM din cadrul USAMVB.

Peformanța în mediul academic merită recunoscută, iar premiile ”Brother - Life on Land” reprezintă o încurajare pentru lucrările și proiectele noi care pot contribui la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul protecției mediului și la conservarea resurselor naturale în raport cu dezvoltarea socio-economică. The Brother Group Environmental Vision 2050 este un program Brother care recunoaște problemele sociale cheie ale schimbărilor climatice, epuizării resurselor, poluării mediului și distrugerii ecosistemului ca fiind riscuri de afaceri pentru Grupul Brother. Afirmă clar angajamentul continuu al grupului de a rezolva aceste probleme pe termen lung, ca o companie care utilizează energie și resurse pentru a oferi produse folosind articole pe bază de biomasă, cum ar fi hârtia, ața și pânza.

Au trecut șase ani de la debutul programului nostru pe care îl derulăm în România prin acordarea premiilor Brother - Life on Land, program continuat an de an din 2019. Iar ca de fiecare dată, abia așteptăm să descoperim studenți pasionați, creativi și care investesc în propria dezvoltare pentru a putea contribui la un mediu mai bun. Îi felicităm pe toți absolvenții programelor de master și sper să ținem legătura și mai departe cu acești absolvenți entuziaști. Susținerea companiei Brother reprezintă un simbol al recunoștinței noastre pentru eforturile lor și ale cadrelor didactice de la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul USAMVB”, a declarat Simona Țăndărică, Country Manager Brother România.

Programului la nivel mondial pe care compania Brother îl asumă are ca principale obiective: utilizarea durabilă a ecosistemelor terestre și combaterea deșertificării, precum și oprirea degradării terenurilor și a pierderii biodiversității. În România, Brother derulează constant un program la nivel național de reciclare a consumabilelor, un alt program de igienizare în zone montane și, în plus, investește în viitor sprijinind experți și grupuri de cercetare care evaluează oportunitățile și riscurile într-o lume deja afectată de provocările ecologice.

Pentru mai multe informații despre premiile Life on Land 2024 și despre implicarea Brother România în programe și acțiuni de combatere a schimbărilor climatice, accesați website-ul nostru la www.brother.ro.

Despre Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB), „o universitate pentru viaţă şi agricultură prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate”, este o instituţie de învăţământ superior şi cercetare acreditată, cu personalitate juridică, ce face parte din reţeaua instituţiilor de învăţământ superior de interes public, având caracter nonprofit şi apolitic. USAMVB este organizată şi funcţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei României, ale legislaţiei şi reglementărilor naţionale din domeniul învăţământului, cu Carta universitară şi regulamentele proprii pentru a-şi îndeplini misiunea asumată.

Absolvenții Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului - unică în ţară - dobândesc calificări pentru a răspunde cerințelor pieței muncii, fiind pregătiți pentru a lucra în următoarele sectoare de activitate sau instituții: construcții – proiectare și execuție, Agenții de Mediu, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, servicii / cadastru, administrația centrală și locală, cercetare și consultanță, Real Estate & Business. Mai multe detalii la: https://fifim.ro/

Despre Brother

Fondată în Japonia cu mai bine de un secol în urmă de către cei doi frați Masayoshi și Jitsuichi, Brother este în prezent o marcă recunoscută la nivel mondial pentru inovație tehnologică. Compania desfășoară operațiuni în peste 40 de țări și regiuni.

Printre produsele Brother, se numără imprimante, echipamente multifuncționale, scanere și soluții de etichetare. Oferta pentru o eră bazată tot mai mult pe tehnologie digitală și inteligentă include soluții mobile de tipărire și servicii de management al printurilor (Managed Print Services - MPS). Mai multe detalii puteți afla de la: brother.ro

Cuvinte cheie:  USAMVB Brother FIFIM USAMV Bucureşti