Care sunt beneficiile acizilor grași Omega-3 pentru sănătatea organismului femeilor și bărbaților?

18 iunie 2024, 11.18 - Afaceri   Sănătate   Social

București - 18 iunie 2024 -

În prima lună de vară este sărbătorită anual Ziua Mondială a Oceanelor, recunoscută oficial de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). Scopul acestei zile este de a reaminti importanța pe care o au oceanele pentru existența umană, pentru supraviețuirea, bunăstarea și prosperitatea noastră. Ne furnizează hrană, ne reglează clima și generează cea mai mare parte a oxigenului pe Pământ. Aproximativ 50-80% din oxigenul produs pe planeta noastră provine de la organismele marine, în special fitoplanctonul, algele și unele bacterii. Aceste organisme mici, dar numeroase, contribuie semnificativ la rezervele de oxigen ale Pământului și sunt fundamentale pentru menținerea echilibrului atmosferic și pentru susținerea vieții marine și terestre.

Pescuitul sustenabil

Pentru a atenua impactul negativ al intervențiilor umane și pentru a îmbunătăți starea actuală a oceanelor, pescuitul sustenabil are un rol esențial în conservarea ecosistemelor acvatice. Pescuitul sustenabil urmărește să mențină populațiile de pești la niveluri sănătoase, să minimizeze impactul asupra habitatelor marine și să protejeze biodiversitatea. Aceste practici sunt cruciale pentru prevenirea supraexploatării resurselor marine, care poate duce la declinul drastic al anumitor specii și la dezechilibre ecologice. În plus, pescuitul sustenabil contribuie la securitatea alimentară și la menținerea mijloacelor de trai pentru comunitățile care depind de resursele marine.

Un ocean de posibilități

Privind Pământul din spațiu, este evident că trăim pe o planetă cu apă. Oceanul acoperă peste 70% din suprafața Pământului și conține aproximativ 97% din apa de la suprafața Pământului. Restul de 3% din apa de suprafață se găsește în ghețari și calote glaciare, ape subterane, lacuri, râuri și atmosferă. Această distribuție subliniază importanța oceanelor nu doar ca sursă principală de apă, ci și ca factor cheie în ciclul hidrologic global și în menținerea echilibrului climatic.

Nu este surprinzător faptul că oceanele reprezintă peste 99% din spațiul vital de pe Pământ... Aceasta se referă la volumul de habitate disponibile pentru viața pe planetă. Oceanele, care sunt adânci și vaste, oferă o diversitate enormă de medii, de la zonele de coastă până la cele mai adânci fose oceanice, susținând o gamă largă de organisme și ecosisteme complexe. Acest spațiu vital este crucial pentru menținerea biodiversității și a echilibrului ecologic global.

Legătura dintre oceane, sănătatea și bunăstarea umană este una de necontestat, iar una din sursele de aur pentru sănătatea organismului uman o reprezintă acizii grași Omega-3.

Ce reprezintă acizii grași Omega-3?

Acizii grași Omega-3 sunt considerați esențiali pentru sănătate, deoarece organismul uman nu îi poate produce singur și trebuie obținuți din surse alimentare.

Există trei tipuri principale de acizi grași Omega-3:

Acidul eicosapentaenoic (EPA): ce se găsește predominant în peștii grași precum somonul, macroul și sardinele.

Acidul docosahexaenoic (DHA): se găsește, de asemenea, în peștii grași, dar în concentrații mai mari în suplimentele din ulei de pește purificat.

Acid alfa-linolenic (ALA): se găsește în surse vegetale, cum ar fi semințele de in, semințele de chia și nucile.

Care este rolul acestor grăsimi în organism?

Acizii grași Omega-3 au fost asociați cu sănătatea cardiovasculară, susținerea vederii, a fertilității, reducerea inflamațiilor și sănătatea creierului. Având în vedere rolul esențial al Omega-3 atât pentru sănătatea bebelușului, cât și pentru cea a mamei, obținerea unei cantități suficiente de Omega-3 în timpul sarcinii și alăptării este un factor-cheie pentru îngrijirea sănătății încă de la început atât pentru mamă cât și pentru bebeluș

Aportul matern al acidului docosahexaenoic (DHA) contribuie la dezvoltarea normală a creierului și a ochilor fătului și sugarilor alăptați. Efectul benefic se obține cu un aport cotidian de 200 mg DHA în plus față de aportul zilnic recomandat pentru acizi grași Omega-3 pentru adulți, adică: 250 mg DHA și EPA.

DHA contribuie, de asemenea, la menținerea funcției normale a creierului și a vederii la adulți. Efectul benefic este obținut cu un aport zilnic de 250 mg de DHA.

Totodată, EPA si DHA contribuie la funcționarea normală a inimii. Efectul benefic este obținut cu un aport zilnic de 250 mg DHA si EPA (potrivit European Food and Safty Administration).

Conform cercetărilor efectuate până în prezent, acizii grași Omega-3 susțin fertilitatea, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Calitatea lichidului seminal și motilitatea spermatozoizilor sunt îmbunătățite prin administrarea de suplimente ce conțin ulei de pește certificat de calitate superioară.

Aparatul reproducător feminin este influențat în mod benefic de către acești acizi grași Omega-3, întrucât ei susțin procesul ovulației și calitatea ovulelor, ajută la reglarea echilibrului hormonal și sprijină organismul în bolile inflamatorii.

Cât de importantă este calitatea și puritatea uleiului de pește?

Omega-3 poate fi recomandat tuturor adulților de sex masculin și feminin, mai ales în cazul celor care nu consumă în mod constant pește. Calitatea superioară și puritatea uleiului de pește sunt parametri foarte importanți, împreună cu tehnologia de obținere și eficiența dovedită prin cercetări și studii.

Compania norvegiană Epax, primul producător care a creat această separare a acizilor grași, a inventat tehnologia utilizată pentru standardizarea și controlul conținutului de EPA și DHA în uleiul de pește.

Cu 30 ani de experiență si cu peste 100 studii clinice de unde rezultă siguranța și eficacitatea administrării acizilor grași EPA și DHA proveniți din uleiul de pește, produsele Epax îndeplinesc și depășesc standardele de reglementare cunoscute în materie de puritate.

Fertilovit Omega-3, protecție dublă pentru un nou început

Datorită purității sale superioare, Fertilovit Omega-3, bogat în DHA și EPA, este o sursă foarte importantă de acizi grași Omega-3, recomandat atât bărbaților cât și femeilor, cu beneficii recunoscute inclusiv pentru făt și copil, dacă este administrat mamei în timpul sarcinii și alăptării.

Provenit din pescuit sustenabil, certificat și fără contaminanți, Fertilovit Omega-3  poate fi comandat online pe farmaciadux.ro, fiind un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions.

Îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații suplimentare și nu uita, ai grijă de sănătatea ta!

Echipa DUX MD Pharma Solutions

Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea

Cuvinte cheie:  DUX MD Pharma Fertilovit Omega-3 acizi grași Omega-3

Care sunt beneficiile acizilor grași Omega-3  pentru sănătatea organismului femeilor și bărbaților?