780 de studenți și profesori se pregătesc pentru a fi lideri în programul FUTURE Manager

București - 06 iunie 2024 -

Peste 1000 studenți și profesori universitari din țară s-au înscris în programul gratuit FUTURE Manager, cel mai complex program de orientare vocațională și pregătire pentru viitor lansat de McDonald’s în România și Eduspace prin care tinerii – profesorii – angajatorii se pregătesc pentru viitor. 780 de tineri alături de profesori universitari au fost selectați pentru a parcurge sesiuni de training practice axate pe dezvoltarea competențelor de leadership și management, precum și pregătirea pentru angajare.

Peste 2 milioane de tineri nu au azi un loc de muncă la nivel European, conform studiilor oferite de Eurostat, iar peste 60% din tinerii de azi nu au competențele necesare pentru angajare. Pentru a reuși să se cunoască și să își găsească direcția, tinerii din România au ales să facă un pas clar în cariera lor. În programul FUTURE Manager ediția McDonald’s în România, studenții din program vor lucra pe 3 mari direcții:

Pregătirea pentru angajare prin sesiuni de training organizate doar prin activități practice, simulări de interviu și chiar feedback individual pe CV-ul acestora. Tinerii vor lucra alături de echipa McDonald’s în România în activități de grup, sesiuni practice care să îi ajute real în pregătirea pentru primul loc de muncă.

Autocunoaștere. Pentru a se angaja, tinerii de azi sunt în căutarea propriului drum, a direcției și identificarea pasiunii. Prin consilierea vocațională realizată doar prin activități de autocunoaștere, tinerii din program au șansa să își identifice punctele forte, competențele pe care le dețin, dar și să își cunoască pasiunea și direcția în carieră.

Angajare în poziții de leadership. Studenții din program vor lucra în echipe și în dezvoltarea competențelor necesare pentru a coordona alți oameni, dar vor primi și oportunități de angajare oferite de echipa McDonald’s în România ce îi dezvoltă în direcția de management sau leadership. Toate activitățile din program îi vor ajuta să înțeleagă ce înseamnă azi management.

FUTURE Manager, cel mai complex program de transformare, autocunoaștere și inspirație pentru tineri – profesori – angajatori.

Organizat de 6 ani la nivel național, FUTURE Manager este un program transformator pentru toți participanții. „Atât studenții, cât și profesorii universitari și angajatorii au oportunitatea de a se dezvolta în cadrul programului. Toate aceste generații, fiecare cu propria viziune și experiență, lucrează împreună în aceleași sesiuni de training, în aceeași sală”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului. Programul FUTURE Manager se bazează pe educație experiențială, dar include și metode din consilierea vocațională, pedagogia sistemică, consiliere de business sau coaching, toate metode internaționale de predare, adaptate pentru participanții din program.

Cadrele didactice din mediul universitar au pentru prima dată oportunitatea de a vedea metodele de predare aplicate direct pe studenți. „Ei pot vedea metoda și reacția tinerilor” continuă Mădălina, „însă e mai mult de atât. Profesorul are și sesiuni dedicate pentru a învăța metodele interactive de predare #FaraPowerPoint, dar are posibilitatea și de a înțelege modul în care evoluează piața muncii astăzi.” Prin discuții reale cu reprezentanții McDonald’s în România, profesorii înțeleg nevoile reale din piața muncii, procesul de angajare din prezent și ce competențe este esențial să dezvolte în tineri prin cursurile lor.

FUTURE Manager ajută tinerii să se pregătească pentru cariera lor

Înainte de FUTURE Manager nu știam ce înseamnă cu adevărat angajare, dar programul e mai mult decât atât. Am învățat să mă uit la mine, să văd ce știu și ce ar trebui să îmbunătățesc. Așa am învățat să am încredere în mine, că eu sunt responsabil de propria mea viață”, declară Sorin, alumni în program.

Pe parcursul celor 3 luni în programul gratuit FUTURE Manager, tinerii  - profesorii universitari – echipa McDonald’s în România au sesiuni de training comune atât online, cât și fizic în București, Constanța, Craiova, Ploiești și Cluj-Napoca. Mai mult, cadrele didactice au parte de sesiuni cu accent pe metodele de predare și pregătirea pentru viitor a tinerilor.

Despre FUTURE Manager

FUTURE Manager este organizat de Eduspace în parteneriat cu McDonald’s în România. Eduspace include programe – spații de educație - pentru tineri și adulți cu accent pe carieră și dezvoltare personală. +10.000 de tineri, profesori și profesioniști au participat în programele Eduspace care sunt bazate 100% pe activități practice. Atenția e îndreptată spre participanți și procesul lor de dezvoltare. Spațiile Eduspace includ programe și resurse educaționale precum: FUTURE, FUTURE Student, FUTURE Manager, Conferința Eduspace, Programe Școli sau Stagii de practică/voluntariat. Mai multe detalii pe: www.eduspace.ro

Despre Premier Restaurants România

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 101 de restaurante în 31 de orașe, dintre care 55 restaurante cu McDrive și 58 de cafenele McCafé. Compania are o echipă de peste 6.000 de angajați care le oferă consumatorilor produsele preferate, pregătite din ingrediente de calitate. Pentru mai multe informații, vizitați: www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro.

Despre Premier Capital

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s® din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 185 de restaurante, care oferă și servicii McDrive®, McDelivery și McCafé®, și are 10.000 de angajați. Peste 77 de milioane de clienți sunt serviți în fiecare an, pe cele 6 piețe. Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald’s® al grupului Hili Ventures Ltd, prezent în 11 țări din Europa și Africa de Nord, implicat în diverse operațiuni din industria alimentară și a ospitalității, retail, imobiliare, transport, inginerie și tehnologie. Hili Ventures are o echipă de peste 11.000 de angajați și deține parteneriate cu Apple, Konecranes, McDonald’s®, Microsoft, NCR, Six Senses și multe alte branduri internaționale.

Persoana de contact:

Hodorog Mădălina

education@madalinahodorog.ro

Cuvinte cheie:  McDonald’s® Premier Restaurants România Premier Capital  FUTURE Manager