VINARIUM 2024 At a GLANCE

03 iunie 2024, 04.59 - Afaceri   Social   Evenimente

București - 03 iunie 2024 -

VINARIUM International Wine Contest se defășoară sub patronajul OIV (Organizației Internaționale a Viei și Vinului) și VINOFED (Federația Internațională a Marilor Concursuri de Vinuri).

Începând din 2020, FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin) a devenit Partener.

VINARIUM 2024 s-a desfăşurat în Ploiești, România.

VINARIUM International Wine Contest Ediția a XXI-a (23-26 mai 2024) a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești și s-a desfășurat sub egida Ploiești - Capitala Tineretului din România  #LetsPLAY, Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația EUROSPIRIT.

Au fost înscrise 1502 probe din 26 de ţări: Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Bulgaria, Canada, Chile, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Luxemburg, Noua Zeelandă, Macedonia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Serbia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Au înscris probe 239 operatori (producători, importatori, negocianţi, reprezentanţi ai producătorilor).

Au fost introduse în concurs vinuri linistite (1381 probe), vinuri efervescente (110 probe) şi distilate pe baza de struguri şi vin (11 probe).

39,3% din totalul probelor inscrise au fost din afara României – ţara organizatoare.

Numărul total al judecătorilor a fost 46, provenind din 18 ţări: Bulgaria, Canada, Cipru, Elveţia, Franța, Finlanda, Georgia, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Republica Moldova, Portugalia, România, Spania, Turcia.

Jurizarea s-a desfăşurat cu 8 comisii a câte 5 judecători / comisie. Fiecare comisie a fost condusă de câte un Preşedinte. https://www.iwcb.ro/juriu-2024/ .

Observatorii oficiali, prezenţi la Ploiești, au fost:

Ø  Mrs. Neslihan IVIT, Turkey, Observator OIV și VINOFED, Coordonatoarea Comisiei de Oenologie și Metode de Analiză din cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului

Ø  Mrs. Janna RIJPMA-MEPPELINK, Țările de Jos, Observator FIJEV, membru al Consiliului de administrație al FIJE

Media consensuală a fiecărei probe s-a calculat ca medie aritmetică a notelor date de toţi judecătorii, după eliminarea notelor extreme (nota cea mai mică şi nota cea mai mare).

S-au acordat:

Ø   25 Mari Medalii de Aur (punctaj 93-100) – 5,5% din total medalii

Ø  357 Medalii de Aur (punctaj 89-92,9) – 78,5% din total medalii

Ø   73 Medalii de Argint (85-88,9) – 16% din total medalii

Deşi punctajul minim pentru Medalia de Argint, conform Regulamentului OIV, este de 85 de puncte, datorită restricţiei conform căreia doar 30% din probele intrate în concurs pot obţine o distincţie, ultima medie pentru Medalia de Argint a fost 88,33.

Cele 25 Mari Medalii de Aur au fost obținute de crame din Bulgaria, Cipru, Italia, Macedonia de Nord, Portugalia, Republica Moldova, România. Vă invităm să le vizualizați aici.

Din 2023, VINARIUM -  competiție VINOFED – comunică global vinurile medaliate prin intermediul platformei internaționale de referință WINE-SEARCHER. com:

§  240 de milioane - căutări efectuate de consumatori în fiecare an

§  5,2 milioane - utilizatori activi lunar

Vor acorda Premii Speciale:

Organizațiile Internaționale VINOFED, FIJEV

Partenerul Principal CORTEVA

Parteneri VINARIUM 2024

Parteneri media VINARIUM 2024:

VINUL.ROREVISTA FERMIERULUI WINESDAY

Cuvinte cheie:  VINARIUM 2024 At a GLANCE International Wine Contest