Premiera mondială lansată la Expoziția DRUPA Germania achiziționată de România

30 mai 2024, 12.53 - Afaceri   Social   Evenimente

București - 30 mai 2024 -

Gigantul ALLWELL lansează prima linie tehnologică total automatizată de producție a sacoșelor de hârtie sustenabile, care schimbă paradigma în industrie la nivel global. Fabrica de Ambalaje EXONIA, este primul client la nivel mondial care va beneficia, în România, de această tehnologie de ultimă generație.

Ultimele descoperiri tehnologice, personalități și cei mai mari investitori industriali își dau întâlnire o dată la trei ani, la cel mai prestigios eveniment tehnic din lume, unde se dă ora exactă în industria ambalajelor: aceasta este Expoziția Mondială DRUPA Dusseldorf şi ieri a găzduit premiera mondială a TECH 18-400S, probabil cea mai avansată tehnologie din lume, pentru producția sacoșelor personalizate, fabricate 100% din hârtie biodegradabilă.

Această creaţie unică se bazează pe un sistem complex de nu mai puțin de 47 servomotoare, care au transformat utilajul într-un adevărat mega-robot care integrează tot procesul de transformare a hârtiei în sacoșe complexe personalizate, printr-o succesiune uluitoare de operațiuni care se succed rapid și incredibil de precis.

Îmbinând cea mai recentă tehnologie cu consum redus de energie, cu un software dedicat bazat pe Inteligența Artificială, ansamblul monitorizează toate etapele parcurse de materia primă până la transformarea în produs finit și reușește ce părea imposibil: schimbarea comenzilor de confecționat în maxim 15 minute, prin comparație cu cea mai performată linie existentă anterior pe piață, la care aceeași operațiune poate fi realizată de un echipaj de cel puțin patru tehnicieni într-un interval de timp de 6 – 8 ore!!

Este un echipament care schimbă regulile jocului în ceea ce privește producția de ambalaje sustenabile din hârtie. Acest echipament special va ajunge direct in Romania, fiind deja în proprietatea EXONIA, cu două luni înainte de a fi expus pentru prima dată în lume.

L-am achiziționat fără a-l vedea în întregime măcar într-un video, fiind ținut secret înainte de prima expunere publică, pe baza încrederii și reputației producătorului ALLWELL, un joint venture americano-japonez. Costul acestui echipament este foarte mare, dar ne mândrim că deținem probabil, cel mai performant echipament la nivel mondial. Dorim să ținem pasul cu cele mai recente descoperiri tehnologice și să implementăm cele mai avansate soluții, pentru a susține planul nostru de a deveni liderul industriei de producție a ambalajelor sustenabile la nivelul Europei de est.“, a declarat domnul Tiberiu Stoian, fondatorul grupului Exonia Holding, primul client din lume care va beneficia de această tehnologie.

Avantajele utilizării liniei tehnologice ALLWELL sunt multe, dar viteza de producție a sacoșelor de hârtie de peste 150 buc / minut, imprimarea concomitentă cu confecționarea sacoșelor, precizia remarcabilă, consumul redus de energie și nu în ultimul rând fiabilitatea incomparabilă, vor propulsa compania ieșeană Exonia către noi recorduri de productivitate, eficiență și caliate a ambalajelor fabricate.

Grupul EXONIA a fost fondat în anii 2000 de omul de afaceri Tiberiu Stoian, antreprenor în serie cu investiții în industria ambalajelor, IT, turism, comerț în Romania și SUA și este format din trei entități: Exonia Holding, producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător ambalaje plastice și Artis Design, integrator de soluții de digitalizare industrială.

Cuvinte cheie:  Grupul EXONIA ALLWELL Expoziția DRUPA Germania Tiberiu Stoian

Premiera mondială lansată la Expoziția DRUPA Germania  achiziționată de România