One United Properties a prevândut 80% din unitățile primei faze One Lake District, care are o valoare brută de dezvoltare de peste 138 de milioane de euro

București - 29 mai 2024 -

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță că la un an de la lansarea vânzărilor pentru One Lake District, dezvoltare sustenabilă de amploare situată chiar pe malul lacului Plumbuita, 80% din Faza 1 a fost prevândută. Aceasta însumează peste 620 de apartamente și parcările aferente. One Lake District Faza 1 are o valoare brută de dezvoltare de peste 138 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este estimat pentru trimestrul al doilea din 2025.

De asemenea, dezvoltatorul anunță începerea vânzărilor pentru Faza 2 a dezvoltării One Lake District, cu o disponibilitate de peste 860 de unități locative și parcările aferente, având termen de finalizare trimestrul al treilea al anului 2026. Valoarea brută de dezvoltare a One Lake District Faza 2 este de peste 150 de milioane de euro.

Specificul dezvoltării One Lake District stă în capacitatea sa de a transforma o zonă industrială, locul unei foste fabrici de caramidă, într-un centru vibrant de sinergii, schimburi și interconexiuni urbane, într-o nouă comunitate care se bucură de facilități comerciale, de agrement și educaționale variate. Pentru creșterea calității vieții și confortul noii comunități și al rezidenților din zonă, One United Properties a mai achiziționat încă patru terenuri – cu diferite suprafețe de 1.461 mp, 9.017 mp, 1.713 mp și 6.994 mp (un total de 19.185 mp) – cu scopul de a investi în amenajarea eficientă a zonelor de acces, infrastructurii și serviciilor oferite. Astfel, suprafața totală a terenului care va găzdui One Lake District și serviciile sale conexe este de 100.458 mp. În această amplă operațiune urbană, One Lake District joacă un rol esențial: ansamblul care va fi conectat direct autostrada A3 devine un liant între zona autostrăzii și cea a lacului Plumbuita și schimbă funcțiile acestor zone de la o infrastructură utilitară la un motor cheie pentru regenerarea urbană. Dezvoltatorul va investi aproape 1 milion de euro în amenajarea accesului și infrastructurii necesare.„Înscriindu-se în linia strategică de dezvoltare de regenerare urbană pe care ne-am asumat-o pe termen lung, One Lake District este o dezvoltare în evoluție, ce rescrie zona industrială a fostei fabrici de cărămidă într-o amplă faleza urbană cu ieșire la lacul Plumbuita. Succesul acestei dezvoltări se datorează atât propunerii noastre de locuire sustenabilă adresate segmentului mediu și mediu superior, cât și conceptului integrat. Pe lângă proiectarea de facilități rezidențiale, de recreere și de învățământ, abordarea spațiului public în comunitățile care locuiesc în această zona este, de asemenea, urgentă și necesară pentru a oferi o infrastructură demnă, care să asigure calitatea vieții populației. Prin urmare, credem că One Lake District arată potențialul de transformare din zonă industriala în loc de interconexiune la nivel urban și uman”, spune Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties.

One Lake District urmărește consolidarea legăturii dintre oraș și lanțul de lacuri din zona Tei-Plumbuita. Prin reunirea facilităților rezidențiale, educaționale, recreative și comerciale, One Lake District promovează ideea de comunitate, devine pol de atracție și deschide calea locuitorilor din zonele Andronache și Colentina către viitoarea promenadă la lac și gama variată de servicii. Pe lângă zona rezidențială și de servicii, One Lake District include și două clădiri cu trei etaje, respectiv patru etaje, destinate pentru amenajarea unei școli, a unei grădinițe, unei creșe, unui after-school și serviciilor administrative. Designul ansamblului urmărește să obțină cât mai mult spațiu și soare pentru zone verzi între clădiri, cu legatură către terenurile de joacă în aer liber. Spațiile comerciale vor aduce viitorilor rezidenți numeroase servicii, gastronomie de calitate, spații de relaxare ce vor deservi arealul întregului cartier, nu doar rezidenții. De asemenea, o parcare supraterană cu patru etaje eliberează ansamblul de o parte din circulațiile auto.

One United Properties are o abordare integrată în ceea ce privește dezvoltarea One Lake District, ce presupune un proces colaborativ de co-creare alături de cetățeni, mediul de afaceri și instituții și autorități din proximitate, pentru a pune și mai mult în valoare cadrul cultural, social și natural existent. One Lake District este un spațiu urban sustenabil, estetic și incluziv, aliniat principiilor Noului Bauhaus European, ce vizează integrarea durabilității, esteticii și incluziunii în dezvoltarea urbană, cu spații accesibile pentru toți, și obiectivelor programului 100 Climate Neutral and Smart Cities, ce își propune să transforme 100 de orașe din Europa în centre urbane inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030 prin creșterea performanței energetice și îmbunătățirea mobilității.

În acest sens, One Lake District va beneficia de sistemul geoexchange, operat în parteneriat cu Veolia România, menit să asigure energie regenerabilă tuturor locatarilor, sistem care se numără printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător și cele mai rentabile sisteme de utilizare a spațiului disponibile. Prin implementarea acestei soluții tehnologice care utilizează ca sursă pentru sistemul de încălzire, ventilație și răcire al clădirilor energia termică a Pământului, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de mașini/an, comparativ cu cea tradițională. Investiția în sistemul geoexchange se ridică 6,4 milioane de euro pentru primele două faze ale dezvoltării One Lake District.

Conceput ca un nou cartier urban, One Lake District oferă un mix de funcțiuni și spații deschise capabile să creeze oportunități de întâlnire și socializare pentru întreaga comunitate, favorizând accesul la o gamă de facilități de agrement momentan inexistente în zonă și spijinind mobilitatea urbană.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Compania este tranzacționată la Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai mulți indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX și CEEplus.

Cuvinte cheie:  ONE UNITED PROPERTIES One Lake District Tei-Plumbuita Beatrice Dumitrașcu