VGP Romania a început construcția celei de a treia clădiri în VGP Park Bucharest North (A3)

București - 16 mai 2024 -

VGP, furnizor european de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale de înaltă calitate, a început construcția celei de a treia clădiri în VGP Park Bucharest North (A3), marcând un nou moment de referință în dezvoltarea infrastructurii de logistică din regiune. Clădirea A are o suprafață de 25 950 m2 și are deja doi clienți importanți, care au semnat contracte de închiriere pentru un total de 8.158 m2.. Această performanță subliniază atractivitatea proiectului.

Prin intermediul facilităților moderne și sustenabile, clădirea A va oferi spații logistice de înaltă calitate și un mediu de lucru optim pentru clienții săi. Această clădire va fi echipată cu pompe de căldură, asigurând o eficiență energetică ridicată și un impact redus asupra mediului înconjurător. Astfel, s-a eliminat necesitatea utilizării gazului pentru sistemul de încălzire.

VGP livrează clădiri de înaltă calitate, eficiente energetic și prietenoase cu mediul înconjurător, contribuind la crearea unui mediu de lucru sustenabil și eco-friendly. Toate clădirile VGP sunt certificate conform standardelor BREEAM, reflectând angajamentul companiei față de dezvoltarea durabilă și crearea de spații logistice și industriale cu impact minim asupra mediului. Pentru toate clădirile sale noi, VGP își propune să atingă un nivel de clasificare „Excelent”, dar cu minim „Foarte Bun”.

VGP Park Bucharest se dezvoltă pe un teren de cca. 250.000 m2 și are un potențial total de suprafață închiriabilă de aproximativ 120.000 m2 împărțit în 4 clădiri. Parcul oferă chiriașilor flexibilitate în ceea ce privește amenajarea și opțiunile de construcție.

Cu primele două clădiri deja 100% închiriate, VGP Park Bucharest North se poziționează ca una dintre cele mai râvnite destinații pentru companiile în căutare de spații logistice și industriale de primă clasă, în regiune.

VGP Park Bucharest este situat în partea de nord a Bucureștiului. Poziționat exact la intersecția autostrăzii A3 cu șoseaua de centură a capitalei, cu acces direct la ambele, este amplasat ideal pentru a asigura accesul facil către centrul orașului, precum și conexiunea perfectă pentru distribuție în jurul Bucureștiului și spre nord, via autostrada A3, către Ploiești și Brașov. Localizarea parcului, pe lângă beneficiul dat de disponibilitatea forței de muncă din această parte a Bucureștiului, îl face ideal pentru companiile active în logistică, comerțul electronic și comerțul cu amănuntul, fiind totodată o locație ideală cu acces fluid spre centrul orașului pentru distribuția finală (“last mile delivery”). Parcul oferă unităţi începând cu 1.500 m2 și până la soluţii personalizate pentru operaţiuni logistice de proporţii.

Despre VGP

VGP este proprietar, manager și dezvoltator pan-european de spații logistice și proprietăți semi-industriale de înaltă calitate, precum și furnizor de soluții de energie regenerabilă. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu o expertiză extinsă și îndelungată pe întregul lanț valoric.  Fondată în 1998, în Republica Cehă, ca afacere de familie belgiană în domeniul imobiliar, VGP operează astăzi cu aproximativ 368 de angajați cu normă întreagă în 17 țări europene, direct și prin mai multe asociații mixte 50:50. În decembrie 2023, valoarea brută a activelor VGP, inclusiv asocieri în participațiune deținute în proporție de 100%, a fost de 7,19 miliarde de Euro, iar compania a avut o valoare netă a activelor (EPRA NTA) de 2,3 miliarde de euro. VGP este listată la Euronext Brussels (ISIN: BE0003878957). Pentru mai multe informații, puteți vizita: https://www.vgpparks.eu/en/

Cuvinte cheie:  VGP Romania  VGP Park Bucharest North   BREEAM