Claudiu Diaconu, fondator: „Rebrandingul revoluționar MAGNOR este cel mai inovator proiect din industria de profil din România”

15 mai 2024, 12.10 - Afaceri   Social

București - 15 mai 2024 -

Liderul pieței de amanet, companie cu experiență în domeniu de peste 15 ani, CreditAmanet a trecut printr-un proces complex de rebranding și a devenit MAGNOR, marcă înregistrată la nivel internațional, investiția fiind de peste 2,5 milioane de euro. „Transformarea în MAGNOR este proiectul cel mai curajos din industria de profil”, declară Claudiu Diaconu, fondatorul holdingului și Președintele Consiliului de Administrație. „În domeniul nostru, am fost întotdeauna o companie trendsetter, ceea ce continuăm să fim și în prezent. Rebrandingul a fost realizat pentru a ne consolida poziția, dar mai ales ca să le oferim mai mult clienților – mai mult confort în tranzacțiile pe care le realizează în agențiile noastre și online, mai multă transparență și oferte mai variate.

MAGNOR, nume care sugerează poziția de lider pe care o ocupăm pe piața de profil, dar și o linie importantă a business-ului nostru, comerțul cu aur, a rezultat din „magnum” si „oro”. Procesul de transformare în MAGNOR reflectă spiritul nostru vizionar. A fost un demers foarte complex și de durată și o dovadă în plus a transparenței care ne caracterizează”, mai spune Claudiu Diaconu.

Președintele Consiliului de Administrație dezvăluie că schimbarea de identitate a companiei a presupus o pregătire timp de peste un an și jumătate. S-au realizat studii de  specialitate, iar în proces au fost implicați, alături de specialiști, angajați, dar și clienți. Pe parcursul rebrandingului, sediile din București și din țară au trecut nu numai printr-o schimbare vizuală, de design, ci printr-o schimbare radicală pentru a le oferi clienților un nou concept modern si acces la un nou ecosistem digital, explică fondatorul. Acesta subliniază că noua denumire are rolul de a sugera locul pe care îl ocupă compania în industria de profil, cu trimitere, totodată, către cea mai importantă linie de business: „Numele MAGNOR nu este ales întâmplător, ci marchează în mod clar intrarea companiei într-o nouă etapă de evoluție. Avem în domeniu un parcurs de care suntem mândri, am construit alături de echipă o istorie de succes și, odată cu lansarea MAGNOR, pășim într-o etapă superioară, prin care stabilim noi standarde in industrie. Noul brand sugerează poziția de lider pe care o ocupăm pe piața de profil și face referire la cea mai importantă linie a business-ului nostru, comerțul cu aur. În același timp, MAGNOR înseamnă mai mult și în ce privește obiectivele de afaceri ale companiei, inclusiv intensificarea prezenței pe piața internațională”, mai spune Claudiu Diaconu.

Președintele Consiliului de Administrație al MAGNOR dezvăluie că 2024 va fi un an revoluționar pentru companie. Lansarea noului brand vine împreună cu deschiderea simultană de agenții, în zone ale țării alese strategic și de lansarea a două website-uri, www.magnor.ro pentru componenta de servicii, respectiv www.magnorshop.ro pentru vânzarea de bijuterii de aur noi și produse pre-owned, care vor transforma radical experiența de tranzacționare a clienților MAGNOR.

Compania care deține platforma cea mai diversificată de tranzacționare cu metale preţioase, electronice, bijuterii din aur noi şi produse de lux pre-owned, MAGNOR are obiective ambițioase pentru anul în curs. Pe lângă consolidarea brandului și dezvoltarea rețelei naționale de agenții, holdingul va continua investițiile în digitalizare și în perfecționarea echipei. Una dintre cele mai mari satisfacții a fost că, alături de cea mai performantă echipa din industrie, am reușit să creăm o companie de succes, care a trecut cu bine prin crize financiare, pandemie și lockdown. MAGNOR moștenește această structură de rezistență, construită pe trei linii de business, ceea ce i-a conferit echilibru în cele mai dificile perioade.

MAGNOR, care se diferențiază în industrie prin cel mai diversificat portofoliu, profesionalism și structura de guvernanță corporativă, își propune ca în 2024 să-și consolideze și extindă inițiativele în direcția sustenabilității, astfel încât activitățile sale să aibă un impact pozitiv asupra mediului și să contribuie activ la proiecte sociale. „Această contribuție reflectă viziunea noastră de dezvoltare și responsabilitatea pe care ne-o asumăm față de comunitate”, mai spune Claudiu Diaconu, fondator MAGNOR.

MAGNOR va menține cele trei linii de business de până acum – microcreditare tip amanet, schimb valutar și vânzări de bijuterii din aur noi și bunuri pre-owned.

Despre MAGNOR

Lider al industriei de profil cu experiență de peste 15 ani, MAGNOR – marcă înregistrată la nivel intenațional– deține cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru bijuterii, produse de lux pre-owned, electronice și metale prețioase. Totodată, holdingul oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și operațiuni de schimb valutar. Cel mai dinamic și modern jucător în domeniu, lider de reputație, MAGNOR operează 25 de magazine în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Craiova, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău și Ploieşti. Pe piața de profil, MAGNOR se diferențiază prin profesionalism, cel mai diversificat portofoliu de produse și servicii, stabilitate și structura de guvernanță corporativă. În raport cu clienții este o soluţie de încredere, pentru obţinerea unui împrumut rapid, răspunzând necesității populației de a găsi o alternativă dinamică, simplă și avantajoasă de creditare. Cu o echipă dedicată și dinamică de profesioniști, compania s-a remarcat de-a lungul istoriei sale printr-o relație transparentă cu piața, reziliență și rezultate aflate an de an pe un trend ascendent. Compania a investit masiv în digitalizare, urmărind astfel să ofere clienților o experiență cât mai confortabilă și plăcută în magazinele sale, adaptată erei informaționale. Totodată, prioritizarea investițiilor în tehnologie reflectă viziunea de dezvoltare durabilă și sustenabilă a holdingului.

Cuvinte cheie:  MAGNOR  Claudiu Diaconu amanet