Motivația KÉSZ Group de a intra pe piața dezvoltărilor rezidențiale din România

25 martie 2024, 12.25 - Afaceri   Social

București - 25 martie 2024 -

-       Interviu realizat cu Zsolt Tatar, Development Director KÉSZ România -

Încă din 2001, KÉSZ Group este prezent în România prin KÉSZ Construcții România, companie care a fost implicată până în prezent în peste 214 de proiecte, care acoperă ariile principale din real estate: rezidențial, industrial, comercial și office.

Anul 2021 a marcat tranzacția unui teren pe malul Lacului Grivița, cu o deschidere de 60 metri la apă, ce conferă un cadru propice unei dezvoltări rezidențiale într-un cadru natural, cu apusuri de excepție.

Recent, reprezentanții companiei au anunțat un parteneriat pentru a începe vânzarea apartamentelor din proiectul rezidențial, pe care intenționează să îl dezvolte la adresa Strada Coralilor 81 – 87, pentru care au depus deja documentația în vederea obținerii autorizației de construire.

Care este motivația principală pentru a începe dezvoltarea unor proiecte rezidențiale proprii?Compania noastră are expertiză în construcții și avem ambiția de a face mereu lucrurile mai bine. Folosirea evoluției tehnologice în materie de construcții, pentru a aduce inovație de la an la an, ne determină să fim printre cei care setează cel mai înalt standard de calitate. KÉSZ Group este astăzi o companie de referință pe piața construcțiilor pentru că respectă întru totul sloganul brandului We build on knowledge.

În calitate de dezvoltator imobiliar, paleta de activități se extinde și noi vrem să punem bazele unui ansamblu rezidențial care va deveni Acasă în adevăratul sens al cuvântului pentru viitorii rezidenți. Avem avantajul unei locații care se pliază foarte bine pe ceea ce ne dorim, pentru că nu este suficient să oferi rezidenților doar un acoperiș, este necesar să le creezi confort, dar mai ales, cadrul propice pentru a putea dezvolta un stil de viață acasă, atât în cadrul ansamblului, cât și în imediata proximitate a acestuia.

Considerăm că în materie de dezvoltări rezidențiale, nu luxul trebuie să fie obiectivul, cât calitatea, durabilitatea și conceptul dezvoltării. Marea masă sunt oameni care au nevoie de locuințe spațioase, dar mai mult de atât, au nevoie să se simtă în siguranță, într-o clădire bine construită, într-o comunitate restrânsă, cu acces controlat.

Nu construim doar metri pătrați, ci pregătim un cadru pentru povestea de viață a peste 200 de familii. Credem că „Arhitectura este o artă, care întâmpină cele mai importante nevoi ale vieții sociale.” – spunea Étienne-Louis Boullée, arhitect fracez.

Arhitectura nu este doar un mod de a ridica clădiri, nu este doar o artă estetică, ci o activitate direct legată de satisfacerea nevoilor importante ale societății.  Clădirile trebuie să îndeplinească atât un rol funcțional, cât și unul social. În plus, arhitectura oferă oportunități pentru interacțiunea dintre oameni și pentru viața comunitară.

Drept urmare, am gândit un concept de lifestyle pentru proiectul rezidențial Corallis, cu facilități incluse și mai ales, alocarea unor spații în natură, pentru activități sportive, care îmbie la petrecerea timpului liber pe malul lacului, într-un mediu cu aer curat.

Este un moment bun pentru investiții de acest tip?

Observăm că piața imobiliară este stabilă și în ciuda tuturor previziunilor, există o cerere ridicată și un volum în creștere de tranzacții imobiliare. Locuința se încadrează la nevoile de bază, respectiv de adăpost și siguranță și indiferent de fluctuațiile condițiilor de creditare, oamenii continuă să cumpere proprietăți, mai ales cu funcțiune de rezidență.

Tendința de aliniere la standardele occidentale, ce presupune un nivel superior în materie de procese și calitate a materialelor de construcție, vine cu costuri mai ridicate. Creșterea prețurilor trebuie însă coroborată cu puterea de achiziție a cumpărătorilor și condițiile de finanțare și considerăm că acum este un moment bun de dezvoltare, pentru toate părțile implicate.

Pentru KÉSZ România este momentul potrivit să demarăm acest proiect, pentru care ne-am pregătit intens mai bine de 2 ani și jumătate. Am depus documentația pentru autorizația de construire și avem o atitudine pozitivă, în ciuda situației din capitală cu privire la obstacolele dezvoltării de noi proiecte.

Corallis Apartments este proiectat pentru a obține Certificarea BREEAM Excellent și facem tot ce ne stă în putință pentru a crea un mediu de viață în care grija față de mediu înconjurător să fie o prioritate atât în cursul procesului de construire, cât și după finalizarea lucrărilor, prin stilul de viață al rezidenților și impactul tehnologiilor folosite. Drept urmare, suntem încrezători că autoritățile apreciază astfel de inițiative și vom putea începe cât mai repede construcția și procesul de rezervare pentru apartamentele Corallis.

Cum analizați comportamentul cumpărătorilor la acest moment?

Datele Eurostat relevă faptul că România este lider în Uniunea Europeană, cu o creștere semnificativă de 30,7% a lucrărilor de construcțiiîn luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie din 2022, depășind Polonia (18,9%) și Belgia (10,7%).

Obiectivele dezvoltărilor sunt susținute de câțiva factori, printre care simțul proprietății românilor de peste 95%, stocul mare de blocuri vechi și modul de plată al investițiilor imobiliare din ultimii ani, care arată că peste 50% dintre tranzacțiile de proprietăți sunt realizate cu cash.

Atât timp cât există cerere, construcțiile reprezintă un domeniu cu interes crescut. Însă pentru un nivel mai ridicat de viață, trebuie ca dezvoltările să fie făcute de către companii cu experiență, care nu urmăresc doar profituri imediate, ci un business pe termen lung. Iar pentru acest obiectiv, calitatea produsului și recomandările sunt factori extrem de importanți.

Cumpărătorii vor mai mult spațiu și confort, vor un stil de viață superior celui cu care au fost obișnuiți. În special în București, care este o capitală aglomerată, cumpărătorii sunt interesați de locuințe care le pot asigura un grad de confort ridicat, cu facilități incluse, vedere frumoasă, dar și accesibilitate rutieră, pentru a economisi timp în deplasările către puncte cheie de interes din oraș.

Cifrele de vânzări din primele luni ale anului 2024, respectiv numărul neașteptat de mare de tranzacții pe piața din București, ne demonstrează că oamenii sunt conștienți că prețurile vor continua să crească și că nu le este favorabil să amâne achiziția.

Ne dorim ca aceștia să se regăsească în conceptul Corallis Apartments, pentru că aduce o viziune specială, care va atrage o comunitate de rezidenți interesați de un stil de viață pe malul lacului.

Majoritatea dictează trendurile și setează astfel așteptările cumpărătorilor. În ultimii ani, există un interes în creștere pentru clădiri sustenabile, care oferă un nivel ridicat de confort, folosind tehnologii inovatoare, care reduc consumul și poluarea mediului înconjurător. Ne bucură faptul că inclusiv băncile oferă condiții preferențiale de creditare cumpărătorilor care optează pentru apartamente în ansambluri cu o politică Green, pentru că acest lucru încurajează construirea la un nivel de calitate ridicat.

Ce aduce nou proiectul din zona Petrom City?

Noutatea constă în componenta de lifestyle. Peste 200 de familii își vor scrie povestea de viață la Corallis Apartments Aici vor trăi acele amintiri de referință, aici vor copilări reprezentanții noii generații și, cu gândul la acest aspect, am conceput tot ce înseamnă astăzi Lifestyle by the lake.

Politica ansamblului Corallist implică formarea, educarea și responsabilizarea noilor generații, care sunt adulții de mâine. Viitorul  stă în mâinile lor și este de datoria noastră să le oferim modele pozitive, demne de urmat, în tot ceea ce privește mediul de locuire, grija pentru natură, pentru faună și mai ales, responsabilitatea tuturor tehnologiilor care trebuie făcute să lucreze în favoarea noastră, dar nu în defavoarea mediului înconjurător. Orice alt comportament va funcționa ca un bumerang și tocmai din acest motiv, considerăm Corallis drept un statement pentru un stil de viață sănătos, cu perspectiva unui viitor mai bun.

Cum planificați să atrageți viitorii rezidenți?

KÉSZ România se asigură că întreg conceptul este deosebit, proiectat pentru a răspunde nevoilor de peste câțiva ani. Construcția va fi realizată nu doar în conformitate cu normele impuse de eficiență, respectiv nZEB, ci la standard BREEAM Excellent, care reprezintă o certificare de eficiență energetică, ce aduce, pe lângă componenta sustenabilității, o serie de avantaje extrem de importante pentru cumpărători.

Locația în sine este de interes, la o distanță de 5-6 minute de condus față de Piața Presei Libere și Parcul Herăstrău, oferind acces rapid la polul de birouri din nordul capitalei și la centre educaționale de prestigiu. În plus, Corallis creează mediul perfect pentru ca rezidenții să adopte obiceiuri sănătoase, să creeze legături și să construiască comunități apropiate. Am pregătit o serie de facilități menite să favorizeze un stil de viață în cadrul ansamblului, pe care le vom anunța odată cu anunțul autorizației de construire.

Părinții își doresc o locație unde dezvoltarea copilului se realizează armonios, într-un mediu natural, ceea ce contribuie la un stil de viață sănătos. Corallis le oferă un mediu în care rezidenții se pot bucura de aer curat, iar copii pot descoperi, observa și înțelege natura. Activitățile în aer liber și asocierea timpului petrecut în natură cu cei dragi îi influențează pe copii să iubească natura cu tot ce are de oferit, învătând să aibă un comportament responsabil față de mediul înconjurător.

Oferta de lansare a proiectului rezidențial este atractivă, ceea ce ne dă încredere că vom avea rezervări de îndată ce vom prezenta oficial prețurile apartamentelor Corallis. Avem toate plusurile unui proiect modern, inclusiv apartamente de tip rooftop, pentru ca rezidenții să poată admira spectacolul naturii din confortul locuinței lor.

Ce loc ocupă mediul de locuire pe lista preferințelor cumpărătorilor?

Terenul pe care vrem să dezvoltăm Corallis Apartments este chiar pe malul lacului, cu o deschidere de 60 de metri la Lacul Grivița. Este un diferențiator important, mai ales pentru generațiile millennials, care își amintesc de copilăria petrecută după blocurile gri și acum, când pot decide contextul de viață pe care îl oferă copiilor lor, au posibilitatea să aleagă un mediu natural.

Nordul Bucureștiului este în vizorul familiilor care caută mixul potrivit pentru un nivel de viață mai bun. Pe lângă avantajele tuturor destinațiilor din nordul capitalei și accesibilitate bună către acestea, ansamblul nostru, localizat în Nord – Vest se diferențiază prin cadrul natural – pe malul lacului, mai multă liniște și mai mult aer curat. Oamenii alături de care formăm o comunitate, cu care interacționăm des, reprezintă un factor important în decizia alegerii unei locuințe pentru fiecare dintre noi. Comunitatea Corallis va fi formată din oameni care înțeleg nevoia de grijă față de mediu și soluțiile tehnologice menite să folosească responsabil resursele energetice, cu o mai mare atenție față de impactul asupra mediului înconjurător.

Ce tip de apartamente construiți la Corallis?

Core targetul nostru sunt familiile, motiv pentru care nu am proiectat studio-uri în cadrul ansamblului. Corallis oferă un mediu în care vrei să petreci o mare parte din viață, nu doar o perioadă scurtă, în etape de tranziție.

Ansamblul Corallis include 2, 3 și 4 camere, inclusiv duplex-uri, apartamente cu grădină, dar și apartamente cu terasă pe acoperiș. Orientarea terasată a etajelor superioare oferă o vedere neobturată spre apus, soarele oglindit pe apa lacului făcând fiecare amurg să fie un moment senzațional.

Construim la cele mai înalte standarde de calitate, ceea ce înseamnă că apartamentele vor fi eficiente energetic, oferind extra confort de locuire prin izolare termică și fonică superioare, soluții de încălzire inteligente, dotări Smart Home, toate acestea urmând să genereze facturi mai mici de întreținere.

Dacă achiziția terenului a fost o oportunitate de care am profitat, întreg conceptul ansamblului rezidențial este responsabilitatea noastră să arătăm care este etalonul KÉSZ România în materie de dezvoltări imobiliare. Nu profitul este factorul motivant principal, ci ambiția de a dezvolta proiecte de la A la Z, sub semnătura și viziunea KÉSZ România.

Care este cheia parteneriatului cu Fortim Trusted Advisors?

Noi știm să construim, ne preocupă segmentul de tehnologie, inovație și implicit componenta de facilități, menită să ofere acel Lifestyle by the lake, specific ansamblului rezidențial Corallis.

Nu acoperim însă partea de sales & marketing, motiv pentru care am analizat piața și am decis să vindem acest proiect cu ajutorul companiei Fortim Trusted Advisors. Ei ne-au fost alături de la început, de când am realizat tranzacția terenului și am avut o colaborare profesionistă. În tot acest timp, prin intermediul lor am analizat piața imobiliară, fezabilitatea și rentabilitatea proiectului, trendurile, dar și puterea de achiziție și comportamentul consumtorilor.

Compania Fortim Trusted Advisors are expertiză atât pe piața de capital, property management, cercetare și evaluare, realizând tranzacții importante pe toate segmentele pieței imobiliare. Membrii echipei au experiență notabilă în marketing și vânzari și suntem convinși că o să avem rezultate comune lăudabile.

Împreună, am concretizat conceptul Corallis, menit să răspundă nevoilor publicului țintă și am stabilit strategia de vânzări pentru a ne asigura că vom reuși să vindem mare parte din apartamente înainte de finalizarea construcției. În curând vom reveni cu vești despre autorizația de construire și oferta de lansare, prezentând și facilitățile ansamblului rezidențial Corallis.

Cuvinte cheie:  Corallis Apartamente  Kesz Group  Fortim Trusted Advisors  apartamente București