Pianista Sînziana Mircea inclusă de Universitatea Bocconi din Milano în topul celor mai de succes absolvente din istoria sa

13 martie 2024, 02.35 - Afaceri   Social   Tehnologie

București - 13 martie 2024 -

Una dintre cele mai prestigioase universități din lume – Universitatea de Economie Luigi Bocconi din Milano, a celebrat data de 8 martie - Ziua Internațională a Femeii, prin lansarea volumului “Changed by Women”. Realizat în colaborare cu jurnalista Diana Cavalcoli de la Corriere della Sera, volumul prezintă poveștile de succes a 99 de absolvente ale universității, selectate din cei peste 120 de ani de activitate. Printre absolventele selectate se numără și pianista Sînziana Mircea, singura româncă inclusă în acest top.

Este un imens privilegiu să fiu inclusă printre cele 99 de absolvente din toate timpurile, selectate de Bocconi pentru a fi prezentate în această carte. Cu atât mai mult cu cât anul acesta Bocconi Business School, a carei absolventă sunt, s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai bune școli de business din lume”, a declarat pianista și compozitoarea Sînziana Mircea.

Printre cele 99 de povești de succes se numără: Alice Acciarri - General Manager e-Bay Italia, Silvia Ardagna - Chief European Economist Barclays, Elisa Balbo - soprana de nivel mondial, Silvia Candiani – Vice-President Microsoft, Margherita Della Valle - CEO Vodafone Group, Francesca Cornelli – Decan Kellogg School of Management/ Northwestern University Chicago, Roberta Gatti – World Bank Chief Economist for EMEA, Elisabetta Magistretti – prima CEO UniCredit Bank, Titti Postiglione – Șef Adjunct al Departamentului pentru Protecția Civilă Italia.

Pianista Sînziana Mircea, absolventă a programului de masterat în managementul artelor s-a remarcat atât prin cariera concertistică desfășurată pe marile scene ale lumii, cât și prin activitățile sale de profesor universitar, cercetător și antreprenor cultural. Proiectele muzicale realizate de Sînziana s-au evidențiat prin caracterul inovator, acesta fiind trademark-ul muzicienei române. Astfel, muziciana a realizat restituri ale patromoniului muzical mondial prin prezentarea în premieră absolută a unor lucrări de secol XVIII, descoperite chiar de ea în arhivele conservatoarelor italiene. Programele concertelor sale, prezentate cu mare succes de public și critica în întreaga lume, conțin atât repertoriul clasic, cât și compozițiile pianistei, în show-uri imersive de muzică și lumină, în care muzica este însoțită de proiecții video realizate cu inteligență artificială.

Sînziana este, deasemenea, implicată în numeroase proiecte educaționale dedicate promovării tinerilor muzicieni, derulate prin Asociația Museart, fondată de aceasta în 2012.

Alături de violonistul Alexandru Tomescu, începând din anul 2023 Sînziana Mircea a susținut un amplu turneu mondial pe scene precum Kennedy Center din Washington D.C., Silk Road Arts Center Beijing, Filarmonica din Ljubliana, Teatrul Național de Dans din Budapesta și altele.

“Bocconi mi-a deschis ușa către o altă lume: m-a făcut să înțeleg într-un sens profund că muzica devine relevantă dacă este împărtășită cu publicul la un nivel emoțional profund și durabil. Publicul de azi caută experiențe imersive, senzoriale, iar actul artistic, pentru a rămâne relevant, trebuie să răspundă acestor nevoi. Am înțeles o dată în plus că sectorul cultural are forța de a regenera și dezvolta comunitățile, fie ele mici sau mari, într-un mod minunat, iar aceasta trebuie să devină o prioritate pentru fiecare națiune.”, a declarat pianista Sînziana Mircea.

Cele 99 de povești de succes pun o lumină puternică asupra rolului femeilor în transformarea și progresul societății moderne, într-un moment în care umanitatea se află în profundă schimbare, determinată de provocări dintre cele mai mai mari și mai diverse.

Despre Sînziana Mircea

Pianista Sînziana Mircea a concertat în Statele Unite ale Americii, Japonia, China şi Europa, pe scene precum: Carnegie Hall New York, Kennedy Center Washington DC, Tokyo Metropolitan Theater, Silk Road Arts Center Beijing, St Martin-in-the-Fields Londra, Ateneul Român sau Sala Radio din București etc.

Pianista a obţinut diploma de licenţă cu calificativul maxim la Hochschule für Musik und Tanz Köln, Germania şi diploma de masterat la Guildhall School of Music & Drama Londra, unde a fost admisă cu bursa integrală de studii oferită de Steinway & Sons UK. În paralel, pianista s-a perfecţionat la Accademia Pianistica Imola din Italia. Ulterior a urmat cursurile de masterat in Arts Management la SDA Bocconi Business School – Milano. A obținut numeroase premii în competiţii naţionale şi internaţionale, printre care Premiul de Debut la Miami International Piano Festival Academy (2016). În anul 2014 a devenit primul bursier român al Van Cliburn Foundation TCU School of Music, SUA, fiind invitată să participe la Piano Texas Festival & Academy, în urma unor selecţii la nivel mondial. Sînziana Mircea a primit în 2017 titlul de Young Steinway Artist, desemnând cei mai promițători pianiști din întreaga lume.

Înregistrările concertelor ei au fost difuzate de toate canalele radio europene importante pentru muzică clasică, inclusiv BBC Radio 3, RAI 3 Italia, Music3 Belgia sau Radio România Muzical. Pianista a lansat cinci CD-uri, dintre care 3 discuri solistice Fortuna – Piano Sensation, Unending Love și Nihil Sine Deo și a alte două împreună cu violonistul Alexandru Tomescu. Ȋn prezent, predă la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sassari, Sardinia, Italia. Sînziana Mircea a obținut bursele de cercetare “Nicolae Iorga” oferită de Ministerul Educației și ICR Venezia, precum și bursa “Brătianu” oferită de Ministerul Culturii. Acum Sînziana Mircea este doctorandă în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

www.sinziana-mircea.com

YouTube: https://www.youtube.com/user/sanzianamircea

Cuvinte cheie:  #sdabocconi #bocconi #changedbywomen #internationalwomensday #IWD #SinzianaMircea

Pianista Sînziana Mircea inclusă de  Universitatea Bocconi din Milano în topul celor mai de succes absolvente din istoria sa