Sedona și-a organizat activitățile de vânzare cu sistemul ERP de la Senior Software

21 februarie 2024, 11.01 - Afaceri   IT&C   Social   Tehnologie

București - 21 februarie 2024 -

Distribuitorul de aparatură fiscală Sedona ALM a trecut de la o serie de aplicații neintegrate la un sistem care acoperă cu succes toate segmentele de business: vânzări, contabilitate, gestiune și logistică. Lipsa accesului în timp real la date de interes, implicarea unui număr mare de resurse în activitățile curente, informații de business dispersate în diverse programe neintegrate sunt câteva dintre provocările depășite de companie, cu ajutorul soluției ERP de la Senior Software.

Cu o cifră de afaceri de circa 17 milioane RON, compania Sedona distribuie comercianților din România și nu numai, o gamă variată de echipamente fiscale, accesorii și consumabile. Având în vedere provocările constante întâlnite, pentru manageri a devenit o prioritate implementarea unui soft modern, care să permită gestionarea integrată a tuturor zonelor de business și să susțină ritmul de creștere al afacerii. După o analiză detaliată a soluțiilor disponibile pe piață, Sedona a ales să implementeze sistemul SeniorERPsoft ERP pentru managementul resurselor companiei de la Senior Software.

“Nevoia de integrare și de urmărire centralizată a fost factorul decisiv ce a dus la implementarea soluției de la Senior Software. În trecut, noi nu aveam o gestiune corespunzătoare a stocurilor, iar evidența contabilă era ținută într-un program extern, prin urmare erau necesare transferuri de date între sisteme. În plus, activitatea noastră era îngreunată de blocajele pe care le întâmpinam în integrarea programului de gestiune cu alte aplicații interne. O altă problemă o reprezenta lipsa serviciilor de consultanță și asistență în folosirea softului anterior.

Costurile prezentate de Senior Software erau în concordanță cu serviciile oferite. Așadar, am renunțat la vechiul soft ERP și, în prezent, folosim o soluție potrivită nevoilor noastre”, a specificat Alexandru Lembrau, Owner – Sedona ALM.

Componenta CRM din soluția software ERP i-a permis distribuitorului să își organizeze mai bine activitatea de vânzare, să obțină vizibilitate crescută asupra activităților angajaților și să îmbunătățească relația cu clienții. În plus, agenții pot transmite în timp real comenzile de vânzare din teren, ceea ce a dus la scurtarea timpilor de procesare a acestora. Și activitatea din depozit a fost simplificată considerabil cu ajutorul funcțiilor WMS pentru depozit din sistemul ERP. Această componentă de logistică din SeniorERP îi oferă clientului control asupra stocului și asupra operațiunilor, permițând totodată optimizarea spațiului de depozitare.

Cu ajutorul sistemului SeniorERP, Sedona își gestionează integrat resursele și operațiunile, inclusiv cele financiar-contabile și de gestiune a stocurilor, și poate urmări toate informațiile de interes într-o bază unică de date. Soluția îi asigură distribuitorului un flux continuu de date corecte, actualizate în timp real, permițând astfel conectarea proceselor și creșterea operativității în activitățile zilnice. Prin intermediul rapoartelor din SeniorERP, managerii companiei au posibilitatea de a stabili rapid direcțiile potrivite de business în vederea creșterii profitabilității.

”Principalul beneficiu rezultat din colaborarea cu Senior Software este că dispunem de o soluție software completă, ce include o gamă largă de funcționalități, adaptate particularităților noastre de business și care acoperă cu succes toate fluxurile din companie. Cu SeniorERP gestionăm într-un singur program toate operațiunile de contabilitate, logistică, vânzări și nu numai. Sistemul a simplificat întregul proces de recepție marfă, eliminând discrepanțele dintre stocul scriptic facturat de furnizori și cel faptic recepționat.

La fel de important este pentru noi faptul că sistemul are o interfață intuitivă, fiind ușor de utilizat de întregul personal al companiei, dar și că accesul se poate face pe bază de roluri stabilite intern. Aceste aspecte au determinat eliminarea erorilor de operare și creșterea productivității personalului, fiecare angajat dispunând de acces rapid strict la acele funcționalități de care are nevoie ca să își îndeplinească cu succes sarcinile alocate. Un alt plus îl reprezintă rapoartele pe care le obținem cu SeniorERP, de unde putem observa cu ușurință informațiile de interes, astfel putem concepe rapid strategiile potrivite de business”, a completat Alexandru Lembrau.

În cadrul strategiei sale de dezvoltare, compania își propune să își consolideze poziția pe piață, prin diversificarea portofoliului de produse și creșterea numărului de angajați, obiective ce vor fi realizate și susținute cu soluțiile integrate de la Senior Software.

Despre Sedona ALM

Sedona este furnizor de sisteme fiscale POS all-in-one pentru comercianții din România, dar și din alte țări din cadrul UE. Din 2002, compania a început să comercializeze case de marcat, extinzându-și treptat gama de produse și servicii oferite. În prezent, portofoliul companiei mai include și: imprimante fiscale, cititoare coduri de bare, cântare electronice, mașini de numărat și verificat bancnote, programe și aplicații pentru dispozitive mobile și nu numai.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor și dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 500 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în 5 locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara), având o echipă de peste 200 de angajați.

Cuvinte cheie:  Senior Software  Sedona ALM Alexandru Lembrau ERP