România, gazda Campionatului European U19 la squash

14 februarie 2024, 01.58 - Afaceri   Social   Sport   Evenimente

București - 14 februarie 2024 -

Federația Română de Squash, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, anunță organizarea Campionatului European Individual și pe Echipe U19, un eveniment major dedicat tinerilor sportivi europeni. Acesta se va desfășura în capitala României, la București, în perioada 23-31 martie, în incinta clubului Aerosquash Băneasa.

Evenimentul promite a fi unul de excepție, având în vedere experiența vastă a Federației Române de Squash în organizarea de competiții de profil, inclusiv Caravana de Squash, Campionatul Balcanic, Campionatele Europene pe Echipe și Individual de Seniori, precum și Romanian Open Squash și Romanian Junior Open. Acestea au consolidat poziția României pe harta squash-ului european și chiar la nivel mondial.

Campionatul European U19 reunește peste 300 de sportivi din 30 de țări, inclusiv România, subliniind astfel caracterul internațional și nivelul înalt de competitivitate al evenimentului. Acesta oferă o platformă excelentă pentru sportivi de a-și demonstra abilitățile și de a concura la cel mai înalt nivel.

Squash-ul, un sport cu o istorie bogată și cu multiple beneficii pentru sănătate, continuă să atragă noi practicanți la nivel global. Originar din Marea Britanie din secolul al XIX-lea, acesta a evoluat de la un joc elitist la un sport accesibil tuturor celor interesați să își îmbunătățească condiția fizică, flexibilitatea, să ardă calorii și să combată stresul.Federația Română de Squash invită publicul și media să susțină evenimentul și să participe la promovarea squash-ului ca sport olimpic din 2028, marcând astfel un pas important în dezvoltarea acestui sport și în susținerea tinerilor sportivi pe drumul lor spre excelență.

Cuvinte cheie:  Federația Română de Squash Squash Campionatul European U19 Echipe U19

România, gazda Campionatului European U19 la squash