Începe etapa prezentărilor din cadrul BASF Innovation Hub, concursul pentru un viitor durabil din centrul și sud-estul Europei

23 noiembrie 2023, 12.24 - Afaceri   Social   Tehnologie

București - 23 noiembrie 2023 -

Start-up-uri românești se află printre primele cinci soluții regionale

Start-up-urile românești 3D Printing Hub și Peelhy vor participa, pe 23 noiembrie, în etapa prezentărilor din cadrul competiției pentru un viitor sustenabil, organizate în 11 țări europene

Soluțiile prezentate vizează piața produselor imprimate 3D, printr-o platformă care conectează clienții cu furnizorii de servicii, dar și scăderea contaminării fructelor și legumelor proaspete

Marea finală este programată pentru vineri, 24 noiembrie

Start-up-urile românești 3D Printing Hub și Peelhy s-au calificat printre primele cinci soluții regionale ale competiției pentru un viitor sustenabil, BASF Innovation Hub. Selectarea acestora în etapa regională deschide posibilitatea de a participa la Marea finală pentru întreaga Europă Centrală și de Sud-Est.

Start-up-ul 3D Printing Hub dezvoltă o soluție care conectează furnizorii de servicii de imprimare 3D de calitate și clienții care au nevoie de aceasta, printr-o platformă care oferă servicii mai eficiente. Start-up-ul Peelhy dezvoltă un bio-sticker antimicrobian și biodegradabil pentru alimente proaspete și legume cu coajă comestibilă, care scade nivelul acestora de contaminare.

Prezentările live vor începe joi, 23 noiembrie, la ora 9:00 și pot fi urmărite gratuit pe canalul oficial de YouTube al BASF Innovation Hub. Competiția se adresează inovatorilor care aduc soluții de tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork), care fac parte integrantă din Pactul Verde European.

Andreas Lier, Managing Director BASF pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord, subliniază că BASF Innovation Hub are loc pentru al treilea an la rând, iar interesul de participare al start-up-urilor este în continuare ridicat: „Anul acesta am primit peste 120 de înscrieri din 11 țări europene, mai mult decât în ​​edițiile precedente. Europa are obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acest lucru înseamnă că guvernul, industria și indivizii trebuie să lucreze împreună, iar start-up-urile joacă un rol foarte important în acest context”.

Sebastian Metz, director general AHK Romania, este încântat de numărul mare de participanți la competiția din acest an: „Îmi face mare plăcere să văd angajamentul start-up-urilor locale față de obiectivele unui viitor sustenabil, participând la această competiție.”

Cele mai bune două soluții din finala regională se califică automat pentru următoarea etapă, unde se vor confrunta cu câștigătorii celorlalte faze regionale.

CRONOLOGIA EVENIMENTULUI

23.11 COUNTRY CLUSTER 3 - Romania, Grecia si Bulgaria  9-11.30h https://www.youtube.com/watch?v=s-sEBNBwL9g

23.11 COUNTRY CLUSTER 1 - Austria, Czech Republic and Slovakia          13-15.30h https://www.youtube.com/watch?v=5b7FvdMf8DE

23.11 COUNTRY CLUSTER 2 - Adriatic region and Hungary 17-19.30h  https://www.youtube.com/watch?v=VaQNt1olxfE

24.11 GRAND FINALE 13-16h https://www.youtube.com/watch?v=8gxWgNJDwfo

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 111.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 87,3 miliarde de euro în 2022. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Mai multe informații despre prelucrarea datelor cu caracter personal de către compania BASF sunt disponibile la: https://www.basf.com/ro/ro/legal/data-protection-at-basf.html.

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Mai multe informații găsiți în pagina de internet www.ahkrumaenien.ro, pe Social Media (Facebook, Linkedin/ ahkromania).

Cuvinte cheie:  Innovation Hub  BASF  3D Printing Hub  Peelhy  AHK Romania

Începe etapa prezentărilor din cadrul BASF Innovation Hub, concursul pentru un viitor durabil din  centrul și sud-estul Europei