Forty Management aduce hotelul Radisson în cadrul Central District Lagoon City din București

27 septembrie 2023, 05.01 - Afaceri   Construcţii   Social

București - 27 septembrie 2023 -

Forty Management a anunțat astăzi că Radisson Hotel Group a fost selectat pentru a opera hotelul din cadrul proiectului de reconversie urbană mixtă Central District Lagoon City din București. Radisson Lagoon Hotel este primul dintr-o serie de colaborări viitoare din cele trei mărci, Radisson Group, Crystal Lagoons și Forty Management, în toată lumea.

Radisson Lagoon Hotel București va fi un hotel de lux ce stabilește o nouă linie de dezvoltare, de resort urban, cu 323 de camere, spa, 1.100 mp de plajă privată cu nisip și acces la o lagună de peste 10.000 mp, restaurante, spații comerciale și va avea un design revoluționar, valorificând experiența Forty Management în domeniul inovației și tehnologiei. Această investiție cu impact major în economie va duce la crearea a 340 de noi locuri de muncă directe, la care se adaugă 298 de locuri de muncă create indirect.

„Viziunea noastră, alături de curajul a dezvolta această reconversie urbană verde, Lagoon City, a făcut posibilă colaborarea cu unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume. Radisson Lagoon Hotel București este un exemplu de parteneriat de care poate beneficia orice hotel Radisson construit în jurul unei lagune artificiale Crystal Lagoons oriunde în lume – și inițiat aici, în România, de Forty Management. Acest concept a fost creat pentru prima dată în țara noastră, de un român și este un semnal extraordinar pentru antreprenorii și investitorii români că e un moment bun pentru a avea curajul de a inova”, a declarat Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

„Central District Lagoon City este un proiect al premierelor, atât din perspectiva inovației și sustenabilității, cât și a interesului uriaș din partea operatorilor hotelieri internaționali. În experiența mea de 16 ani în dezvoltare hotelieră nu am avut niciodată 11 branduri internaționale interesate de un proiect. De aici și provocarea noastră de a veni cu criterii obiective de departajare a ofertelor primite. A fost pentru prima dată când am primit oferte financiare îmbunătățite, înainte de a le analiza și a răspunde celor primite anterior. Acest lucru a demonstrat că produsul Crystal Lagoons® are un impact major asupra rezultatelor operaționale hoteliere, iar studiile pe care le-am văzut întăresc această concluzie. Dat fiind conceptul unic al dezvoltării de la București, un criteriu de departajare a fost modul prin care fiecare operator a știut sa securizeze confortul financiar al dezvoltatorului Forty Management. Finalul procesului de selecție a dus la crearea Radisson Lagoon Hotel, un hotel-resort care se încadrează perfect în conceptul de reconversie urbană verde dezvoltat în România și în alte țări de către Forty”, a completat Mircea Drăghici, CEO al EST Hospitality, consultantul Forty Management.

Central District Lagoon City va implementa pentru prima dată în Europa de Centrală și de Est tehnologia patentată Crystal Lagoons®, care permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, de dimensiuni nelimitate, eficiente din punct de vedere al costurilor și al consumului de energie. Aceasta va fi amplasată pe o suprafață de peste 10.000 mp, va avea o adâncime medie de 2 metri, trei plaje de mari dimensiuni, de peste 3.200 mp și numeroase alte facilități. Radisson Lagoon Hotel București va fi situat în cadrul Lagoon City, care va mai include 401 de apartamente, 9.200 de mp de spații comerciale și de servicii, o clădire de birouri clasa A cu suprafața de 8.500 mp, precum și nenumărate alte facilități - practic un oraș in oraș cu toate destinațiile necesare locuirii urbane, cu facilitățile unui resort de la malul mării. Situat pe Strada Coralilor nr.18, Central District Lagoon City este primul proiect mixt de reconversie urbană auto-sustenabil ce-și va produce singur toate utilitățile necesare funcționării. Proiectul va fi scalat în alte trei capitale europene, la Budapesta, Varșovia și Praga.

Mai multe detalii despre Central District Lagoon City puteți găsi aici: https://lagooncity.ro/.

Alte informații despre brandul Radisson regăsiți aici: radissonhotels.com/radisson.

Pentru mai multe detalii o puteți contacta pe Irina Melecciu-Vițelaru la irina@fortymanagment.ro, +40 722 551 534.

Cuvinte cheie:  Forty Management  Lagoon City  Radisson  hotel