UPL România se aliniază obiectivelor globale privind sustenabilitatea și siguranța alimentară

01 august 2023, 01.09 - Afaceri   Industrie   Social

București - 01 august 2023 -

UPL (United Phosphorus Limited), furnizor global de produse și soluții sustenabile pentru agricultură, a anunțat săptămâna trecută planurile de dezvoltare ale companiei pe piața din România în raport cu obiectivele de sustenabilitate asumate la nivel global, în cadrul întâlnirii cu partenerii și colaboratorii, care s-a desfășurat în localitatea Singureni, județul Giurgiu. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată, în mijlocul unei păduri de 800 ha, parte a complexului Manor Singureni, acolo unde civilizația întâlnește natura sălbatică într-un mod sustenabil, acesta fiind și mesajul pe care UPL l-a transmis celor prezenți, fiind prima companie din industrie ce face pași concreți în acest sens.

La eveniment au fost prezenți atât conducerea UPL România, cât și reprezentanții UPL regionali din Europa de Nord, Centrală și de Est. De asemenea, printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat Dragoș-Costin Telehuz, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ion Găman, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Elena Tatomir, Director General, Direcția Generală Politici Agricole și Strategii din cadrul MADR, respectiv Petra Ochișor, Director, Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu.

Andreea Manolescu, Country Manager UPL România, a salutat prezența celor peste 150 de invitați la eveniment, alături de care compania s-a dezvoltat în ultimii ani, odată cu intrarea pe piața din România în anul 2018, prin achiziționarea Arysta LifeScience. După prezentarea unui scurt istoric al companiei, Andreea Manolescu a reafirmat angajamentul UPL pentru sustenabilitate și pentru crearea de oportunități în agribusiness-ul românesc, dar și ambiția de a-și consolida poziția de lider pe piața de biosoluții și biostimulatori.

“De-a lungul anilor, am construit împreună parteneriate frumoase și am devenit prieteni. Împreună cu dumneavoastră am găsit soluții, în ciuda factorilor neprevăzuți cu care ne-am confruntat. Ceea ce am făcut a fost să ne raportăm constant la ceea ce suntem, la valorile noastre umane, conștienți fiind că agricultura a fost și este baza societății umane. Astăzi, vă mulțumim că ne-ați fost alături în tot acest timp și ne bucurăm să vă prezentăm noutățile noastre în domeniul biosoluțiilor și biostimulatorilor. UPL este prima companie care s-a implicat activ în reducerea amprentei de carbon și face primul pas în alinierea la normele europene privind reducerea consumului de pesticide în agricultură., a afirmat Andreea Manolescu, Country Manager UPL România.

UPL este lider mondial în biosoluții, iar scopul companiei nu este doar acela de a vinde produse, ci de a reimagina sustenabilitatea, a explicat Jeroen Voorbraak, Region Head, Europa de Nord, în cadrul întâlnirii. “Când vorbim despre sustenabilitate în agricultură, ne raportăm atât la mediul înconjurător, cât și la asigurarea randamentului producției. Prin programul ProNutiva dezvoltat de compania noastră la nivel global, susținem practicile agriculturii sustenabile și integrăm componenta de protecție a plantelor, prin aplicarea de biosoluții, odată cu componenta de securitate a recoltelor și siguranță alimentară. ”, a declarat Jeroen Voorbraak.

Prezentă la eveniment, Eleonora Markova, Sub-Region Head, Europa Centrală și de Est, a subliniat importanța strategică a României din punct de vedere agricol, în condițiile în care țara noastră deține una dintre cele mai mari suprafețe agricole din regiune, și a afirmat faptul că, odată cu achiziția Arysta LifeScience, UPL a evoluat dinspre o companie orientată spre produse către oferirea de soluții. De asemenea, oficialul a explicat faptul că este important ca jucătorii din agribusiness să regândească agricultura, să fie aproape de natură, să răspundă nevoilor curente, dar și nevoilor aflate în stadiu incipient, apărute ca urmare a schimbărilor pe care le vedem astăzi.

Misiunea noastră este să construim parteneriate puternice, punând sustenabilitatea în centrul tuturor activităților noastre. Timp de peste 20 ani am investit în portofoliul de biosoluții, iar în prezent îmbinăm soluțiile chimice cu soluțiile bio în cadrul conceptului ProNutiva. La nivel european se manifestă deja o tendință de utilizare a biosoluțiilor și biostimulatorilor, piața este în creștere. Fermierii au observat beneficiile acestora asupra culturilor și faptul că se combină bine cu produsele de protecție a plantelor. Dorim să demonstrăm această eficacitate și aici, în România.”, a afirmat Eleonora Markova.

Poziții cheie pe piața din România

În țara noastră, UPL deține un portofoliu integrat de produse atât brevetate, cât și post-brevetate, pentru o gamă variată de culturi de câmp și culturi horticole, produse de protecția plantelor, biosoluții, fertilizanți și soluții post-recoltare, inclusiv semințe.

În prezent, deținem locul 5 pe piața de protecție a plantelor din România și suntem numărul 1 în biosoluții. Suntem lider în furnizarea de produse erbicide antigramineice, precum și pe segmentul de fungicide certificate bio, al adjuvanților și al produselor pentru condiționarea cerealelor depozitate. Totodată, UPL este singura companie ce deține insecticid autorizat pentru tratamentul semințelor de cereale păioase. Deținem de asemenea, o poziție cheie ca furnizor de produse pentru protecția plantelor la cultura viței de vie. Ocupăm o poziție fruntașă și pe piața de biostimulatori, 1 din 10 hectare fiind tratate cu biostimulatorii din portofoliul UPL.”, a declarat Mircea Purcărea, Director Comercial UPL România.

În ceea ce privește angajamentul pentru sustenabilitate, reprezentantul UPL a reiterat faptul că acesta este un concept care trebuie privit în ansamblu, de la fermier până la consumatorul final.

“Sustenabilitate înseamnă siguranță alimentară, înseamnă produse care reduc consumul de pesticide la hectar și care fac plantele mai rezistente și fortificate în lupta cu dăunătorii, înseamnă randament maxim și afaceri profitabile pentru fermieri și pentru partenerii noștri. UPL este cea mai pregătită companie pentru a face pasul spre sustenabilitate, deține fabrici și tehnologii performante și acoperă piețe importante în întreaga lume.”, a explicat Mircea Purcărea.

Soluții pentru managementul eficient al apei și pentru combaterea buruienilor rezistente

Obiectivul principal al evenimentului a fost lansarea produselor ZEBA®, XANADU®, precum și a noului erbicid EVOLUTION®.

Astfel, ZEBA® este un condiționator de sol, o soluție tehnică a companiei care vine ca răspuns la provocările climatice din agricultură.

Nu putem vorbi de tehnologii performante în condiții de lipsă acută a apei în culturile agricole. ZEBA® este primul pas în managementul eficient al apei în sol și se adresează tuturor utilizatorilor și culturilor agricole. Este o soluție prin care se reduc mult costurile cu irigațiile, consumul de energie electrică și fertilizanți, precum și nivelul de poluare a apelor freatice. Ne dorim să dezvoltam acest produs în România, astfel încât fiecare fermier să beneficieze de avantajele și rezultatele lui în culturile agricole.”, a punctat Remus Ciurdărescu, Director Marketing & Dezvoltare UPL România.

Caracteristica principală a acestui produs o reprezintă capacitatea ridicată de absorbție a apei provenită din precipitații și/sau irigații, precum și a nutrienților din sol, și eliberarea graduală a acestora în funcție de nevoile specifice ale culturilor, pe parcursul perioadei de vegetație.

Granulele de ZEBA® conțin 88% amidon din porumb și, odată încorporate în sol, captează umiditatea existentă și apa din precipitații sau irigații, mărindu-și volumul de 400 de ori. Ulterior, fiecare granulă elimină apa necesară în mod treptat, în funcție de necesitatea de apă a plantei. După ce, timp de 5 luni, parcurg mai multe cicluri de hidratare-deshidratare-rehidratare, granulele se descompun integral, îmbogățind flora microbiană din sol.”, a adăugat Remus Ciurdărescu.

Un invitat special în cadrul evenimentului a fost Stelian Toma, Profesor asociat în cadrul Universității Ovidius din Constanța și Director General al companiei SARATOM, care a prezentat detalii din experiența domniei sale cu produsul ZEBA®, alături de imagini și informații tehnice relevante din loturile de testare înființate și urmărite personal, într-o zonă agricolă care se confruntă cu un deficit accentuat al apei din sol - regiunea Dobrogea.

Pe de altă parte, managementul rezistenței buruienilor este o prioritate, au afirmat reprezentanții companiei, care au atras atenția asupra faptului că în prezent o parte din buruieni nu mai răspund la erbicidele existente.

“Am dezvoltat EVOLUTION® din nevoia de a crea un nou erbicid sistemic, selectiv, performant și optimizat, fără activitate reziduală, împotriva buruienilor graminee greu de combătut. EVOLUTION® transformă în misiune îndeplinită culturile de rapiță, floarea soarelui, soia și sfeclă de zahăr. Noul erbicid  conține atât Quizalofop-etil, cât și performanta moleculă Cletodim, care elimină riscurile de ineficiență apărute de-a lungul timpului la erbicidele din gama “FOP” în lupta cu buruienile rezistente precum Poa, Eriochloa sau Vulpia. Totodată, mulțumită dozei reduse de aplicare pe unitatea de suprafață (0,35-0,50 l/ha), produsul contribuie la reducerea consumului de pesticide la hectar, în cazul de față cu 50%.”, a afirmat Remus Fatol, Country Regulatory Manager UPL România, care a anunțat faptul că EVOLUTION® va înlocui pe rând produsele din gama “FOP” și că primele cantități au fost deja livrate pe piața din România.

Astfel, EVOLUTION® se alătură familiei extinse de erbicide antigramineice din portofoliul UPL SELECT SUPER®, CENTURION PLUS®, PANTERA 40 EC®, RANGO®, PANAREX®, BAGHERA®, produse ce conferă companiei poziția de lider pe piața din România.

Un alt produs prezentat a fost XANADU®, erbicid pentru cerealele păioase conceput de UPL pentru bugetul oricărui fermier. Cu un cost/ha foarte accesibil, XANADU® controlează o gamă largă de buruieni dicotile aflate în diferite stadii de dezvoltare în culturi de cereale păioase precum grâu, orz, secară. Cu ocazia acestei lansări, XANADU®, alături de brand-ul PHYTON®, completează familia de erbicide adresate culturilor de cereale păioase din portofoliul UPL: RELIANCE®, MERTIL®, FINY®, KINARA®, SEMPRA®, MINSTREL®, LODIN®.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să vizitați site-ul companiei: www.upl-ltd.com/ro

Despre UPL (United Phosphorus Limited)

UPL Ltd. este un furnizor global de produse și soluții pentru agricultură durabilă, cu venituri anuale de peste 6 miliarde USD. Prin OpenAg®, UPL se concentrează pe accelerarea progresului pentru sistemul alimentar. Compania construiește o rețea care reimaginează sustenabilitatea, redefinind modul în care gândește și funcționează o întreagă industrie – deschisă către idei noi, inovații și răspunsuri noi, în timp ce urmărește să îndeplinească misiunea asumată de a face fiecare produs alimentar mai durabil. Fiind una dintre cele mai mari companii de soluții agricole din întreaga lume, portofoliul UPL constă în soluții biologice și tradiționale de protecție a culturilor cu peste 14.000 de produse omologate. UPL este prezent în peste 130 de țări, având peste 10.000 de angajați la nivel global.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.upl-ltd.com/.

Cuvinte cheie:  United Phosphorus Limited  EVOLUTION  Remus Ciurdărescu  ZEBA  UPL România

UPL România se aliniază obiectivelor globale privind  sustenabilitatea și siguranța alimentară