DORON KLEIN, CEO AFI EUROPE ROMÂNIA ȘI REPUBLICA CEHĂ, NUMIT DEPUTY CEO AL GRUPULUI INTERNAȚIONAL AFI EUROPE

12 iunie 2023, 12.29 - Afaceri   Social

București - 12 iunie 2023 -

Doron Klein, CEO AFI Europe România și Republica Cehă, a fost numit Deputy CEO al grupului internațional AFI Europe, funcție care se adaugă actualei sale poziții.

„Abilitățile excepționale de leadership ale lui Doron, experiența sa valoroasă în management, cunoașterea piețelor imobiliare din Europa Centrală și de Est, precum și excelentul său istoric cu rezultate de succes obținute timp de peste 15 ani în cadrul AFI Europe, vor contribui fără îndoială la creșterea și succesul companiei noastre. Sunt convins că numirea lui Doron în funcția de Deputy CEO ne va permite să atingem împreună noi obiective ambițioase", a declarat Avi Barzilay, CEO AFI Europe.

Originar din Israel, Doron Klein are o experiență de peste 20 ani pe piața imobiliară din mai multe țări din Europa Centrală și de Est. El s-a alăturat companiei AFI Europe în 2008, iar din 2011 a ocupat funcția de CEO pentru operațiunile AFI Europe în Cehia. În 2018, Doron Klein a preluat conducerea AFI Europe România, poziție din care a supervizat demararea unor proiecte ample de extindere a portofoliului, printre care centre comerciale, proiecte de birouri de clasă A și proiecte rezidențiale. Dintre acestea face parte și platforma AFI Home, reprezentând noul brand rezidențial pentru închiriere dezvoltat de AFI Europe. Doron Klein a obținut și un MBA în cadrul Universității New York din Praga.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.  Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și proiecte rezidențiale de mare amploare și spații cu utilizare mixtă. În timp, compania și-a construit o prezență solidă în România, Republica Cehă, Polonia, Serbia și Letonia.

Despre AFI EUROPE România

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie lider în domeniul dezvoltării, managementului și investițiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est În România, compania gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari și mai dominante centre comerciale din regiunea central și est europeană, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV și AFI CITY. În sectorul de birouri, AFI Europe România deține un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAȘOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMIȘOARA).

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din țară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili și spații de retail de aproximativ 170.000 mp închiriabili.

În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidențial pe piața locală – primul stadiu al AFI City Bucureștii Noi, care include 190 de apartamente, aducând la nivel local experiența de lungă durată câștigată pe piețele internaționale.

În 2022, compania a inaugurat AFI Tech Park 2, a doua fază a parcului de business în trei stadii, situat pe bulevardul Progresului, precum și o galerie comercială, AFI CITY BUCUREȘTII NOI, aflată chiar lângă componenta rezidențială, la stația de metrou Laminorului.

În 2021, AFI Europe România a achiziționat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential to Rent, formată din 3 turnuri rezidențiale și un număr total de 450 de apartamente perfect adaptate nevoilor persoanelor care doresc să aibă mai multă flexibilitate, dar, în același timp, acces la o locuință modernă, cu toate serviciile de întreținere și facilitățile în imediata vecinătate.

În anul 2023, compania va inaugura primul parc de retail, AFI Arad, dar și noi extinderi ale proiectelor de birouri și rezidențiale de închiriat în București.  Compania dezvoltă în prezent și AFI Loft, o extensie de birouri la centrul comercial AFI Cotroceni, și o nouă divizie - rezidențial pentru închiriere sub brandul AFI HOME North, care va include 300 de apartamente destinate închirierii.

Doron Klein, CEO of AFI Europe Romania and The Czech Republic, has been appointed as Deputy CEO of the international AFI Europe group, in addition to his current position.

"Doron's exceptional leadership skills, valuable management experience, in-depth knowledge of the Central and Eastern European real estate markets, as well as his outstanding track record of successful results over 15 years at AFI Europe, will undoubtedly contribute to the growth and success of our company. I am confident that Doron Klein assuming the role of Deputy CEO will enable us to achieve new ambitious goals together," stated Avi Barzilay, AFI Europe’s CEO.

Originating from Israel, Doron Klein has over 20 years of experience in the real estate market across several Central and Eastern European countries. He joined AFI Europe in 2008 and since 2011, held the position of CEO for AFI Europe's operations in the Czech Republic. In 2018, Doron Klein also took over the leadership of AFI Europe Romania, overseeing the initiation of significant portfolio expansion projects, including Shopping Centers, Class A Office Projects and Residential Projects including the AFI Home platform which is the new Residential for Rent brand of AFI Europe. Doron Klein holds an MBA from New York University in Prague.

AFI Europe, a subsidiary of AFI Properties, is a leading company in real estate development, management, and investments, operating in Central and Eastern Europe since 1997. Its portfolio includes shopping centers and retail properties, business parks, large-scale residential developments, and mixed-use projects. During the years the company established its strong presence in Romania, Czech Republic, Poland, Serbia, Bulgaria and Latvia.

About AFI EUROPE Romania

AFI EUROPE is part of AFI Properties, a leading real estate development, management, and investment company, operating in Central and Eastern Europe. In Romania, the company manages AFI COTROCENI shopping center, one of the largest and most dominant malls in the CEE region, AFI PLOIESTI and AFI BRASOV. In the office sector, AFI Europe Romania has a portfolio of 7 Class A business parks (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRASOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMISOARA).

AFI Europe Romania is the second most important office owner in the country, managing business projects totaling approximately 300,000 sqm GLA and retail spaces of approximately 170,000 sqm GLA.

In 2020, the company delivered its first residential project on the local market, the first phase of AFI City Bucurestii Noi which includes 190 apartments, thus bringing its long-term international experience to the local market.

In 2022, the company inaugurated AFI Tech Park 2, the second phase of the three phases business park located on Progresului Boulevard and a commercial gallery, AFI CITY BUCURESTII NOI, situated right near the residential project, at Laminorului metro station.

In 2021, AFI Europe Romania acquired 2 land plots in Pipera for developing a new business division, Residential to Rent, consisting of 3 residential towers and a total number of 450 apartments perfectly tailored to fit the needs of people who want to have more flexibility, but, at the same time, access to a modern home with all the services, maintenance, and facilities in close proximity.

Future development plans of the company include opening a new commercial area in Arad in 2023, AFI Arad, but also new offices, commercial and residential to rent expansions in Bucharest and at the regional level.  The company is now developing AFI Loft, an office extension at AFI Cotroceni shopping center and a new division – residential to rent under AFI HOME North brand including 300 apartments for rent.

Cuvinte cheie:  DORON KLEIN  AFI EUROPE ROMÂNIA  Doron Klein   AFI COTROCENI