Top 3 idei de francize profitabile în 2023

03 aprilie 2023, 01.20 - Afaceri   Social

București - 03 aprilie 2023 -

Franciza poate fi o alegere tentantă de business atât pentru persoanele care doresc să înceapă o afacere, cât și pentru antreprenorii care sunt în căutarea unei noi oportunități. O franciză este un model de afaceri care permite titularilor să comercializeze bunuri și servicii sub o marcă existentă, ca parte a unui contract de comodat. Dacă îți dorești să afli care sunt printre cele mai profitabile francize în anul 2023, citește acest articol!

1. Franciză educațională pentru copii

Francizele educaționale pentru copii reprezintă o alegere excelentă pentru investitorii care îți doresc să deschidă o afacere profitabilă în 2023. În contextul în care tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viețile noastre, cursurile de programare pentru copii sunt la mare căutare.

În 2021-2022, erau 1.000.000 de joburi IT vacante în Uniunea Europeană. Prin urmare, datorită faptului că există o cerere atât de mare pentru programatori pe piața muncii, este lesne de înțeles de ce din ce în ce mai mulți părinți își îndeamnă copiii să participe la cursuri de programare și dezvoltare a abilităților STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică). Află mai multe detalii despre franciza educațională!

2. Francize în sectorul îngrijirii personale și sănătății

Francizele din sectorul îngrijirii personale și sănătății sunt solicitate în mod constant și pot fi o alegere bună pentru o franciză profitabilă. Iată trei idei de francize în acest domeniu:

Franciză de clinici dentare

Potrivit unui raport al IBIS World, piața stomatologică din SUA este estimată la 171,7 miliarde de dolari în 2023. [1] O franciză de clinici dentare poate fi o alegere excelentă dacă ești interesat de industria medicală. Clinicile dentare sunt solicitate în mod constant și sunt o necesitate pentru multe persoane. Poți alege să te concentrezi pe oferirea serviciilor dentare de bază sau să oferi servicii mai complexe, cum ar fi implanturile dentare, estetică dentară sau tratamentele ortodontice.

Franciza de saloane de înfrumusețare

O franciză de saloane de înfrumusețare poate fi o opțiune potrivită pentru tine dacă te preocupă îngrijirea personală. Poți alege să oferi servicii de coafură, manichiură, pedichiură, machiaj sau alte servicii cosmetice. O franciză de acest tip poate fi profitabilă dacă ești dispus să investești în echipamentele și produsele necesare.

Franciza de centre de masaj

Centrele de masaj pot oferi o varietate de servicii, cum ar fi masaj terapeutic, reflexoterapie sau yoga. Acestea pot fi profitabile dacă ești dispus să investești în formarea personalului și în echipamentele necesare.

3. Francize în industria alimentară

Astăzi, există o mulțime de francize în industria alimentară. Fie că alegi un lanț de restaurante sau unul de cafenele, te poți bucura de un ROI pozitiv, în funcție de locație, nevoile consumatorilor locali și așteptările acestora.

Prima idee este o franciză de restaurante cu mâncare organică și locală. Conform unui raport realizat de Grand View Research, se preconizează că piața globală a produselor organice va crește cu o rată anuală de 12,6% între 2022 și 2030. Acest lucru sugerează că există o cerere tot mai mare pentru produse alimentare sănătoase și sustenabile, iar o franciză care oferă astfel de produse poate fi o alegere excelentă pentru un investitor. [2]

În cazul în care nu îți dorești deschiderea unei francize cu produse organice, vegane sau vegetariene, poți alege unul dintre zecile de lanțuri de restaurante care servesc oaspeților pizza, burgeri, pork ribs, fie o cafenea, daca ești pasionat de arta preparării cafelei.

Așadar, dacă te gândești să începi un business și îți dorești să beneficiezi de know-how-ul unei companii cunoscute, alege dintre o franciză educațională pentru copii, una dintre francizele din sectorul beauty, fie o franciză din domeniul HoReCa. Francizele educaționale pentru copii sunt o alegere populară, având în vedere cererea crescută pentru educație de calitate. Francizele care oferă servicii de îngrijire personală sau medicale sunt, de asemenea, solicitate constant și pot fi o opțiune bună pentru o afacere profitabilă. În ceea ce privește francizele din industria alimentară, se pare că va fi o creștere a interesului pentru mâncarea sănătoasă și ecologică, dar restaurantele fast-food sau cafenelele ar putea rămâne, totuși, profitabile.

Surse

[1] “IBISWorld - Industry Market Research, Reports, and Statistics.” Ibisworld.com, 2023, www.ibisworld.com/industry-statistics/market-size/dentists-united-states/. Accessed 14 Mar. 2023.

[2] “Organic Food and Beverages Market Report, 2022-2030.” Grandviewresearch.com, 2022, www.grandviewresearch.com/industry-analysis/organic-foods-beverages-market. Accessed 14 Mar. 2023.

Cuvinte cheie:  Francize  afaceri  saloane de înfrumusețare  masaj

Top 3 idei de francize profitabile în 2023