HCLTech împlinește cinci ani de activitate în România și anunță planuri ambițioase de creștere la nivel local

30 martie 2023, 02.08 - Afaceri   IT&C   Social   Tehnologie

București/NOIDA - 30 martie 2023 -

HCLTech, lider global în servicii de consultanță și servicii IT, anunță o serie de planuri ambițioase pentru a-și extinde operațiunile în România. În acest sens, compania va angaja încă 1000 de profesioniști la nivel local pe parcursul următorilor doi ani.

HCLTech celebrează astăzi 5 ani de succes în Romania, iar în acest context se pregătește să-și extindă birourile din București și Iași. O treime din cele 1000 de poziții vor fi deschise pentru absolvenții facultăților de profil, ce vor fi recrutați pe baza unor parteneriate cu universități românești de top.

În prezent, compania are aproximativ 1000 de angajați în România, ce oferă clienților globali servicii din zona digitală, software, de inginerie și cloud. Mai mult, HCLTech a fost desemnată de către Top Employers Institute ca fiind un „Angajator de Top la nivel global” în 2023, precum și Angajator de Top în România pentru practicile sale în resurse umane.

„Investim în a crea oportunități pentru pasionații de IT din România astfel încât aceștia să urmeze cariere în domeniul tehnologiei. Acum că ne aflăm în pragul aniversarii a 5 ani de HCLTech în România și ne pregătim pentru următoarea etapă din procesul nostru de dezvoltare, rămânem la fel de dedicați dorinței de a oferi «supercharging progress» oamenilor și progresul comunităților noastre”, a menționat Iulian Păduraru, Country Manager HCLTech România.

Cu aceeași ocazie, Excelența Sa Domnul Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, Albania și Moldova, a declarat: „Ne mândrim cu faptul că HCLTech, una dintre cele mai mari companii indiene de servicii IT, se bucură de un succes remarcabil în România, după numai cinci ani de prezență la nivel local. Succesul HCLTech poate fi atribuit abordării sale centrate pe nevoile clienților, capabilității de execuție riguroase, precum și accentul pe care-l pune pe inovație continuă și transformare digitală. HCLTech a devenit un partener-cheie în piața de servicii IT din România”.

„HCLTech este un jucător important pe piața autohtonă și suntem convinși că va continua creșterea accelerată pe măsură ce compania își va consolida echipa și își va extinde oferta de soluții IT la nivel local”, a adăugat Alexandra Simion, Associate Consultant, IDC.

HCLTech este un semnatar al Cartei Diversității din România, ceea ce se reflectă și în procentajul mare de angajate din companie, respectiv 47% o cifră peste media națională și mult peste media globală a sectorului IT. De asemenea, HCLTech oferă în România un program cuprinzător de internship, care pregătește studenții pentru pozițiile entry-level din sectorul IT. Mai mult, compania desfășoară alături de angajații săi multiple proiecte și inițiative ESG menite să aibă un impact pozitiv asupra mediului și societății.

Despre HCLTech

HCLTech este o companie globală de tehnologie, cu peste 220,000 de angajați în 60 de țări, ce oferă servicii de înaltă calitate din zona digitală, de software, inginerie și cloud, având un portofoliu bogat de servicii și produse IT. Compania deservește clienți din toate industriile, oferind soluții pentru sectorul financiar, industrial, medical și științific, alimentar, IT și telecom, retail, media și servicii publice. HCLTech a înregistrat în 2022 venituri cumulate de 12,3 miliarde de dolari. Pentru mai multe detalii, accesați: hcltech.com.

HCLTech, a leading global technology company, announced plans to expand its operations in Romania and hire 1,000 more people in the country in the next two years.

HCLTech, which completed five years of successful operations in Romania, will scale up its offices in Bucharest and lasi. A third of the new roles will be offered to graduates recruited through partnerships with leading Romanian universities.

The company currently employs approximately 1,000 people in Romania to serve global clients by leveraging its portfolio across digital, cloud, engineering and software. It was named as a Global Top Employer for 2023 and certified as number one in Romania by the Top Employers Institute for its HR and people practices.

Commenting on the occasion, Iulian Paduraru, HCLTech’s country lead for Romania, said: “We are investing in creating opportunities for local talent in Romania to pursue careers in technology. As we celebrate our fifth anniversary and embark on the next phase of our growth journey in the country, we remain committed to supercharging progress for our people and local communities.”

H.E. Mr Rahul Shrivastava, Ambassador of India to Romania, Albania and Moldova, said:

“It is a matter of pride for all of us that HCLTech, one of the leading India-headquartered IT services and solutions providers, has achieved significant success in Romania in just five years. HCLTech’s growth in Romania can be attributed to its customer-centric approach, strong execution capabilities and focus on innovation and digital transformation. HCLTech has become a key player in the country’s IT services market.”

“HCLTech is an important market player in Romania. We expect its growth trajectory to continue to improve as the business strengthens its local workforce and broadens its technology offerings in Romania.” Alexandra Simion, Associate Consultant, IDC.

HCLTech has signed Romania’s Diversity Charter, and 47% of its employees in the country are women, which is well above the national average and that of the global technology industry. HCLTech also has a comprehensive internship program in Romania to help train students and hire them for entry-level technology roles. It is also serving local communities through its corporate as well as employee-driven environmental, social and governance (ESG) efforts.

About HCLTech

HCLTech is a global technology company, home to 222,000+ people across 60 countries, delivering industry-leading capabilities centered around digital, engineering and cloud, powered by a broad portfolio of technology services and products. We work with clients across all major verticals, providing industry solutions for Financial Services, Manufacturing, Life Sciences and Healthcare, Technology and Services, Telecom and Media, Retail and CPG and Public Services. Consolidated revenues as of 12 months ending December 2022 totalled $12.3 billion. To learn how we can supercharge progress for you, visit hcltech.com.

Cuvinte cheie:  HCLTech  consultanță  Iulian Păduraru