ZAREA a depus un proiect de investiție de 20 mil. EUR în oraşul Mizil

20 martie 2023, 10.33 - Afaceri   Industrie   Social

București - 20 martie 2023 -

ZAREA, lider în categoria vinurilor spumante, a depus un proiect pentru construirea unei noi unităţi de producţie în oraşul Mizil prin schema de ajutor de stat privind acordarea de subvenţii pentru investiţii destinate industriei de prelucrare (conform H.G. 959/2022). Valoarea estimată a investiției în noua fabrică de producție se va ridica la 20 de milioane EURO, iar contribuția proprie a investiției ZAREA S.A. nu va depăși 50% din valoarea acesteia.

În decembrie anul trecut, ZAREA a creat și depus un proiect prin care dorește să construiască o unitate de producție cu o suprafață de 13.500 metri pătrați în orașul Mizil. În actualele două unități de producție din București și Otopeni există doar spațiu limitat pentru creșterea numărului de sticle îmbuteliate, iar planurile sunt pentru extinderea, într-o a treia unitate de producție.

Dacă proiectul nu este aprobat, atunci această fabrică nu va fi construită. Dacă proiectul va fi aprobat, atunci nouă fabrică va fi echipată cu cele mai noi tehnologii de producție și control al calității. Vor fi condiții de muncă foarte bune pentru angajați și va fi, de asemenea, o instalație de producere a energiei verzi, precum și utilaje și construcții cu eficiență energetică maximă.

Datorită utilajelor moderne, costurile de producție vor fi printre cele mai mici din industrie, permițând transferul a cât mai puțin posibil din creșterea prețului energiei către consumatori.

„Din păcate, fondurile alocate de stat pentru acest proiect sunt de doar 150 de milioane EURO și cu siguranță nu vor fi suficiente pentru a acoperi necesarul, chiar și pentru companiile care vor obține punctajul maxim. Guvernul, prin vocea ministrului economiei, a anunțat deja că vrea să lanseze încă o sesiune de proiecte în martie. Să sperăm că bugetul din decembrie se va suplimenta cu cel alocat lunii martie şi că în acest fel mai multe companii vor putea obţine finanţare, fără a mai fi nevoie să se organizeze o nouă sesiune de depuneri de proiecte, să se irosească atât timpul şi resursele financiare ale deponenţilor, cât şi cele ale autorităţilor de evaluare. Este cunoscut faptul că acest tip de ajutor de stat este cel mai eficient din punctul de vedere al creşterii competitivităţii economice la export, creează cele mai multe locuri de muncă pe plan local și generează cele mai multe taxe plătite statului” a declarat Emil Popescu, președintele Consiliului de Administrație al ZAREA S.A.

Majoritatea acțiunilor ZAREA S.A. sunt deținute de un grup german, unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante la nivel european, care deține mai multe unități de producție în Germania, Franța, Polonia, Cehia și România. Restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice și juridice române, iar conducerea este 100% românească.

Strategia ZAREA este aceea de a oferi produse de foarte bună calitate la preţuri foarte competitive. Acest lucru necesită un efort continuu de coagulare în sprijinul consumatorilor și al comunității locale, a cât mai multor grupuri de oameni: angajați fideli și profesioniști excepționali, furnizori de materii prime de calitate, distribuitori bine organizați și foarte eficienți, autorități locale dispuse să încurajeze investițiile economice în comunitățile lor.

ZAREA S.A. este cel mai inovator și mai dinamic producător de spumante și spirtoase din România, fiind liderul de piață în categoria spumante. Cu o tradiție care începe încă din 1912, în portofoliul ZAREA se regăsesc vinuri efervescente realizate prin toate tehnologiile existenţe: Metoda Tradițională (fermentarea în sticlă), Metoda Charmat (fermentarea în rezervor), Metoda Asti și impregnarea cu CO2. De asemenea, ZAREA e Lider de piaţă în segmentul vinului roşu dulce cu brandul Sânge de Taur şi lichioruri şi bitter cu brandurile Florentino şi Carpaten. ZAREA este în top 3 producător de brandy (cu ZAREA şi Milcov) şi Cidru (cu brandul Dacic).

Cuvinte cheie:  ZAREA  proiect investitii  vin spumant  Emil Popescu  vin

ZAREA a depus un proiect de investiție de 20 mil. EUR în oraşul Mizil