322 de studenţi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au efectuat stagiul de practică în cadrul proiectului „Începe-ţi cariera din studenţie!”

27 august 2010, 04.01 - Educaţie / Cultură

Bucureşti - 27 august 2010 - Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione (Torino, Italia) a organizat practica studenţilor albaiulieni în cadrul proiectului „Începe-ţi cariera din studenţie!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, contract nr. POSDRU/22/2.1/G/13000. Valoarea totală a proiectului este de 1.846.061,38 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.803.338,55 lei. Valoarea eligibilă a finanţării nermbursabile acordată din FSE este de 1.584.413,25 lei, iar valoarea eligibilă a finanţării acordată din bugetul naţional este de 218.925,30 lei. Proiectul se implementează pe o periodă de 2 ani, cuprinsă între 31.08.2009 - 31.08.2011.

În cadrul acestui proiect, în perioada 21.06.2010-12.07.2010 s-au desfăşurat stagiile de practică de specialitate pentru un număr total de 322 studenţi. Un număr de 280 de studenţi de la specializările: Finanţe – Bănci (33), Informatică (30), Marketing (23), Sociologie (10), Asistenţă Socială (17), Ingineria Mediului (41) şi Cadastru (126), şi-au desfăşurat activităţile de practică în România la societăţi comerciale, instituţii de stat, agenţii şi organizaţii neguvernamentale din judeţul Alba, în timp ce 42 de studenţi de la specializările: Marketing (21) şi Economia Comerţului Turismului şi Serviciilor (21) şi-au desfăşurat activităţile de practică în Italia la firmele selectate de partenerul italian, INFOR SA.

La finalul practicii studenţii au fost evaluaţi, iar cei care au obţinut note între 8 şi 10 au primit burse. Pe parcursul desfăşurării stagiilor de practică au avut loc şi o serie de activităţi de orientare în carieră şi consiliere profesională a studenţilor, atât pentru cei care au desfăşurat stagiul de practică în ţară, cât şi pentru cei din străinătate.

Informaţii suplimentare despre activităţile proiectului se pot obţine de la doamna
Conf.univ.dr. Manuella Kadar, Manager de proiect, e-mail: dmp@uab.ro sau de pe site-ul proiectului: www.uab.ro/proiecte/posdru_22_13000/index.php.

Cuvinte cheie:  universităţi  parteneriat  studenţi

322 de studenţi de la Universitatea „1  Decembrie 1918” din Alba Iulia  au efectuat stagiul de practică în cadrul  proiectului „Începe-ţi cariera din studenţie!”