Chimpex marchează 50 de ani de existență prin monografia „Fereastră către lume”, o incursiune în istoria portului Constanța și a companiei totodată

28 decembrie 2022, 01.58 - Afaceri   Educaţie / Cultură   Social

București - 28 decembrie 2022 -

"Fereastră spre lume – Chimpex" se numește monografia cu care Chimpex a marcat împlinirea unei jumătăți de veac de existență și a 125 de ani de la înființarea bunicii sale, multinaționala Steaua Română din a cărei rădăcini își trage seva.

Cartea, bogat ilustrată, cuprinde o incursiune în istoria zbuciumată a portului Constanța legată de dezvoltarea exporturilor românești, de investițiile portului, dar punând mai presus de toate oamenii - fără de care Chimpex nu ar fi fost compania din zilele noastre. O lungă mărturie a celor care au contribuit la dezvoltarea companiei Chimpex, parte din grupul Ameropa, cu date care ajung până în zilele noastre, dau cărții dinamism și culoare.

În prag de sărbători, monografia a fost oferită în dar tuturor angajaților companiei, prilej de bucurie și mândrie pentru apartenența la un brand de tradiție patrimonială. Autorii acestei lucrări sunt Aurelia Lăpușan și Ștefan Lăpușan, a căror activitate editorială este binecunoscută, prin semnarea unui număr de peste 30 de lucrări de acest gen.  Grafica și tehnoredactarea sunt semnate de Traian Mircea Voineagu, iar cuvântele de întâmpinare aparțin domnilor Andreas Zivy, președintele Consiliului de Administrație al Grupului Ameropa,  și William Dujardin, CEO Ameropa Grup.

Editura care a asigurat condiții grafice excelente este Curtea Veche din București.

Cuvinte cheie:  Ameropa Grup  Andreas Zivy  Chimpex