Generarea SAF-T / D406 automatizată în sistemul ERP Transart

19 septembrie 2022, 04.17 - Afaceri   IT&C   Social   Tehnologie

București - 19 septembrie 2022 -

Transart a investit multe resurse în automatizarea și simplificarea generării Declarației 406/SAF-T, oferind în prezent una dintre cele mai prietenoase soluții ERP din România, capabilă să genereze SAF-T de o manieră complet automatizată.

Transart, unul dintre cei mai importanți furnizori de software de business pentru companiile din România, a dezvoltat un modul SAF-T, integrat în sistemul ERP Transart,  care îi ajută pe clienți să își genereze automat, rapid și corect Declarația 406 necesară pentru a fi depusă la ANAF.

SAF-T (Standard Audit File for Tax- Fișierul Standard de Control Fiscal) este un standard internațional pentru schimbul/transferul electronic de date contabile dinspre companii către autoritățile fiscale naționale (ANAF) sau către auditori externi. Declarația 406/SAF-T este extrem de complexă și conține foarte multe informații, mai exact aproape tot ce se întâmplă în ERP-ul unei firme.

Până în anul 2025 toate companiile din România vor fi obligate să folosească acest standard. În acest moment marii contribuabili sunt obligați să depună SAF-T, urmând ca din data de 1 ianuarie 2023 depunerea SAF-T să devină obligatorie și pentru contribuabilii mijlocii.

“Dezvoltările realizate pentru marii contribuabili, feedback-ul lor pozitiv și experiența pe care am acumulat-o în urma implementărilor modulului SAF-T ne fac să fim încrezători și să spunem că avem una dintre cele mai bune și complete soluții de depunere a declarației 406 de pe piața din România.” a spus Marius Iurian, Managing Partner Transart.

În ultimele 12 luni, Transart a investit foarte multe resurse pentru a îmbunătăți constant acest modul astfel încât clienții companiei să poată depune simplu, fără probleme și erori, această declarație extrem de importantă și de complexă.

“Oricine s-a documentat vreodată despre ceea ce presupune declarația SAF-T și ce informații trebuie să conțină, cu siguranță că a rămas uimit de magnitudinea ei. De aceea, ne-am străduit să dezvoltăm un modul SAF-T cât mai automatizat și cât mai simplu de utilizat, astfel încât după configurarea inițială, intervenția manuală a utilizatorilor lui să fie minimală în procesul generării declarației 406.” a spus Septimiu Blagu, Manager Analiză ERP.

În continuare, compania și-a propus să continue optimizările modulelor SAF-T, RO e- Factura și RO e-Transport pentru a le oferi cât mai mult sprijin companiilor din România în drumul lor către digitalizare și îmbunătățire a comunicării lor cu instituțiile statului.

Despre Transart Business Software

Producătorul clujean de software ERP/ SFA/ WMS/ B2B/ BI/ CRM/ Retail Execution / CORTEX DSiM – Transart este unul dintre principalii furnizori de software pentru companiile din România. Transart este lider de piață pe zona de SFA - aplicații mobile pentru forța de vânzări și merchandising, dar și unul dintre puținii furnizori de software ERP care acoperă semnificativ principalele nevoi ale afacerilor din comerț, import și distribuție, cu o suită de aplicații profesionale proprii (HERMES SFA, B2B, CRM, BI Adviser și Warehouse Manager WMS), integrate într-o platformă software ERP românească. Cu o experiență de peste 25 de ani în industria IT, Transart are, în prezent, 100 de angajați, peste 3700 de clienți, implementări în 35 de țări și mai mult de 16.000 de utilizatori.

Cuvinte cheie:  Transart Business Software  SAF-T  ERP Transart  Marius Iurian

Generarea SAF-T / D406 automatizată în sistemul ERP Transart