Un autoturism pentru orice nevoi: gaseste-l online!

20 iulie 2022, 02.43 - Afaceri   Auto

Bucuresti - 20 iulie 2022 -

Când îți cauți următoarea mașină, poate fi dificil să te decizi între a cumpăra un autoturism nou sau unul folosit.

Deși cumpărarea unei mașini nou-nouțe este tentantă, există câteva economii mari pe care le faci cand te indrepti catre mașinile folosite. Cum asa? Pur și simplu pentru că acestea nu sunt proaspăt ieșite din showroom! Un alt motiv bun pentru a cumpăra vehicule uzate este amortizarea, mașinile folosite având deja o valoare redusă față de prețul de listă inițial.

Asadar, cumpărarea unei masini la mana a doua poate fi o metodă foarte rentabilă de deținere (si folosire) a unui autoturism. In plus, in majoritatea cazurilor nu trebuie neapărat să faceți sacrificii în ceea ce privește vârsta sau kilometrajul. Mașinile tind să fie inlocuite de companii (in flote) sau de familiile din Vestul Europei la jumătatea ciclului lor de viață, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să se dovedească prea dificil să găsești o mașină cu kilometraj redus, cu unele dintre cele mai noi tehnologii, la un preț foarte rezonabil.

La fel ca și în cazul mașinilor noi, si cand vorbim de vehicule folosite există o mulțime de opțiuni accesibile de finanțare.

O abundenta de care te poti bucura

Acum, cumpărătorii de mașini second-hand au mai mult de ales decat oricand, gratie unei varietăți uriașe de mașini hibride și electrice care apar acum pe piața autoturismelor second hand - in plus, există o gamă largă de locuri de unde puteți cumpăra o mașină folosita, cu încredere. In Romania, sunt de trei ori mai multe masini de vanzare second hand inmatriculate fata de autoturisme noi. Consultați platformele online, cum ar fi site-ul Ivu.ro, pentru oferte excelente și articole informative ce ajuta in alegerea unei mașini second hand.

Marci si modele populare in Romania

Care au fost cele mai cumparate masini la mana a doua, in tara noastra in ultimii ani? Conform estimarilor, romanii au ales modele precum Volkswagen Passat (din 2009 pana in 2016), VW Golf (in special modelele din jurul anului 2019) Seria 3 si Seria 5 (de la BMW) si Audi A4 (de dupa anul 2009). Iata! Ai top cinci masini, un bun punct de plecare, ce te ajuta sa te inspiri daca nu stii ce sa alegi inca. Apoi, de tine depinde sa faci munca de cercetare, sa urmaresti comparatii, sa descoperi ce probleme poate sa ascunda fiecare model, in functie de an ori motorizare s.a.

Sfaturi utile

Tine cont de aceste lucruri simple inainte de a suna vanzatorii si a vedea “live” masina aleasa:

1. Stabileste un buget clar

Pe langa pretul afisat, tine cont de faptul ca mașinile la mana a doua vor avea nevoie de o atenție suplimentară din când în când: anvelope noi, întreținere, revizii, reparatii și altele asemenea. Și apoi există și celelalte costuri pe care cumpărătorii (mai ales cei care sunt la prima masina) uită uneori să le ia în calcul, precum inmatricularea, combustibilul, impozitul, parcarile și asigurările.

1. Scrie o lista de masini

Unele mașini rulate sunt bune, iar lumea stie acest lucru. Unele modele sunt de incredere, altele au probleme. Studiaza, cerceteaza, intreab. Notati trei mașini care să răspundă nevoilor și să se încadreze în bugetul ales.

1. Ce preturi se practica azi in Romania?

De obicei, prețurile sunt date de locul în care cumpărați. Pe un site, exista un etalon; la targul auto, alt etalon. In online si la dealeri, un alt etalon. Mașinile private (vandute de persoane fizice) vor avea de obicei cel mai mic preț de vânzare.

4.Ramaneti in zona in care locuiti sau in regiune

Dupa cum spuneam, un loc bun pentru a începe să vă construiți lista de optiuni este site-ul IVU.RO. Pentru a găsi exact mașina pe care o doriți, vă puteți filtra căutarea după mai mulți factori, inclusiv kilometri pe kilometrajul mașinii, prețul și caracteristicile acesteia și locatie.

Mult succes in alegerea masinii potrivite!

Cuvinte cheie:  Anunturi Auto  Masini

Un autoturism pentru orice nevoi: gaseste-l online!