Cum sa cumperi un calculator pentru activitati office?

04 iulie 2022, 04.08 - Afaceri   Social

București - 04 iulie 2022 -

Cand vine vorba de achizitionarea computerelor, cel mai bine este sa echilibrezi nevoile angajatilor cu bugetul de functionare al companiei. Investitia cu intelepciune in tehnologie nu implica, de obicei, cumpararea celui mai ieftin hardware de pe piata, dar nici nu trebuie sa implice o investitie uriasa.

Tine cont de urmatoarele aspecte atunci cand cumperi calculatoare SH de la Dab It pentru firma ta.

Determina tipul de utilizator

In timp ce utilizatorii dintr-un mediu de afaceri pot varia in functie de un spectru de nevoi atunci cand vine vorba de hardware-ul computerului, consideram ca este util sa ne gandim la doua categorii majore de utilizatori: utilizatori light si utilizatori strong.

Utilizatorii light isi folosesc de obicei computerele pentru activitati de baza, de zi cu zi, cum ar fi comunicarea prin e-mail, navigarea pe web si sarcini de baza in Microsoft Office. In timp ce viteza si fiabilitatea sunt importante pentru toata lumea, utilizatorii light adesea nu au nevoie de cele mai rapide sau mai puternice computere de  birou.

Utilizatorii hard, pe de alta parte, au nevoie de la computerele lor sa fie cat mai rapide si cat mai puternice posibil. Acestia sunt de obicei directori care se bazeaza pe computerele lor pentru a conduce compania sau angajati care folosesc instrumente care necesita resurse de calcul semnificative, cum ar fi software de proiectare sau media (Photoshop, CAD), pachete de contabilitate sau instrumente avansate de analiza de afaceri.

Adapteaza cerintele la optiunile existente

Odata ce ai identificat tipul de utilizator, esti gata sa arunci o privire la specificatii precum tipul procesorului (CPU), memoria (RAM), stocarea datelor si dimensiunea ecranului. Iata o defalcare la nivel inalt a specificatiilor pe care le consideram adecvate atat pentru utilizatorii light, cat si pentru cei hard:

Utilizare usoara:

RAM: minim 8 GB, poate doriti sa luati in considerare pana la 16 GB

CPU: Intel i5

Stocare: Necesita dimensiuni minime de stocare, dar ai sa iei in considerare o unitate cu stare solida (SSD)

Utilizatare intensa:

RAM: 16 GB

CPU: Intel i7

Stocare: Va recomandam sa alegeti o unitate cu hard disk solid (SSD) in locul unei unitati HDD  pentru o performanta mai buna, cu exceptia cazului in care utilizatorul are nevoie de mai mult de 1 TB de stocare.

Dimensiunea ecranului: pentru laptopuri, ecranele mai mici sunt mai portabile, dar unii prefera un afisaj mai mare. Multi utilizatori prefera configuratii cu doua monitoare.

Nu uita de garantie

Garantiile si contractele de asistenta pentru hardware-ul computerelor sunt o necesitate pentru companii pentru a-si proteja investitiile si productivitatea. Majoritatea furnizorilor ofera o serie de planuri variate.

Planifica eventualele cheltuieli pe care le vei avea cu dispozitivele

Evident, bugetul  joaca important, motiv pentru care este esential sa planifici din timp cheltuielile, pentru a evita surprizele neplacute. Recomandarea noastra este sa te gandesti realist la bugetul alocat pentru a fi tot timpul pregatit de orice este nevoie pentru a fi eficient.

Cuvinte cheie:  calculator  office  pachet office

Cum sa cumperi un calculator pentru activitati office?