NOD și Goodwill Consulting se aliază pentru a facilita accesul la fondurile europene pentru digitalizare

12 aprilie 2022, 05.24 - Afaceri   IT&C   Social   Tehnologie

București - 12 aprilie 2022 -

Clienţii şi partenerii NOD vor avea acces la experţi în fonduri nerambursabile şi solutii pentru automatizare și digitalizare.

Companiile interesate pot beneficia de verificarea gratuită a eligibilităţii.

Network One Distribution, cel mai mare distribuitor de tehnologie din România a semnat un parteneriat de colaborare cu Grupul Goodwill Consulting, pentru a facilita partenerilor și clienţilor achiziţia de tehnologie prin intermediul fondurilor europene. Totodată, portofoliul NOD se extinde cu noi soluții de automatizare bazate pe Robotic Process Automation (RPA) combinate cu Inteligență Artificială, implementate de Goodroid, parte a grupului Goodwill.

Comisia Europeană solicită ţărilor membre să aloce tranziţiei digitale minim 20% din fondurile disponibile prin mecanismele de redresare și reziliență. Pentru intervalul 2022-2026 sunt anunţate mai multe programe şi scheme de ajutor de stat dedicate achiziţiilor de tehnologie de către  companiile mici şi mijlocii, precum şi alte tipuri de granturi (ajutoare de minimis, stimularea competenţelor digitale, consolidarea securităţii cibernetice etc) care includ componente de digitalizare. Prin astfel de programe, IMM-urile pot accesa finanțări nerambursabile consistente (între 30.000 și 100.000 de euro, doar prin Apelul pentru Digitalizarea IMM-urilor 2022, spre exemplu), ceea ce reprezintă o şansă unică pentru antreprenorii vizionari să investească în digitalizare, baza creșterii productivităţii și dezvoltării pe termen lung.

În acest context, colaborarea dintre NOD și Goodwill Consulting pune la dispoziția antreprenorilor locali atât tehnologie de ultimă generaţie, cât şi cadrul de consultanţă necesar realizării unor proiecte cu şanse mari de succes. Programele amintite anterior vizează cu precădere achiziţia de tehnologii digitale avansate, iar NOD pune un accent deosebit pe soluţii care integrează cloud computing, Robotic Process Automation,  Inteligență Artificială, chatboți, blockchain, securitate cibernetică pentru rețele şi staţii de lucru etc. Toate aceste tehnologii sunt eligibile în cadrul schemelor de finanţare asociate PNRR.

"Economia românescă, pe care NOD o susține prin tehnologie,  poate deveni mult mai competitivă cu ajutorul fondurilor europene. Am remarcat interesul crescut pentru aceste surse de finanţare şi ne-am propus să venim în ajutorul clienţilor şi partenerilor noştri cu un pachet integrat care să le ofere atât tehnologiile eligibile, cât şi consultanța necesară. Colaborarea cu Goodwill Consulting se aliniază perfect cu misiunea noastră, de a fi utili tuturor antreprenorilor din România,” declară Ciprian Aber, Solutions Sales Director, Network One Distribution.

În cadrul parteneriatului, echipa Goodwill Consulting aduce experienţa acumulată în 14 ani de activitate, cu peste 2000 proiecte finalizate şi peste 300 milioane euro finanţări aprobate.

“Parteneriatul cu NOD ne bucură nespus, deoarece alătură două companii pasionate de atingerea obiectivelor profesionale ale clienților, ce își propun să faciliteze accesul la fonduri europene. Suntem mândri să fim lângă noii noștri parteneri de la NOD și suntem convinși că vom livra împreună soluții și suport extraordinar pentru digitalizarea afacerilor din România,” declară Răzvan Gălățan, Expert-Director Operațional Goodwill Consulting.

Complementar, compania Goodroid, membră al Grupului Goodwill va completa portofoliul NOD cu soluții de automatizare prin tehnologia Robotic Process Automation, soluţii alese deja de peste 100 de întreprinderi din România.  Implicarea Goodroid este relevantă în contextul accentului deosebit  pus de PNRR pe adaptarea tehnologiilor digitale avansate, inclusiv roboți software care integrează algoritmi de Inteligență Artificială.

Pe fondul lipsei de resurse umane calificate, sarcinile repetitive sunt din ce în ce mai costisitoare și neproductive. Pot fi însă înlocuite cu procese automatizate, bazate tehnologii RPA şi Inteligență Artificială. Astfel, angajati câştiga timp și își pot aloca energia pentru sarcini mai importante și mai creative,” mărturisește Péter Nagy-Imecs, CEO Goodroid.

Pentru toate companiile româneşti interesate de accelerarea digitalizării cu ajutorul fondurilor europene, NOD și Goodwill Consulting oferă verificarea gratuită a eligibilităţii şi evaluarea șanselor de succes.  Acest proces implică analiza atentă a tuturor criteriilor de punctare specifice schemelor de finantare vizate și propunerea unui plan de abordare pentru atingerea obiectivelor.

Pentru mai multe informatii contactati:

Despre Network One Distribution

Network One Distribution, companie cu acționariat 100% românesc și cifră de afaceri de peste 389 milioane Euro în 2021,  este cel mai mare distribuitor de tehnologie din România, cu o experiență de 20 ani pe piața de distribuție, o echipă formată din peste 400 de profesioniști, o rețea națională de parteneri specializați și peste 180 de branduri în portofoliu.

Misiunea NOD, prin ecosistemul său de parteneri, este de a contribui la dezvoltarea societății și a economiei locale, punând la dispoziția mediului de business public și privat un portofoliu complet de soluții, know-how și competențe pentru o gestionare integrată a proceselor de modernizare prin tehnologie.

NOD contribuie la revitalizarea brandurilor românești consacrate, completând portofoliul cu noua linie de electrocasnice Fram, pe lângă Diamant și Pegas. Astfel, compania mizează pe crearea și dezvoltarea de noi branduri romanești, având in portofoliul său branduri proprii: HEINNER – linii de electrocasnice, gătire, servire, confortul casei și gama pentru grădină, care acoperă nevoile ce țin de universul locuinței; Horizon – LCD TV & sisteme de home entertainment; Serioux – periferice pentru o experiență pe cât de simplă, pe atât de interesantă în lumea digitală; U-Grow – gama de produse pentru universul bebelușului.

Despre Goodwill Consulting

Aparținem grupului internațional Goodwill prezent în Ungaria, Bulgaria şi Croaţia. Începând cu anul 2008 oferim soluții complete pentru accesarea fondurilor europene în România. Am fost primii care am lansat conceptul pachetelor de tip abonament pentru dezvoltarea afacerilor – pachete care au evoluat și s-au diversificat de-a lungul anilor de la fonduri nerambursabile până la pachete integrate care pot include proiectare, soluții energie regenerabilă, consultanță în achiziții publice, obținere credite bancare și non-bancare, obținere fonduri de investiții, analize de piață și analize financiare, internaționalizarea afacerii în Ungaria, ofertare, iar din 2020, soluţii complete de automatizarea proceselor prin roboți software şi inteligenţă artificială.

Cifrele vorbesc de la sine:

peste 2.000 de proiecte de succes

279 de proiecte aprobate pentru Digitalizare IMM în valoare de peste 12 milioane Euro (apeluri precedente)

peste 300 milioane euro atrași pentru clienți

50 de roboţi software puși în funcțiune

14 ani de experiență

8 birouri acoperire națională

5 garanții pentru succes

Cuvinte cheie:  NOD  Goodwill Consulting  digitalizare  fonduri europene  Ciprian Aber  tehnologie