Angajaţii Omniasig ajută persoanele afectate de inundaţii

08 iulie 2010, 01.28 - Social   Mediu

Bucureşti - 08 iulie 2010 - Angajaţii OMNIASIG Vienna Insurance Group din toată ţara s-au mobilizat şi ajută persoanele ale căror locuinţe şi bunuri au fost afectate de recentele inundaţii. Astfel, angajaţi OMNIASIG din toate sucursalele au organizat o acţiune spontană, de solidaritate, prin care fiecare a contribuit cu diferite produse, alimente sau sume de bani, toate acestea fiind trimise către localităţi din Moldova în care inundaţiile au afectat cel mai puternic casele şi bunurile oamenilor, respectiv: Dorohoi din judeţul Botoşani, Săuceşti din judeţul Bacău şi mai multe sate din zona Rădăuţi, judeţul Suceava.

În cursul zilei de marti, 6 iulie 2010, au ajuns deja mai multe transporturi de produse la sinistraţi, iar până la sfârşitul acestei săptămâni vor mai fi trimise transporturi noi şi din alte judeţe ale ţării. De exemplu, azi, 8 iulie, la ora 08:00, a plecat un camion de 9 tone din Bucureşti, de la Centrul de Daune OMNIASIG (Calea Griviţei, nr. 355-357, sector 1). Camionul este plin cu produse care vor ajunge în judeţele Suceava şi Bacău.

Angajaţii OMNIASIG au trimis produse alimentare (făină, ulei, fructe, legume, conserve, apă minerală), îmbrăcăminte (haine aduse de angajaţi, dar şi primite printr-o serie de parteneriate cu furnizori la nivel local), saci de dormit, pături.

OMNIASIG a încheiat primul trimestru al anului în curs cu un volum de prime brute subscrise în valoare de 235,12 milioane RON şi o valoare a daunelor plătite de 187,05 milioane RON. Tot în acest prim trimestru, compania a înregistrat un profit brut de 9,70 milioane RON, conform standardelor IFRS. În 2009, OMNIASIG a înregistrat un volum de prime brute subscrise de 1,114 miliarde RON, valoare care a situat compania pe locul al doilea pe piaţa asigurărilor generale din România. Valoarea daunelor plătite în 2009 a fost de 904,96 milioane lei. Profitul brut înregistrat în 2009 de companie a fost de 52,73 milioane lei, conform standardelor IFRS

OMNIASIG activează pe piaţa asigurărilor din România de 15 ani. Din 2005, compania a devenit membră a Vienna Insurance Group, unul dintre grupurile de asigurări lideri în Europa Centrală şi de Est, prezent în 23 de ţări şi cu un total de aprox. 24.000 angajaţi.

Mădălina Constantin, PR Manager
OMNIASIG Vienna Insurance Group