Asociaţia Habitat for Humanity România reconstruieşte 360 de case pentru sinistraţii din Moldova

16 octombrie 2008, 11.47 - ONG   Social

Bucuresti - 16 octombrie 2008 - BUCUREŞTI / 17:02, 7.08.2008

Asociaţia Habitat for Humanity România demarează un proiect de intervenţie pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţiile din iulie 2008.

360 de locuinţe vor fi reconstruite până la sfârşitul anului, în 3 zone din Moldova: judeţul Bacău (Săuceni), judeţul Neamţ (Tămăşeni) şi judeţul Botoşani (Rădăuţi Prut).

“Habitat for Humanity România angajează o sumă de 625.000 euro într-un efort de construire de 30 de locuinţe noi şi 330 de reabilitări/ reparaţii capitale de locuinţe în zonele afectate de inundaţiile recente. Donatori şi parteneri de implementare sunt şi vor fi alături de noi în efortul de reconstrucţie din următoarele luni” a declarat Adrian Ciorna, preşedintele Habitat for Humanity România, în cadrul teledonului organizat luni, 4 august 2008, de către Realitatea TV şi organizaţia UNICEF.

Este al treilea an în care asociaţia Habitat for Humanity România derulează proiecte de reabilitare a locuinţelor distruse de inundaţii. 254 de locuinţe au fost reconstruite în 2005-2006 în judeţele Bacău şi Argeş (Comăneşti şi Goleşti) cu sprijinul USAID, 195 de locuinţe în Lunca Dunării în 2006-2007 (Bechet, Măceşu de Jos, Cârna) cu finanţare UNICEF şi 110 locuinţe au fost reabilitate la Tecuci (2007- 2008) cu contribuţii de la Compania Archelor Mittal şi de la cel mai mare donator individual al Habitat în Europa, doamna Camelia Șucu.

“Sunt sigur că Habitat for Humanity România are capacitatea şi experienţa de a interveni şi de această dată, după inundaţiile din Nordul Moldovei. Proiectul de reconstrucţie se va derula până la finalul anului, când avem încrederea că 360 de familii vor regăsi speranţa şi căldura unei case noi. Împreună putem reconstrui comunităţi distruse, iar copiilor le putem reda şansa de a merge la şcoală de acasă”, a precizat Mihai Grigorean, manager program răspuns la dezastre, HFH România.

Habitat for Humanity România încurajează pe fiecare cetăţean să fie alături de familiile al căror destin a fost grav afectat de inundaţii. Există mai multe modalităţi de a fi alături de cei în nevoie:

• donaţii în bani: cont IBAN RO62BTRL00501205725994XX deschis la Banca Transilvania, agenţia Beiuş, judeţul Bihor;

• donaţii în materiale de construcţie, închiriere gratuită de vehicule de transport marfă, servicii gratuite de cazare, masă sau transport pentru voluntari;

• voluntariat la reconstrucţia locuinţelor afectate.

Sprijinul sub orice formă este binevenit pentru cei care se află în nevoie. Solidaritatea umană este un lucru care nu poate fi cuantificat, însă poate fi conştientizat. Prin acţiunea dumneavoastră readuceţi un zambet pe chipurile celor ce şi-au văzut distrusă munca de o viaţă. Vă mulţumim în numele lor.

Habitat construieşte locuinţe pentru familiile nevoiaşe din România prin cele 7 filiale din întreaga ţară: Beiuş, Cluj, Piteşti, Rădăuţi, Craiova, Comăneşti şi Cumpăna. Mai mult de 1200 de familii nevoiaşe care locuiau în condiţii mizere, fără speranţa unei vieţi mai bune pentru copiii lor, au acum un cămin sigur şi sănătos datorită programelor Habitat.

Petruţa Păcuraru - coordonator comunicare HFH România

Tel.: 0728 97 99 39

petruta.pacuraru@habitat.ro

Cuvinte cheie:  habitat for humanity  case  sinistraţi