Când trebuie să-ți reîncarci cartela Orange?

07 ianuarie 2022, 09.47 - Social

București - 07 ianuarie 2022 -

Foarte mulți dintre oamenii care folosesc telefoanele mobile aleg variante cartelelor preplătite în locul abonamentelor. Și este de înțeles acest lucru dacă ne gândim la avantajele pe care le oferă opțiunea PrePay: costuri mult mai mici, posibilitatea alegerii unor pachete adecvate nevoilor tale, schimbarea rapidă a operatorului, dacă este cazul, sau lipsa facturilor. Însă, mulți dintre cei care aleg o cartelă își fac griji cu privire la procesul de reîncărcare. Dacă utilizezi o cartelă Orange, de la una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă, descoperă mai departe când trebuie să o reîncarci ca să stai fără griji:

La expirarea perioadei active a creditului

Încă de la activare, o cartelă Orange beneficiază de un credit inițial ce poate fi consumat într-un interval de 60 de zile de la efectuarea primului apel. În această perioadă, utilizatorul poate trimite SMS-uri, poate suna sau accesa internetul. După expirarea perioadei active este necesar să iei în considerare procesul de reîncărcare cartelă Orange. Astfel, aceasta se va prelungi cu 15, 30, 60 de zile sau chiar mai mult, în funcție de valoarea reîncărcării. De exemplu, opțiunea de 5-6 euro prelungește perioada de activitate cu 30 de zile, un credit de 7-11 euro cu 60 de zile ori o valoare de 19-99 euro cu 120 de zile. De menționat faptul că perioada activă maximă care poate fi cumulată în contul PrePay al unui utilizator este de 180 de zile.

Când expiră valabilitatea unei opțiuni

Este important să știi că valabilitatea unei opțiuni PrePay se referă la perioada în care pot fi utilizate resursele pe care aceasta le include. De pildă, o opțiune de 6 euro credit are o valabilitate de 30 de zile. Beneficiile pe care le poți primi un anumit număr de minute național și internaționale, SMS-uri naționale și internaționale, internat național ori poate chiar și roaming în SEE. Acestea se folosesc doar în perioada de valabilitate a opțiunii pentru care au fost alocate, atât timp cât și contul clientului este în perioada activă. Dacă sunt consumate beneficiile până la finalul celor 30 de zile, atunci utilizatorul va fi tarifat din credit. În cazul în care resursele nu se folosesc în totalitate ele se pierd pentru că perioada de valabilitate a unei opțiuni nu se poate prelungi. După cele 30 de zile, cartela Orange se reîncarcă și se activează din nou opțiunea dorită.

Pentru prelungirea perioadei de grație

La activarea cartelei Orange, beneficiarul va avea 360 de zile perioadă de grație. În acest timp el va putea doar să primească apeluri și mesaje text. Perioada de grație reprezintă intervalul de timp în care o cartelă PrePay nu mai este activă. Asta înseamnă că nu se folosește pentru efectuarea de apeluri, transmiterea de SMS-uri sau accesarea internetului, ci doar pentru a primi apeluri și/sau mesaje. Ea urmează perioadei active și este suma dintre intervalul de valabilitate deja existent și perioada de valabilitate a cartelei de reîncărcare, care poate fi între 0-365 de zile. În cazul în care până la finalul perioadei de grație nu reîncarci deloc cartela Orange, atunci vei pierde definitiv creditul și numărul de telefon.

Ca și în cazul perioadei active, perioada de grație se poate prelungi la fiecare reîncărcare, cu un anumit număr de zile, în funcție de valoarea reîncărcată. Totuși, perioada de grație maximă ce poate fi acumulată în contul PrePay este de 360 de zile. Chiar dacă se întâmplă să mai ai credit pe cartelă, când te afli în perioada de grație îl vei putea folosi numai dacă faci o nouă reîncărcare.

O cartelă Orange îți oferă posibilitatea de a avea mai mult control în ceea ce privește consumul de voce și de date atât în țară, cât și în străinătate. Practic, poți reîncărca doar atunci când ai nevoie de credit, ca să-ți activezi o opțiune sau să prelungești perioada de valabilitate a cartelei tale.

Cuvinte cheie:  cartela  Orange  reincarcare  abonament

Când trebuie să-ți reîncarci cartela Orange?