Principalele beneficii ale unei echipe dedicate de software development

06 ianuarie 2022, 05.33 - Social

București - 06 ianuarie 2022 -

Pandemia a forțat companiile să se digitalizeze rapid, dar și să ofere servicii și produse digitale mai bune, într-un timp mult mai scurt. În același timp, clienții s-au obișnuit cu această nouă formă de interacțiune își doresc servicii și produse digitale la un nivel cât mai ridicat, care să le facă deciziile mai ușoare. Outsourcing-ul a ajutat foarte multe companii să-și scadă costurile și își digitalizeze procesele, dar și serviciile și produsele. Outsourcing-ul către echipe dedicate de software development a devenit unul dintre principalele motoare de dezvoltare a oricărui tip de industrie, datorită costurilor mici (față de preluarea internă a unei echipe) și eficienței crescute.

O echipă dedicată de software development este soluția companiilor care au proiecte de software development cu cerințe multiple și care au posibilitatea de scalare în viitor. O echipă dedicată de software development are capacitatea de a se integra și adapta după business-ul clientului, până când proiectul este finalizat. De asemenea, clientul poate administra echipa dedicată de software development ca și când ar fi o echipă internă, doar că nu trebuie să mai investească în recrutare, cheltuieli administrative și alte cheltuieli (sediu, licențe software, laptop-uri etc.).

Ce înseamnă o echipă dedicată de software development?

Clientul definește obiectivele proiectului și, împreună cu project managerul, stabilește: ce tehnologii să fie folosite, ce skillset este necesar pentru a realiza proiectul, experiența membrilor echipei, metoda de dezvoltare și mărimea echipei.

Compania care oferă serviciile de outsourcing analizează cerințele clientului și îi oferă sprijin în alegerea celei mai bune decizii pentru businessul lui.

Urmează o întâlnire pentru a stabili obiectivele dar și procesele administrative: numărul de întâlniri pentru informări cu privire la progres, tipul de comunicare preferat, contabilitate etc. După ce au fost stabilite toate detaliile echipa dedicată de software development începe dezvoltarea.

Clientul are putere deplină asupra echipei dedicate de software development, iar compania care oferă serviciile de outsourcing are grijă să ofere sprijin administrativ și să se asigure că echipa va îndeplini toate obiectivele pentru a finaliza proiectul în timpul agreat.

Care sunt principalele beneficii ale unei echipe dedicate de software development

a)     Proiectul tău este cel mai important

Unul dintre avantajele de a lucra cu o echipă dedicată de software development este că se concentrează doar pe proiectul tău și, în același timp, devin parte din compania ta. O echipă dedicată de software development adoptă cultura, valorile și obiectivele tale de business. Lucrează constant la a crea un serviciu sau produs software care să se integreze cu compania ta, astfel încât tu să îl poți folosi la maximum. De asemenea, datorită faptului că echipa dedicată de software development devine atât de implicată în compania ta, îți va înțelege mult mai clar obiectivele de business, astfel încât poate să vină cu recomandări astfel încât rezultatul final să se integreze și mai bine cu ceea ce îți dorești să obții.

b)     Costuri reduse și eficiență crescută

Crearea unei echipe pentru un proiect poate să fie foarte dificilă și să aibă impact negativ în buget. Trebuie să investești atât resurse financiare, cât și timp, pentru a putea găsi specialiștii potriviți pentru compania ta, care să se integreze cu valorile companiei și să aibă un impact pozitiv în dezvoltarea de soluții software. În același timp, trebuie să iei în considerare și costurile pentru crearea de spațiu în birouri, echipament și training.

Atunci când apelezi la serviciile de outsourcing ale unei companii cu experiență în dezvoltarea de proiecte cu echipe dedicate, toate aceste costuri revin furnizorului. Toți candidații potențiali sunt deja în cadrul furnizorului și este sarcina acestuia de a oferi resursele umane necesare pentru a finaliza proiectul în timp util. O echipă dedicată are un randament mai mare și o eficiență mult mai bună față de o echipă internă deoarece nu are alte proiecte în paralel, iar resursele umane nu sunt împărțite în mai multe echipe sau departamente.

c)     Ai un project manager dedicat nevoilor tale

Atunci când ai o echipă internă pe lângă costurile foarte ridicate, trebuie să te implici și în administrarea echipei - volum de muncă, task-uri, întâlniri și altele. O echipă dedicată de software development are un project manager dedicat care se va ocupa de toate chestiunile administrative. În același timp, va acționa ca o punte între tine și echipă și va avea grijă ca toate nevoile tale și ale proiectului să fie îndeplinite.

Astfel, tu te poți concentra pe dezvoltarea business-ului, întâlniri de networking sau administrarea echipelor interne de vânzări și marketing, astfel încât să creezi o strategie care să-ți asigure profitul într-un timp cât mai scurt de la finalizarea proiectului de dezvoltare software.

d)     Productivitate crescută și adaptabilitate

În zilele noastre, calitatea este la fel de importantă ca viteza cu care reușești să scoți un serviciu sau un produs nou pe piață. De aceea, este mult mai eficient pentru compania ta să apelezi la serviciile unei echipe dedicate de software development care se poate concentra doar pe dezvoltarea soluției, fără ca resursele umane să fie împărțite în mai multe departamente sau echipe.

O echipă dedicată de software development va avea doar task-urile pentru îndeplinirea obiectivelor din cadrul proiectului. În același timp, echipa are deja experiență în dezvoltarea de alte proiecte în regim de outsourcing, astfel încât au deja create procese de eficientizare a muncii și de creștere a productivității.

Cuvinte cheie:  software development  echipa  beneficii  tehnologie

Principalele beneficii ale unei echipe dedicate de software development