În turneul de fotbal caritabil al fundaţiei Hospice Casa Speranţei judoka Alina Dumitru şi spadasina Ana Maria Brînza au marcat ... 10 goluri!

28 iunie 2010, 04.40 - Sănătate   Sport   Evenimente

Bucureşti - 28 iunie 2010 - Sâmbătă, 26 iunie 2010, începând cu ora 10.00, la Clubul de Fotbal Steaua a avut loc al doilea turneu de fotbal caritabil „Cupa Hospice - fotbal pentru speranţă!”.

Evenimentul a strâns fonduri pentru Hospice Casa Speranţei, organizaţie non-profit care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii şi adulţi cu boli nevindecabile în stadii avansate şi terminale.

Celor 17 companii de top, care au intrat în competiţie, s-a alăturat şi echipa Gazetei Sporturilor care a invitat mai multe personalităţi din lumea sportului, doritoare să sprijine cauza bolnavilor incurabili. Astfel pe teren s-au întâlnit Eugen Trică, Nana Falemi, Iulian Miu, Ducu Ninu, dar vedetele incontestabile ale campionatului au fost Ana Maria Brînză, vicecampioana olimpică la scrimă, şi Alina Dumitru, campioana olimpica la Judo, care au marcat nu mai puţin de 10 goluri, demonstrând abilităţi şi în acest sport, spre surpriza adversarilor.

Cei care au sărbătorit finala cu şampania în cupe pe melodia “We are the champions” au fost echipa Vodafone – câştigători şi ai turneului de anul trecut-, urmaţi pe locurile doi şi trei de echipa Provident Financial şi de Royal Bank of Scotland.

Prezent la eveniment, Excelenţa Sa Ambasadorul Africii de Sud, Pieter Swanepoel, a înmânat şi premiul ambasadei pentru cea mai dedicată echipă de suporteri- o Makarapa unicat de la campionatul mondial. Râvnită de toţi cei prezenţi, fie măcar atinsă sau doar pozată, ea a fost oferită în final suporterilor R.B.S. Acestia şi-au dedicat participarea în memoria unui coleg care şi-ar fi dorit să fie la turneu. Alte premii pentru galerie şi fairplay au fost câştigate şi de către echipa Garanti Bank şi Procter& Gamble.

La ceremonia de premiere, campioana la scrimă Ana Maria Brînza şi cunoscutul jucător de fotbal Nana Falemi au îndemnat pe toţi cei prezenţi să fie cât mai motivaţi în activităţile sportive, mai ales când acestea au şi o componentă caritabilă.

Fiecare companie a făcut o donaţie minimă in valoare de 1.000 de euro, asigurând astfel continuitatea serviciilor gratuite oferite în comunitate.

Mulţumim sponsorilor şi partenerilor care au ales să susţină cauza Hospice Casa Speranţei participând la această competiţie:

FC Steaua Bucureşti , Athénée Palace Hilton, BCR, Coca-Cola, Cosmote, Ernst & Young, Fundaţia Vodafone, Gazeta Sporturilor, Garanti Bank, Intercontinental, Macromex, Porsche Bank, PriceWaterhouseCoopers, Procter & Gamble, Provident Financial, Raiffeisen, RBS, RTPR Allen & Overy, Stanleybet, McDonalds, Sport local, A.M.F.B., Ambulanţa BGS.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să o contactaţi pe Cornelia Petcu, Public Relations Officer, la tel. 0733 553 401 sau e-mail: cornelia.petcu@hospice.ro

Note pentru editori:

*Fundaţia Hospice Casa Speranţei asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă în judeţul Braşov şi în Bucureşti, pentru copii cu cancer, leucemie, distrofii neuro-musculare, malformaţii congenitale dar şi pentru adulţi cu boli oncologice. Peste 1000 de pacienţi sunt îngrijiţi la Casa Speranţei în fiecare an. Hospice Casa Speranţei este iniţiator al parteneriatului cu Ministerul Sănătăţii pentru dezvoltarea unui Plan Naţional de Paliaţie.

*Makarapa este simbolul Cupei mondiale si reprezintă o invenţie locală, adoptată apoi la nivel mondial. Pălăriile au fost create iniţial de către suporterii fotbalului din Africa de Sud, mai ales mineri, şi care le confecţionează total manual din căştile de protecţie folosite la lucru. Originalitatea lor a dus la adoptarea lor de către fani în mai multe sporturi iar la această cupa reprezintă specificul Africii de Sud.

Cuvinte cheie:  sport  sănătate  eveniment