Fundația umanitară „Jeni Mandachi” a adus „viața” în Africa: a construit 70 de fântâni cu apă potabilă în șapte țări de pe continentul african

Burundi/Etiopia/Gambia/Mali/Rwanda/Uganda/Zambia - 10 noiembrie 2021 -

Fundația umanitară „Jeni Mandachi” împreună cu pastorul Mihai Brașov au construit 70 de fântâni și izvoare cu apă potabilă în șapte țări de pe continentul african: Burundi, Etiopia, Gambia, Mali, Rwanda, Uganda și Zambia.

„În Africa, apa este viață, fiind una dintre cele mai prețioase și căutate resurse. Dorința mea a fost să aduc apa potabilă mai aproape de locuitorii din Africa, pentru care, din păcate, apa curată este un lux. De aceea, am vrut să construiesc fântâni și izvoare cu apă potabilă în zonele defavorizate de pe continentul african. Am început cu o fântână, în momentul de față avem construite 70 și plănuim ca, la începutul anului următor, să ajungem la 100 de fântâni”, a declarat Ștefan Mandachi, fondator al asociației „Jeni Mandachi”.

Întregul demers este realizat în parteneriat cu pastorul Mihai Brașov de la Biserica Adventistă „Popa Tatu” din București, în cadrul proiectului „100 de fântâni în zone defavorizate”, organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Bisericii.

Până în acest moment, fundația umanitară „Jeni Mandachi”, al cărei fondator este omul de afaceri Ștefan Mandachi, a construit, în cadrul acestui parteneriat, 70 de fântâni și izvoare cu apă potabilă în Africa. Investiția totală în cele șapte țări este de aproximativ 122 de mii de euro. Luna aceasta, încep lucrările pentru construirea de fântâni și în Kenia și Tanzania.

„Cu ajutorul bunului Dumnezeu, am reușit să aducem puțină bucurie în Africa și să-i ajutăm pe cei mai puțin norocoși dintre noi. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Bisericii noastre, ne-am dorit să venim cu 100 de proiecte prin care să fim alături de semenii noștri. Unul dintre aceste proiecte presupune construirea de fântâni și izvoare cu apă potabilă în Africa. Până acum, am reușit să ridicăm 70 de fântâni și izvoare și ne dorim ca, până în ianuarie 2022, să inaugurăm a 100-a fântână în Africa”, a declarat Mihai Brașov, pastor în cadrul Bisericii Adventiste „Popa Tatu” din București.

Construirea fântânilor s-a realizat cu bani din donații. Toți cei care vor să contribuie la strângerea de fonduri pentru proiectul „100 de fântâni în zone defavorizate” sunt invitați să doneze bani în contul asociației umanitare „Jeni Mandachi”. Informații suplimentare se găsesc la: www.mamajeni.ro/produs/fantana-in-africa/ și www.stefanmandachi.ro/fantana-in-africa/.

În prezent, fundația „Jeni Mandachi” derulează mai multe proiecte caritabile. De curând, aceasta a semnat un parteneriat cu Primăria Municipiului Gura Humorului, Crucea Roșie Suceava și Spitalul Orășenesc din Gura Humorului și au demarat construirea unui spital satelit dedicat tratării bolnavilor cu COVID-19. Secția din cadrul Spitalului din Gura Humorului va avea un număr de 17 paturi speciale pentru ATI, dispuse în patru saloane, și va fi dotată cu monitoare pentru funcții vitale și concentratoare de oxigen. Cei interesați să doneze o pot face accesând linkul: 1cmspital.ro.

Fundația „Jeni Mandachi” – www.mamajeni.ro – este o organizație caritabilă non-profit, a cărei misiune este aceea de a sprijini cauze sociale și de a dezvolta programe de ajutorare a celor aflați în nevoie.

Pentru mai multe detalii:

Agora Ideon

Contact:

office@agoraideon.com

0722.413.630

Cuvinte cheie:  Jeni Mandachi  Fundația umanitară  apă potabilă  Mihai Brașov  Africa