Comunicat de presă Akacia Pharma Romania

09 iunie 2010, 12.19 - Sănătate

Bucureşti - 09 iunie 2010 - ENTEROL 250® singurul medicament probiotic inregistrat in Romania, indeplinind toate exigentele Agentiei Nationale a Medicamentului !

Probioticele sunt microorganisme nepatogene, organisme vii, care dupa ce sunt ingerate exercita o influenta benefica asupra sanatatii sau fiziologiei gazdei avand la nivel intestinal acţiuni biologice protectoare similare cu ale florei intestinale normale.

In farmacii se pot gasi diferite preparate cu probiotice - asa zise surse de bacterii ’’prietenoase’’ – insa nu toate s-au dovedit a fi eficiente si sigure, utilizarea unor preparate neadecvate putand zdruncina delicatul echilibru al functiilor organismului, cu efecte secundare care pot fi foarte grave.

Pentru prevenirea si tratamentul afectiunilor care necesita un tratament cu probiotice, se recomanda utilizarea Medicamentelor Probiotice, dupa consultarea medicului sau farmacistului si dupa citirea cu atentie a informatiilor din prospect

ENTEROL 250® singurul medicament probiotic autorizat pana in prezent de catre Agentia Nationala a Medicamentului din Romania

ENTEROL 250®, este un medicament standardizat care contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii , levura descoperita pentru prima data in Indochina in 1923 de catre microbiologul francez Henry Boulard. Acesta a observat ca triburile locale tratau diareea din holeră cu un ceai in care se utilizau coji de lichi si mangoustan. De pe coaja acestor fructe a izolat levură din specia saccharomices pe care a botezat-o dupa numele sau, saccharomices boulardii .

In 1947 fondatorii companiei Biocodex au cumparat toate drepturile asupra tulpinii de Saccharomyces boulardii ( descoperita de catre Henry Boulard ) şi asupra procesului de fermentaţie.
Dupa 6 ani de cercetari, Compania Farmaceutica Biocodex pune pe piata in 1953 primul medicament probiotic standardizat. Astazi regăsim levura produsa de Biocodex sub forma de medicament in farmaciile din peste 90 de tări, sub diferite denumiri. In Romania se numeste ENTEROL 250®.

Medicamentul probiotic ENTEROL 250® este indicat în urmǎtoarele afectiuni:
- tratamentul diareei infecţioase acute la adulţi şi copii;
- diareea calatorului (cauzata de schimbarile in dieta, stressul si oboseala provocate de calatorie, agenti patogeni infectiosi etc.)
- prevenirea şi tratamentul colitei şi diareei determinate de consumul de antibiotice;
- în asociere cu vancomicinǎ/metronidazol, pentru prevenirea recurenţei bolilor produse de Clostridium difficile;
- prevenirea diareei determinate de nutriţia enteralǎ;
- tratamentul sindromului colonului iritabil.

Avand o rezistenta naturala la antibiotice, fara a prezenta riscul de transmitere a rezistentei la antibiotice catre flora patogena, ENTEROL 250® este recomandat de catre Societatea Europeana de Gastroenterologie, Hepatologie si Nutritie Pediatrica (ESPGHAN) a fi administrat concomitent cu antibioticul, prevenind dezechilibrul florei intestinale din timpul tratamentelor antibiotice.
De asemenea, ENTEROL 250® limitează pierderile digestive de apă şi electroliţi, fără a înlocui însă rehidratarea orală.
Efectele terapeutice incontestabile ale ENTEROL 250®, sunt certificate prin rezultatele a peste 140 de studii clinice si farmacologice precum si prin peste 60 de ani de experienta in utilizare.

ENTEROL 250® este comercializat in farmaciile SENSIBLU, HELPNET, DONA, CATENA, SANTE, REMEDIO etc, sub 2 forme de prezentare: Cutii cu 10 plicuri sau flacoane de sticla cu 10 capsule. Atat capsulele cat si plicurile contin cate 250mg de liofilizat de saccharomices boulardii.

Doza recomandatǎ este de 1-2 plicuri sau 1-2 capsule de ENTEROL 250®, de 1-2 ori pe zi. La copiii sub 6 ani, nu este recomandatǎ înghiţirea capsulelor (risc de aspiraţie), ci deschiderea si turnarea conţinutului în bǎutura sau alimente.

Biocodex este o companie farmaceutica Franceza, independenta, fondata in 1953 cu scopul de a produce si pune pe piata primul medicament probiotic din Franta. In prezent medicamentele Biocodex se adreseaza Gastroenterologiei, Neurologiei, Psihiatriei si Terapiei Durerii.
Compania farmaceutica BIOCODEX este reprezentata in Romania de catre Akacia Pharma.

Akacia Pharma este un grup farmaceutic european cu sediul central in Elvetia. Compania asigura la nivelul Europei Centrale si de Est managementul integrat pentru produse farmaceutice de inalta calitate, produse de biotehnologie, echipamente medicale si suplimente nutritive.

Contact Akacia Pharma Romania
Nume: Valentin Geana – Director General
Tel:004 (021) 316 22 05
Fax:004 (021) 316 22 04