University of the Canyons & Universitatea „Spiru Haret” cu suportul USH Pro Business și a ecosistemului său vă invită să participați la workshop-ul ȘCOALA DE DESIGN CALIFORNIAN DIN SANTA CLARITA SOSEȘTE ÎN ROMÂNIA - Atenuarea schimbărilor climatice: designul prezentului!

09 iulie 2021, 09.29 - Afaceri   Educaţie / Cultură

Bucuresti - 09 iulie 2021 -

12 Iulie 12, 2021, 18:00 – eveniment hybrid (conectare online   https://global.gotomeeting.com/join/363731829 )

SCHIMBARILE CLIMATICE CONSTITUIE O PROBLEMĂ FUNDAMENTALĂ A PROIECTĂRILOR ÎN TIMPURILE PREZENTE! TOATE CELELALTE PREOCUPĂRI, MULTE DIN ELE FOARTE IMPORTANTE, RĂMÂN TOTUȘI PREOCUPĂRI AUXILIARE.

PREZENȚA AMENINȚĂRII SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ESTE EXISTENȚIALĂ, CLĂDIRILE AVÂND O COMPLICITATE URIAȘĂ, CHIAR MAI MARE DECÂT VINOVATUL PRINICIPAL, AUTOMOBILUL.

În America, clădirile consumă aproximativ 40% din energia anuală. Deoarece CO2 captează energia solară în atmosferă, încălzind astfel planeta, acesta rămâne vinovatul principal al schimbărilor climatice, făcând clădirile - și, prin asociere, profesia de arhitectură - profund responsabile.

Arhitecții sunt astfel puși în fața unei confruntări majore: să refacă mediul deja construit astfel încât să nu producă CO2 sau să continue business-ul și să trăiască cu consecințele?

Putem spune că este în joc soarta omenirii

Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai evidente și costisitoare. Uraganele iau vieți și distrug comunități întregi. Oamenii rămân fără curent electric și mulți dintre ei sunt lipsiți de accesul la apă potabilă.

Pe tot globul, dar și în România, temperaturile ridicate contribuie la înregistrarea valurilor de căldură și a secetei, la creșterea nivelului mării, intensificarea furtunilor, a incendiilor, inundațiilor precum și altor condiții extreme.

Chiar dacă eliberarea CO2 ar înceta imediat, efectele schimbării climatice tot s-ar resimți, deoarece gazele cu efect de seră aruncate deja în atmosferă ar avea un efect care ar putea dura milenii până la disiparea lor. Dar asta nu înseamnă că putem sta cu mâinile încrucișate ignorând problema. Reacția cumpătată ar fi aceea de a urmări atât atenuarea, pentru a minimiza emisiile, cât și capacitatea de adaptare, pentru a susține orașele, clădirile și infrastructura, astfel încât să poată suporta condițiile extreme care vor veni.

Și dacă nu reducem emisiile de CO2? Imaginați-vă, până la sfârșitul secolului, inundații la fiecare două săptămâni și secetă de intensitate crescută. Astfel de scenarii catastrofale nu sunt hiperbole, ci consecințe probabile ale inacțiunii.

În legătură cu aceste subiecte, University of the Canyons, prezentă pentru prima oară în România, prin profesorii săi, experți în domeniile menționate, vor explica modul în care strategiile de reziliență fac diferența!

W   WORKSHOP-UL ESTE FOCUSAT PE:

-Regiunii Dunării, o oportunitate în a  începe să se impună ca un lider progresist cu răspunsuri atât cu referire la impactului de mediu local, cât și global, strategii de adaptare și reziliență. Idei și metode pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice

-California, un punct focal în efortul colectiv în urmărirea în mod activ a soluțiilor legate de emisiile negative de carbon în proiectarea și construcția clădirilor

-Proiectarea biofhilică, o abordare integrativă care îmbină lumea naturală și mediul ambiant construită astfel încât să contribuie pe termen lung la îmbunătățirea sănătății și productivității oamenilor

-Prezentare generală a conceptelor de proiectare și construcție cu referire la atenuarea schimbărilor climatice, precum și considerații specifice pentru urmărirea rezilienței în regiunea Dunării.

AGENDĂ EVENIMENT

18:00-18:10

REMARCI INTRODUCTIVE

Costin LIANU, Director General USH Pro Business & Prorector Relații Internaționale Universitatea „Spiru Haret”

18:10-18:25

PREZENTAREA CLUSTERELOR ROMÂNEȘTI DIN CONSTRUCȚIE (Zero Energy), SĂNĂTATE (One Health), PRODUSE ECOLOGICE (Inter-Bio), ENERGII REGENERABILE (CERMAND)

Cezar CALEAP/ Vicepreședinte cluster „ZERO ENERGY”

Virgil NADOLU/ Consilier One Health New Medical Concept

Albert IMRE /Vicepreședinte Asociația Inter-Bio

Prof. dr. ing. Nicolae OLARIU/ Președinte Asociația Patronală Surse Noi de Energie (SUNE ) entitate managerială a clusterului CERMAND

18:25-18:45

PARALELISMUL POLITICILOR PRIVIND  GRILA DE INFRASTRUCTURĂ ÎNTRE CALIFORNIA ȘI EUROPA

Dan RADULESCU/ inginerie profesională californiană

18:45-19:30

ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE: DESIGNUL PREZENTULUI

SUSTENABILITAEA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR: DECIZIA MOMENTULUI PRIN PROIECTAREA  INTERNATIONALĂ

Jason OLIVER, Profesor,  Catedra Departamentului Arhitectură-Design Interior, College of the Canyons

Holly HITT-ZUNIGA, Profesor Asistent de Catedra Design  Interior, College of the Canyons

19:30-20:00  Concluzii. Sesiune de întrebări și răspunsuri

CINE POATE PARTICIPA?

-Studenți/absolvenți ai facultăților de Arhitectură & Design, Construcții interesați de topicurile prezentate

-Arhitecți, Designeri de Urbanism & Ingineri constructori

-Antreprenori în domeniile arhitectură, urbanism, construcții, etc

-Mediu academic în domeniile arhitectură, urbanism, construcții, etc

DE CE SĂ PARTICIPI?

-INVESTEȘTI ÎNȚELEPT ÎN TIMPUL TĂU!

- Pentru a te informa despre subiectele ce se vor discuta

- Pentru a obține informații actualizate de la experți

- Prin proiectul prezentat,  University of the Canyons este pentru prima oară în România

- Pentru că  te invităm SĂ FACI PARTE DIN ACEST PROIECT !

UNDE ? CÂND ? CUM?

-Evenimentul se va ține în limba engleză și va avea loc în data de 12 iulie 2021, ora 18:00PM   la sediul USH Pro Business din strada Ion Ghica nr 13, etaj 2, București (zona Piața Universității

-Participarea la eveniment este LIBERĂ

-Pentru participare cu prezență fizică la eveniment, menționăm că, din cauza restricțiilor impus de Covid-19, sala de evenimente va avea un număr limitat de locuri. Pentru a confirma participarea vă rugăm completați Formularul de participare (https://forms.gle/YL2B3th45ANRfa6a9) până la data de 12 iulie 2021, ora 12,00

-Pentru participare cu prezență online accesul la eveniment se face prin accesarea link-ului https://global.gotomeeting.com/join/363731829

-Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la 021.314.95.25 sau email office@ushprobusiness.ro

Vă așteptăm la eveniment!

USH Pro Business

e-mail office@ushprobusiness.ro

web https://ushprobusiness.ro/

Pagini media online