One United Properties obține o finanțare de 50 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank

Bucuresti - 16 februarie 2021 -

Compania One United Properties anunță obținerea unei importante finanțări de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în valoare de 50 de milioane de euro. Acesta reprezintă un pas important în strategia de business a grupului și totodată o confirmare acordată de o instituție financiară internațională (International Financial Institution) după un proces elaborat de analiză amănunțită și verificare a bonității din mai multe segmente.

Finanțarea de 50 de milioane de euro obținută de One United Properties reprezintă un credit de investiții pentru costurile de dezvoltare a clădirii „verzi” de birouri One Tower. Finanțarea este acordata pe o perioadă de 11 ani și va fi folosită în totalitate până la finalul anului și rambursată ulterior până la maturitate. Procesul de obținere a finanțării a fost unul complex și supus regulilor stricte de evaluare ale BSTDB. Capitalul va fi folosit pentru costurile de dezvoltare a clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City, proiect de regenerare urbană dezvoltat de One United Properties în inima cartierului Floreasca si care conține și o componentă rezidențială, One Mircea Eliade.  Clădirea de birouri One Tower deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piața românească, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum și este pregătită să fie certificată WELL HEALTH AND SAFETY, fiind una dintre primele clădiri sănătoase (”healthy building”) din România.

„Suntem bucuroși că prin această operațiune primim votul de încredere al unei importante instituții financiare internaționale, o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare sustenabile și durabile, la standarde internaționale, pentru piața din România. Este o acțiune importantă și totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect care reprezintă o investiție majoră în sectorul construcțiilor din România în mijlocul pandemiei, ceea ce va spori oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în București. Suntem deosebit de încântați să observăm că dezvoltatorul a fost premiat în repetate rânduri pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să îl susținem și promovăm ca instituție de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central al BSTDB se află în Salonic, Grecia. BSTDB sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri proprii și garanții pentru proiecte și finanțare comercială în sectoarele public și privat din țările sale membre. Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 miliarde EUR. BSTDB este clasificat pe termen lung ca „A-” de Standard and Poor’s și „A2” de Moody’s.

ONE UNITED PROPERTIES este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București. Cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliarde EUR, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020.

Comunicat de presă furnizat și asumat de Fabrica de PR

Cuvinte cheie:  One United Properties  Black Sea Trade and Development Bank  One Tower  Andrei Diaconescu  Dmitry Pankin