Voluntariat de Ziua Familiei la Medgidia

19 mai 2010, 01.54 - Construcţii

Bucureşti - 19 mai 2010 - Timp de două zile, 25 de voluntari Lafarge s-au implicat în construirea unei locuinţe pentru o familie nevoiaşă din Medgidia, jud. Constanţa. Această acţiune de voluntariat a fost organizată în cadrul parteneriatului pe termen lung între Lafarge și Habitat for Humanity România, inițiat în anul 2003.

Voluntarii Lafarge împreună cu cei ai Habitat for Humanity şi cu participarea directă a administraţiei locale au ajutat o familie nevoiașă din comunitate să îşi construiască o casă simplă dar decentă chiar de Ziua Internațională a Familiei, celebrată în România pe 15 mai.

„Cei doi micuţi ai noştri au nevoie de o casă. Pentru ei lucrăm, pentru ca ei să nu treacă prin ce am trecut noi: să nu fie neliniştiţi, să nu fie aruncaţi afară din casă. Înseamnă atât de mult să ai propria ta casă. Este neobişnuit să ne gândim că poate nu o să mai îndurăm frigul această iarnă, sau poate ca nu o să mai fim nevoiţi să împrumutăm apă de la vecini.” spune unul dintre beneficiarii acestui proiect.

Pe toată perioada parteneriatului, reînnoit în anul 2008 pentru alți 5 ani, Lafarge a acordat un important sprijin în materiale de construcții și a participat efectiv la construirea locuințelor, cu echipe de voluntari constituite din colaboratori de la toate nivelele manageriale și operaționale, promovând prin exemplul lor responsabilitatea civică și voluntariatul personal și organizațional.

Atât Habitat, cât şi Lafarge îşi exprimă convingerea că acesta este doar începutul unui parteneriat benefic pentru persoanele aflate în nevoie de o locuinţă simplă, decentă şi accesibilă ca preţ în Municipiul Medgidia.

Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având peste 78.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2009. În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.Pentru informaţii suplimentare vă rugăm vizitaţi www.lafarge.com

Habitat for Humanity este o asociaţie non-profit dedicată eliminării condiţiilor improprii de locuit şi lipsei de adăpost din întreaga lume. Mai mult de 1600 de familii din România au beneficiat pînă acum de sprijinul asociaţiei Habitat for Humanity. Mai multe detalii pe www.habitat.ro

Petruța Păcuraru
Coordonator comunicare HFH România