ARPIM saluta decizia guvernului de a mentine politicile fiscale privind cota unica si TVA

17 mai 2010, 03.43 - Afaceri   Sănătate

Bucureşti - 17 mai 2010 - Asociatia Romana a Producatorilor Intenationali de Medicamente (ARPIM) apreciaza recenta decizie a guvernului Romaniei de a mentine cota unica de impozitare la 16% si TVA-ul la 19%. ARPIM considera ca aceste masuri prezinta o importanta deosebita, deoarece dau un semnal de incredere investitorilor locali si internationali din Romania si asigura predictibilitatea politicilor guvernamentale din sectorul economic.

„Sustinem masurile pe care guvernul Romaniei trebuie sa le ia in vederea atingerii obiectivului de a mentine in Romania investitorii si locurile de munca generate de acestia, iar mentinerea cotei unice la 16% si a TVA la 19% sunt esentiale pent sectorul privat. Ne exprimam disponibilitatea de a sprijini autoritatile in toate demersurile pe care trebuie sa le face in acesta perioada deosebit de importanta pentru Romania”, a mentionat Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM.

ARPIM considera ca, date fiind actualele provocari macro-economice, ne aflam intr-un moment cheie in care Romania isi poate demonstra angajamentul pentru sprijinirea investitiilor existente si pentru aplicarea strategiei de atragere de noi investitii. Pe durata dezbaterilor asupra pachetului de masuri pentru combaterea crizei, cele 26 de companii membre ARPIM au semnalat guvernului necesitatea de a evita adoptarea unor masuri de crestere a fiscalitatii care pot avea ca efect retragerea investitorilor din Romania sau a unor masuri neconcordante cu politicile altor state membre.
Fiind un promotor ferm al dreptului cetatenilor romani de a avea acces permanent la servicii medicale de calitate, ARPIM este convinsa de necesitatea unei reforme a sistemului sanitar pentru a asigura eficienta si accesibilitatea serviciilor si produselor medicale, in vederea alinierii la standardele europene. ARPIM este de parere ca trebuie sa existe un echilibru intre diversele masuri de crestere a fiscalitatii in domeniul produselor medicale, pentru a nu diminua accesul pacientilor la tratament.
„ Sustinem in continuare necesitatea completarii reformei sistemului sanitar cu un set de masuri care sa asigure finantarea necesara pentru eliminarea decalajelor existente fata de celelalte tari ale UE. Suntem pregatiti sa discutam cu autoritatile romane propunerile ARPIM, pentru a fi cuprinse intr-un viitor memorandum de sprijinire a reformei in sistemul sanitar” a subliniat Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM.

Cuvinte cheie:  ARPIM TVA  decizie