Tineret, cercetare, Erasmus, digitalizare – direcții care nu trebuie să rămână în urmă pentru că ele reprezintă viitorul

Bucuresti - 03 august 2020 -

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară își exprimă dezacordul cu privire la reducerile prevăzute în viitorul buget al UE pentru perioada 2021 – 2027 în domeniul cercetării şi al programului Erasmus de susţinere a educaţiei.

Președintele Organizației de Tineret a PMP, Marius Lucian Lupu, subliniază necesitatea unei implicări susținute a Uniunii Europene pe direcția tineret prin măsuri concrete, care să ofere tinerilor europeni perspective mai bune. „Ca președinte al unei organizații de tineret, sunt ferm implicat în tot ceea ce ține de acest sector. Finanțarea corespunzătoare a politicilor de tineret reprezintă primul pas către implicarea și conectarea tinerilor. Astfel, propunerea aflată pe masa Parlamentului European cu privire la viitorul buget al UE vine ca o dezamăgire. De ce? Pentru că sectorul de tineret are nevoie de consolidare prin angajamente ferme, nicidecum prin tăieri. Reducerea bugetului pentru cercetare, tineret  și pentru Erasmus nu poate fi justificată sub nicio formă”, a afirmat acesta.

„Programele Erasmus reprezintă un real succes al proiectului european. De ele au beneficiat, și continuă să o facă, sute de mii de elevi, studenți, cercetători, stagiari și lucrători de tineret, aceștia având posibilitatea de a descoperi patrimoniul și diversitatea culturală ale Europei și de a promova, totodată, o identitate europeană. Erasmus reprezintă o oportunitate de care orice tânăr interesat ar trebui să poată beneficia fără ca acesta să fie un privilegiu”, a mai declarat Marius Lucian Lupu.

Organizația de Tineret a PMP consideră că a investi în generațiile tinere trebuie să reprezinte o prioritate atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel național. Avem nevoie de programe ambițioase și proiecte europene de natură să încurajeze, în mod real, implicarea tinerilor, mobilitatea și cooperarea în rândul lor și, în mod concret, o mai bună integrare pe piața muncii a acestora, cu atât mai mult pe fondul pandemiei de COVID-19.

„Tineret, cercetare, Erasmus, digitalizare – sunt direcții care nu trebuie să rămână în urmă pentru că ele reprezintă viitorul”, a mai subliniat președintele organizației.

Organizația de Tineret a PMP își exprimă speranța că actuala propunere de buget al UE pentru perioada 2021 – 2027 va fi îmbunătățită, iar investiţiile în educaţie şi tineret vor fi reconsiderate, astfel încât bugetul să răspundă corespunzător provocărilor pe anii următori.

Comunicat de presă furnizat și asumat de PMP

Cuvinte cheie:  PMP  Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară  Marius Lucian Lupu  Erasmus  COVID-19