Corteva Agriscience a raportat rezultatele financiare pe primul trimestru al anului 2020

29 mai 2020, 11.43 - Afaceri   Agricultură

Bucuresti - 29 mai 2020 -

România a înregistrat o creştere a vânzărilor nete de peste 20%

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a raportat rezultatele financiare pe trimestrul încheiat la 31 martie 2020. Vânzările nete înregistrate pe primul trimestru al anului 2020 au fost de 4 miliarde USD, mai mari cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

EBITDA operațional a fost de 794 milioane USD, mai mare cu 53% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, întrucât câştigurile din volum şi preţuri, precum şi măsurile continue de îmbunătăţire a costurilor, au fost mai mari decât pierderile datorate impactului nefavorabil al cursului valutar. Vânzările pentru afacerea cu Seminţe au crescut organic cu 27%, creștere datorată în primul rând vânzarilor mai mari de porumb în America de Nord, dar și vânzărilor semnificative de floarea soarelui şi porumb în Europa. Vânzările pentru segmentul de Protecția Plantelor au crescut organic cu 10%, ca urmare a cererii majore de produse noi la nivel global.

Rezultatele din România

Corteva Agriscience România a încheiat cu succes primul trimestru al anului 2020, în ciuda situației create de COVID 19. Produsele au ajuns la timp, iar vânzările și livrările efectuate în trimestru IV al anului trecut, au făcut ca procesul din trimestrul I al acestui an să fie un succes, respectând astfel angajamentul Corteva față de clienți.

In România, Corteva Agriscience a înregistrat o creştere a vânzărilor nete cu peste 20% în primul trimestru al anului 2020, consolidându-și astfel poziția de leader detașat pentru afacerea cu Semințe și Produse de Protecția Plantelor, atăt pe piața din România, cât și din Moldova.

Tratamentul cu LumiGEN™ - o soluție premium de tratament sămânță, a fost aplicat pe tot volumul de porumb comercializat. Această tehnologie oferă cea mai bună și stabilă protecție împotriva bolilor în perioada critică de creștere a culturilor, cu impact limitat asupra mediului, protejând potențialul genetic de excepție al semințelor Pioneer®. Această tehnologie se aplică începând cu 2019, pe hibrizii marca Pioneer® de porumb, floarea soarelui, rapiță și soia.

Stația de procesare sămânță a companiei Corteva Agriscience, situată în Afumati, a încheiat cu succes sezonul cu peste 1,6 milioane de unități de porumb, floarea soarelui și soia. Facilitatea de producție folosește o nouă tehnologie inovatoare de ambalare a semințelor, denumită Easy Open, pentru toate semințele procesate în Afumați. Pe lângă această tehnologie, pe toate ambalajele de semințe Pioneer® se aplică o hologramă specială, un sistem unic de protecție împotriva contrafacerii denumit IZON®.  In acest sezon capacitatea de condiționare a crescut cu 60% față de sezonul trecut. Acest lucru a determinat o creștere a nivelului de deservire a clienților, care pot beneficia în timp util de produsele Corteva.

Segmentul de Protecția Plantelor al companiei Corteva Agriscience a avut o creştere semnificativă în acest sezon. Vânzările nete s-au dublat în primul trimestru al anului 2020, față de aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere se datorează cererii sporite de produse inovatoare pe care compania le deține în portofoliu.

Corteva și-a consolidat poziția de leader pe segmentul erbicidelor pentru cereale, având o creștere remarcabilă. Erbicidele pentru cultura de porumb au înregistrat de asemenea o creștere exponențială,  datorată ofertei unice care înglobează cei mai performanți hibrizi de porumb din gama Optimum® AQUAmax® și cele mai eficiente erbicide postemergente.

Corteva a lansat  două insecticide care au la baza două molecule noi. Delegate™- pe bază de Spinetoram și Closer™- pe bază de Isoclast™ active,  au câștigat încrederea fermierilor încă de la lansare. Cultura de rapiță va beneficia începând din acest an de noua moleculă Arylex™ active, care se regăsește în erbicidul unic, postemergent Korvetto, care va deveni prima alegere a cultivatorilor de rapiță din lume.

Corteva Agriscience continuă să ofere clienţilor cel mai complet portofoliu de produse de înaltă calitate și performanță. Compania oferă fermierilor în fiecare sezon hibrizi noi de porumb, din gama Optimum® AQUAmax®, cea mai performantă genetică din ultii ani . Pentru cultivatorii de floarea soarelui,  hibrizii marca Pioneer®  sunt prezenti aproape în fiecare fermă, datorită productivității excepționale și celei mai avansate toleranțe la secetă și Lupoaie.

La  rapiţă, Corteva Agriscience oferă de asemenea o gamă foarte bine adaptată condițiilor din România, cu un potenţial productiv de neegalat și caractere agronomice excelente. Aceste avantaje au făcut ca produsul cel mai vandut din sezonul trecut să fie hibridul Pioneer PT264 conform studiului de piata Klefmann 2020.

Soiurile de lucernă și soia, răspund cerințelor fermierilor care își doresc performantă și furaje de calitate.

Oferta de produse pentru protecţia culturilor, prin moleculele unice Arylex™ active, Aminopyralid, Picloram, Isoclast™ active,  Spinetoram, Spinosad, Zorvec™ active, Proquinazid, acoperă majoritatea culturilor și nevoile acestora.

Un avantaj competitiv ale companiei Corteva Agriscience îl reprezintă echipa tehnică și comercială,  care oferă expertiză agronomică cu cel mai înalt profesionalism . Continuitatea comunicării cu principalii actori din piata , când întâlnirile față în față sunt limitate, este asigurată de capacitatea companiei de a folosi toate instrumentele de comunicare online.

In martie, site-ul Corteva România a fost cel mai vizitat din Europa, ceea ce demonstrează nevoia fermierilor de informații și suport. De asemenea, pagina de YouTube Corteva România, pe care vă invităm să o accesați, este cea mai vizitată din Europa (cel mai actualizat playlist, cel mai mare număr de vizualizări/ videoclipuri tehnice). Informațiile difuzate pe aceste căi vin în întâmpinarea nevoilor de informație ale tuturor clienților nostri.

„ Corteva Agriscience își consolidează poziția de leader pe o piaţă competitivă, datorită eforturilor incredibile şi dedicării echipei noastre, dar și prin sprijinul de nădejde al partenerilor noştri. În această perioadă dificilă, continuăm să ne sprijinim clienţii cu seminţe de înaltă calitate, produse inovatoare pentru protecţia plantelor şi asistenţă agronomică profesională, folosind noi abordări de management. Sunt mândru de echipa noastră şi sunt sigur că împreună vom putea obţine cele mai bune rezultate. De asemenea, sunt recunoscător pentru încrederea fermierilor români şi doresc să vă asigur de implicarea companiei Corteva, în orice moment şi în orice situaţie.” a afirmat Jean Ionescu- Country Leader România și Moldova.

#   #   #

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.

™ ,®, ℠ Mărci comerciale şi mărci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer şi ale companiilor afiliate

#   #   #

Persoană de contact cu mass-media

Maria Cirja